• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEMINO: mame, nedame? to je sileny :((
    LBW
    LBW --- ---
    Tak prvni tyden ve skolce za nama, vse ok zatim. Prcek to bere tak normalne, bez place a bez nadseni. Co ve skolce delal z nej leze jak z chlupate deky a nekdy si strasne vymysli. Jedina nezvykla vec je, ze se zatim kazdou noc pocural.

Akorat se mi zda, ze jeden ten kamarad bude stejny divocak a ze se tam pekne mydli :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Já podepisuji jen trika boty,kalhoty vždycky najdu,jen nepromokavé "ala tchibo" mají podpis. Byť hned první týden,,kdy malý nastoupil do školky někdo zaměnil naše sněhule za jejich a odešli v nich domů,bohužel byli o 2 čísla větší :( nikdo je už nevrátil a když jsem na nástěnku napsala,že jsou postrádány,tak někdo připsal "máme,nedáme!"
    jinak fix na textil mám hozený v batohu a když si vzpomenu,že má na sobě něco bez podpisu a mělo by to mít,tak ho přihodím :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ajo.)
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    Zdá se, že církevní školek na čtyřce je více. Ta, kterou vedou augustiniáni je tato http://www.skolasvatehoaugustina.cz/pro-rodice-ms
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    todle asi bude ta církevní na 4: http://www.cms-studanka.cz/O-skolce

já taky přemejšlím, kam s ním. slibovali nám v práci kindergruppe od ledna, ale dnes přišel mejl, že státní instituce si nemůže najmout firmu, která vše zajistí a bude se řešit, zda jde získat peníze ze státního rozpočtu, takže s pružností orgánů už myslím mladej bude na střední, než to bude...
    No, je říjnovej, budu i papírově samoživitelka, tak snad ho někam dostanu, ale na 6 nejsou jesle a do práce se vracím v lednu už teď, ne-li dřív, 2 mu budou v říjnu.
    Nechodíte někdo do mš pelíšek? to je jedna varianta za 6... nebo empatica v ruzyni, tam mi chodil od unora do června částečně. No radost z toho nemám, v tej práci měla bejt do 3k
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    podepisuju boty, bačkory, dražší kusy oblečení a potom věci, kde je možnost hustšího výskytu, jako např. mikyny z tchiba atd..
    WERKA
    WERKA --- ---
    VALENTINA: Boty jsem podepisovala (taky inciálama) - u těch bylo totiž možné přijít záměnou s někým jiným o slušné a získat výstavní škrpály.
    A ještě dneska mám "OV" na jednom svém bavlněném šátku, který jsem mladýmu půjčovala na tábor :-) ( a to už je teda sakra dlouho). Ostatně na tábor jsem si podepisovala některé věci i já jako vedoucí (třeba ešusy a černé holinky se zaměnovaly průřezově celým táborem)
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: U nás naštěstí škrábaly jen některé :-)

BALAENA: My měli mraky poděděného oblečení, tak jsem holt filtrovala i "Novákovou" a "Procházkovi" ve všech podobách (dědili jsme po neteřích a ty některé věci měly ještě po svých bratrancích).
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Jsem hrozně nedisciplinovaná matka, ale nepodepisuju skoro nic, možná jsem podepsala bačkory a boty:)
    se ztrátama počítám,ale moc jich nebylo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Ani v tom případě nevidím problém - postrádáme jedno uniformové tričko velikosti 128? Fajn, tak tohle nepodepsané v krabici je naše. Hotovo.:-)

WERKA: "Škrábe, ustříhnout, prosím!":-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: mno, jak občas probírám školní krabici ztrát a nálezů (a ve školkové to bylo totéž), zdá se, že totéž si řeklo docela dost rodičů... já bych na to nespoléhala...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    WERKA: já nažehluju, protože krabice oblečení po synovi rovnou lifruju k ségře, a její synové se jmenujou jinak
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Obávám se, že při svém odporu k podepisování bych spoléhala na zodpovědnost ostatních matek. To nepodepsané je tvoje, broučku.:-) Ačkoliv teda mám dojem, že ten rok v Elijáši jsem trika monogramem podepsala.
    WERKA
    WERKA --- ---
    Já podepisovala fixem na textil, obvykle na cedulku s velikostí nebo návodem na praní všitou od výrobce, protože i nažehlování cedulek mi přišlo jako vopruz. Používala jsem inciály, takže se to vešlo.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: já do školky i školy podepisuju všechna trička i mikinu - s kombinací školní uniformy a našeho mimoně je to poznaná nutnost
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Nepodepisuju téměř nic, mám k tomu vnitřní odpor získaný v dětství, kdy moje matka podepisovala naopak všechno (ano, i ponožky měly každá ve špičce razítko s plným jménem). Výjimku tvoří věci, které má někdo jiný ve školce stejné, tam ustoupím k monogramu, abych snížila riziko záměny (ale vloni jsem třeba Kebině nakázala, ať se vždycky podívá na sněhule a ty, které nejsou podepsané MICHALKA, že jsou její:-). Náhradního oblečení do školky stačila jedna sada. Oblečení do školky byla u nás vždycky podmnožina dětského šatníku, pár osvědčených kusů, které se točily furt dokola.
    ADD
    ADD --- ---
    ILLUZE: Jasně. Ale to se mi zase nechce psát velkými písmeny. :-) Navíc Benýs zatím umí B jako Benedikt, D jako Dominik, T jako táta a A jako maminka. :-)))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: koupila jsem dvoumetrovou ... no, jako lemovku, ale zažehlovací, a vždycky napíšu fixem na textil a stříhám to. syn má čtyřpísmenné příjmení, takže mu stačí kousíček a ty dva metry vydrží na dlouho (ale i tak, když doteď podepisuju na lyžáky a tábory, už jsem po dvou letech školky a dvou letech školy při nástupu do třetí třídy ZŠ kupovala třetí dvoumetr)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ADD: není jednodušší příjmení?
    obzvlášť, pokud máte dva kluky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam