• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: z okolí vím, že je to běžné. podle mě to nemá oporu v zákonu, píše se tam pokud vím něco jako "zpravidla tříleté děti".
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALOR: 10-20tis. za měsíc cca a to obvykle bez jídla....ale je to hodně různé podle toho, jestli tam dítě chodí na celý den, na půlden, pravidelně, občas atd atp
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: ale jinak nedělej si iluze....kdyby se konala anketa zda zvýšit školné o pade a nenosit potupně furt kapesníky, toaleťák a já nevím co, tak vem jed na to, že by 80% rodičů bylo proti.....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: vítej do školského systému....včera třídní schůzka trvala přes dvě hodiny mimo jiné proto, že nám učitelka předčítala školní řád a řád školní jídelny, četla kdy budou prázdniny a ředitelské volno....vše volně k nalezení na netu.....příkaz shora :-)
    ADD
    ADD --- ---
    LANTHAL: Mně to taky přijde jako dohazování kšeftů pro vlastní prospěch. A přístup, že napíšou, že něco má přinést jen jedna skupina, aniž by řekli, které dítě patří do které skupiny (nebo že jsou to nováčči, ti nejstarší...), tak to člověk přinese, zeptá se, zda to měl nosit, a reakce je "To jste nosit nemusela, ale děkujeme." - a vyrve mi to z ruky a položí za sebe... Kdyby bylo školné třeba i o pět stovek větší, tak se s tím člověk vyrovná, ale tyhle maličkosti hrozně otráví.

Já jsem ze školky vůbec přešlá, na informační schůzce nám paní ředitelka promítla na stěnu to, co mají na stránkách (obecné kecy o respektování práv dítěte) a pak nám dlouze vyprávěla o tom, jak je zvykem, aby rodiče školce pomáhali, dávali dary a dobrovolně pro ni pracovali. Že by se nám mohla aspoň představit, to jí nenapadlo. Přitom ta školka má velmi dobrou pověst, tak jinde to musí být úplná hrůza.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ADD: to by mi teda celé asi hodně vadilo (a smrdělo) ...
    ADD
    ADD --- ---
    LANTHAL: Že to nakupují hromadně a mají tak 50% slevu. Takže kartáčky za 400 na maximálně 200 vyčištění za rok... To máme 2 Kč za jedno vyčištění. Podle mě by na to symbolické čištění po obědě stačil jeden kartáček za 15 Kč. :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TETA_JELENA: Ostrava školné 350.- stravné 665.-
    TETA_JELENA: nám malého vzali do školky v dosažení věku 2,5 let,ale nemají to tak všechny školky .. dokonce nám místo "drželi" 3 měsíce
    ADD: každý půl rok nosíme kapesníky,wc papír,výkresy,mýdlo a pak máme ještě SRPŠ,ze kterého se kupují pastelky apod
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ADD: jak je zdůvodněno to, že nesmí mít vlastní kartáčky? To mi nějak hlava nebere ... ale kapesníky a pasta jsou vybírány i u nás
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: a kdyby si vařil? Odchází v půl sedmé ráno, vrací se tak v šest večer. A to on někdy i vaří. Ale my obecně maso moc nejíme, přítel je také vegetarián.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: dcera narozená na konci ledna byla taky přijatá až od třetích narozenin, ale mohla tam do té doby chodit na pět dnů v měsíci....a ne , nebylo to z mé strany vázané na žádné státní dávky, prostě takový úzus v téhle konkrétní školce....čili já jí tam na konci listopadu a začátku prosince dala na dva týdny v kuse, kdy se jakoby 2x5dní spojilo do jednoho a pak šla až na konci ledna.....

ADD: všechno je dost normální, ale 200Kč na kartáček mi přijde fakt přehnaný a nesmyslný k tomu....ale budeš se tomu muset podvolit, nemá cenu se vyčerpávat dohady o kravinách, přijdou podstatnější boje :-) mmch chodí to tak i ve škole...mýdlo, kapesníky, bonbony....to vše je v pravidelných intervalech dožadováno k dodávce....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: tak jistě, ale člověk nesmí trpět přehnanými představami o tom, co je schopen podstupovat šestnáctiletý mladý muž s averzí vůči kuchařkám ze školní jídelny, kter é vaří stejně už 40 let a on jim tak bude něco vykládat.

ECLECTICA: moje máma ani přítelova máma to taky moc nechápou :-) A tetička se neustále zajímá, co asi tak můžu dělat k nedělnímu obědu, když ho míváme vzhledem ke složení naší rodiny začasté bez masa.
    ADD
    ADD --- ---
    OK. Trochu středověk na můj vkus, ale co se dá dělat. :-/
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Ubrousky a kapesníky jsou běžný standard, vítej v českém školství:-) Kartáčky teda měly děti vždycky vlastní. Toaleťák platila školka. A platili jsme ještě zhruba další stovku za pololetí za pitná režim, neb stravné nepokryje pití mimo oficiální časy svačin a oběda.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: to jiste muzou, ale predpokladam, ze norma pocita s nejakym mnozstvim na dite a mesic a podle jejich zkusenosti je hrube podhodnocena.
    ADD
    ADD --- ---
    LAURA: Ale že by z něj nesměli pořídit toaleťák?
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: co vím, tak v každé školce chtějí nějaké ty vlhčené ubrousky či toaleťáky, u nás chtějí ještě nějaký příspěvek tuším 500 za půl roku na extra aktivity jako výlety. Myslím, že školkovné je nějak omezeno co do toho, co se za něj smí pořizovat. Ale jistá si nejsem. V každém případě jsou tyhle požadavky dost rozšířené.
    ADD
    ADD --- ---
    Zdar, můžu mít dotaz? Je normální, že ve školce chtějí kromě školného ještě donést několik balíků papírových kapesníků, vlhkých kapesníků, ubrousků, role toaletníhho papíru, zubní pasty a dokonce 200 Kč (!) jako příspěvek na zubní kartáčky (vlastní mít NESMÍ)? Přijde mi to padlé na hlavu, proč tedy nezvýší školné, aby to bylo kontrolovatelné.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    WERKA: to je pravda, drahé a nic moc, jen jsem chtěla vysvětlit, že pokud není zbytí tak to taky jde. Jen já bych asi puboše nechala ať si vaří sám
    WERKA
    WERKA --- ---
    SOLEI: Ale jak píše ANNAWA: to je fakt trochu drahá sranda (a ještě komplikovaná). To radši dám pubošovi do krabičky kuskus se zeleninou nebo bagetu s něčím a udělám teplou večeři.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam