• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: tak jestli to fakt musíte přinést hned první den, je to pakárna, my to nosíme průběžně, jak si kdo vzpomene. Jelikož všeho mají stále dost, tak si zjevně vzpomene většina rodičů.
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Mně to prostě přijde padlý na hlavu, shromažďovat prvního září tunu kapesníků různých značek. Psala jsem o zvýšení školného o 500 Kč na měsíc - což je samozřejmě neadekvátní, ale kdyby školka místo 2 000 stála 2 500, tak mě to asi nepovede k tomu, že tam dítě nedám, zatímco buzerace s nošením kapesníků dává v mých očích školce velké mínus (o něco menší teď, když vidím, že to je naprostá norma).
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: zubní pasty a kartáčky dostávají děti v rámci nějakého programu zdravé čištění či co a já na to přispívám 30 korun. Nošení toaleťáků a ubrousků je naprostý standard. U nás ještě nosíme kelímky - k těm velkým zásobníkům na vodu.

Nicméně jak tu někdo navrhoval, zvýšit školné třeba o pade (za měsíc?), tak to mi přijde přehnané, když spočítám, kolik těch potřeb jsem teda donesla, vyjde mě to max. na stovku na pololetí.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TETA_JELENA: je to na domluvě a na tom na jak ochotnou učitelku narazíš...já mám obrovský štěstí, ve školce mi vyšli maximálně vstříc, takže vždy ráno učitelce řeknu, co syn v daný den může/nemůže a ona na to dohlídne...v dny, kdy oběd úplně nevyhovuje ho můžu brát domů před oběděm (což je opravdu z jejich strany hodně vstřícný krok, jelikož i v soukromé školce měly učitelky velký problém s tím, že bych syna vyzvedávala před oběděm)
    na pití mají mlíko/kakao, čaj a vodu a dítě si samo vybírá co chce pít
    navíc jsme hned první den dostali k vyplnění dotazník, kde se mmj. vyplňovalo zda dítě po obědě spí či nikoli, jaká jídla nesmí (alergie) a jaká nemá rádo (aby je do nich nenutili), jak je adaptabilní a celá další stránka byla na připomínky a přání rodičů
    TETA_JELENA: Brno - stravné 600, školkovné 400
    ADD: u nás chtějí na každé pololetí papírový kapesníčky, ubrousky a mýdlo, hrneček pro dítě + 250 příspěvek na výtvarné potřeby, další aktivity (divadlo, výlety apod.) se platí zvlášť
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ADD: my jsme šli vybavení obr igelitkou s paklem toaletního papíru, vlhčených ubrousků, papírových kapesníků, papírových kapesníků, zubní pastou a kartáčkem a tekutým mýdlem
    dodatečně jsme na netu zjistili, že máme ještě dorazit s kelímkem, ale to nám paní učitelka nakonec řekla, že to nebude potřeba, že je dostali

TETA_JELENA: mám pocit, že pětistovku a 35,-Kč á den jídlo
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    ADD: Maruška si musela přinést balíček papírových kapesníčků a jinak se platí ročně SRPŠ ve výši 600 Kč. Kartáček a pasta se kupovala na naše náklady.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: z okolí vím, že je to běžné. podle mě to nemá oporu v zákonu, píše se tam pokud vím něco jako "zpravidla tříleté děti".
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALOR: 10-20tis. za měsíc cca a to obvykle bez jídla....ale je to hodně různé podle toho, jestli tam dítě chodí na celý den, na půlden, pravidelně, občas atd atp
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: ale jinak nedělej si iluze....kdyby se konala anketa zda zvýšit školné o pade a nenosit potupně furt kapesníky, toaleťák a já nevím co, tak vem jed na to, že by 80% rodičů bylo proti.....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: vítej do školského systému....včera třídní schůzka trvala přes dvě hodiny mimo jiné proto, že nám učitelka předčítala školní řád a řád školní jídelny, četla kdy budou prázdniny a ředitelské volno....vše volně k nalezení na netu.....příkaz shora :-)
    ADD
    ADD --- ---
    LANTHAL: Mně to taky přijde jako dohazování kšeftů pro vlastní prospěch. A přístup, že napíšou, že něco má přinést jen jedna skupina, aniž by řekli, které dítě patří do které skupiny (nebo že jsou to nováčči, ti nejstarší...), tak to člověk přinese, zeptá se, zda to měl nosit, a reakce je "To jste nosit nemusela, ale děkujeme." - a vyrve mi to z ruky a položí za sebe... Kdyby bylo školné třeba i o pět stovek větší, tak se s tím člověk vyrovná, ale tyhle maličkosti hrozně otráví.

Já jsem ze školky vůbec přešlá, na informační schůzce nám paní ředitelka promítla na stěnu to, co mají na stránkách (obecné kecy o respektování práv dítěte) a pak nám dlouze vyprávěla o tom, jak je zvykem, aby rodiče školce pomáhali, dávali dary a dobrovolně pro ni pracovali. Že by se nám mohla aspoň představit, to jí nenapadlo. Přitom ta školka má velmi dobrou pověst, tak jinde to musí být úplná hrůza.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ADD: to by mi teda celé asi hodně vadilo (a smrdělo) ...
    ADD
    ADD --- ---
    LANTHAL: Že to nakupují hromadně a mají tak 50% slevu. Takže kartáčky za 400 na maximálně 200 vyčištění za rok... To máme 2 Kč za jedno vyčištění. Podle mě by na to symbolické čištění po obědě stačil jeden kartáček za 15 Kč. :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TETA_JELENA: Ostrava školné 350.- stravné 665.-
    TETA_JELENA: nám malého vzali do školky v dosažení věku 2,5 let,ale nemají to tak všechny školky .. dokonce nám místo "drželi" 3 měsíce
    ADD: každý půl rok nosíme kapesníky,wc papír,výkresy,mýdlo a pak máme ještě SRPŠ,ze kterého se kupují pastelky apod
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ADD: jak je zdůvodněno to, že nesmí mít vlastní kartáčky? To mi nějak hlava nebere ... ale kapesníky a pasta jsou vybírány i u nás
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: a kdyby si vařil? Odchází v půl sedmé ráno, vrací se tak v šest večer. A to on někdy i vaří. Ale my obecně maso moc nejíme, přítel je také vegetarián.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: dcera narozená na konci ledna byla taky přijatá až od třetích narozenin, ale mohla tam do té doby chodit na pět dnů v měsíci....a ne , nebylo to z mé strany vázané na žádné státní dávky, prostě takový úzus v téhle konkrétní školce....čili já jí tam na konci listopadu a začátku prosince dala na dva týdny v kuse, kdy se jakoby 2x5dní spojilo do jednoho a pak šla až na konci ledna.....

ADD: všechno je dost normální, ale 200Kč na kartáček mi přijde fakt přehnaný a nesmyslný k tomu....ale budeš se tomu muset podvolit, nemá cenu se vyčerpávat dohady o kravinách, přijdou podstatnější boje :-) mmch chodí to tak i ve škole...mýdlo, kapesníky, bonbony....to vše je v pravidelných intervalech dožadováno k dodávce....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: tak jistě, ale člověk nesmí trpět přehnanými představami o tom, co je schopen podstupovat šestnáctiletý mladý muž s averzí vůči kuchařkám ze školní jídelny, kter é vaří stejně už 40 let a on jim tak bude něco vykládat.

ECLECTICA: moje máma ani přítelova máma to taky moc nechápou :-) A tetička se neustále zajímá, co asi tak můžu dělat k nedělnímu obědu, když ho míváme vzhledem ke složení naší rodiny začasté bez masa.
    ADD
    ADD --- ---
    OK. Trochu středověk na můj vkus, ale co se dá dělat. :-/
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Ubrousky a kapesníky jsou běžný standard, vítej v českém školství:-) Kartáčky teda měly děti vždycky vlastní. Toaleťák platila školka. A platili jsme ještě zhruba další stovku za pololetí za pitná režim, neb stravné nepokryje pití mimo oficiální časy svačin a oběda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam