• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    KEBAB: Já si taky myslím, že je to tím víkendem, odvykla si a ráno brečela už po probuzení...
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    QASHQAI: Moje dcera chodí do skvělé školky a má bezvadné učitelky, chodí druhým rokem, ještě předtím chodila na jeden den do lesní školky, takže je vlastně třetí rok už někde min. den beze mě a pláč při loučení se stále vyskytuje. Ne každý den, vlastně je ve školce spokojená, ale špatně snáší ten akt loučení, takže po prázdninách, po nemoci, když se špatně vyspí je zas loučení scénka.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MEDVED007: No jo, je to s dětma těžký. Tak uvidíme. Nesmím se tím asi tolik dojímat a holku rychle předat a mazat otamtud pryč :)
    LBW
    LBW --- ---
    QASHQAI:
    me prcek zatim nebrecel, ale mam pocit, ze mu uz pomalu dochazi, ze do skolky bude chodit porad tak jen cekam kdy si zarve...
    mimochodem taky ma ve tride fnukavy dvojcatka a "Malusku" :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: to ti nikdo neřekne.....ale obecně moje zkušenost s učitelkama je, že pokud to někdo chce vzdát, tak jsou to rodiče, ne učitelky...ty už takových hysteráků viděly tisíce, tak je to zas tak nebere :-) navíc si nedělej iluze....může to přestat a zase časem se to zase vrátit....třeba po delší nemoci nebo když se tam dítě s někým pohádá nebo nikdo ani neví proč včetně dítěte....mě to třeba dělala starší dcera v předškolním ! roce několik měsíců ač předtím tam rok poklidně (ba naopak velmi ráda) chodila.....
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    Tak nevím, jestli je to i tím počasím, ale naše Maruš dnes ve školce při předávání hysterák jako hrom, všechny děti už v klídku, i dvojčata plačky dnes v pohodě...Chvíli jsem čekala na chodbě a slyšela její nekonečný pláč-pak učitelka vyšla, že se Mařen z toho až pozvracela...:( Chudák nese to teda dost blbě. Jak dlouho (jestli vůbec) vám brečely děti ráno? Je možné, že to učitelky přestane bavit a navrhnou mi to vzdát? Já bych to ráda překonala, ale jestli tam má denodenně řvát do poblití dlouhé měsíce a měsíce...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ILLUZE: co míníš slovem teniska ? jako sportovní obuv ? nebo plátěnou obuv na písek ? moje předškolní dítě má jedny kvalitní boty na aerobik a jsou to naprosto normální sportovní boty na danou aktivitu, protože v obyč botech by si tam brzy vyvrtla kotník a bo je má, tak je nosí i na sportovní kroužek ve školce, což je takové všeobecné cvičení v tělocvičně....tenisky jakože plátěnky nemá žádné bo pokud to počasí dovolí, tak nosí na hříště/písek takové ty boty, co jsou křížencem tenisek a sandálů....takové ty děravé větrací tenisky ...ostatní nosí mi je obě holky, letos snad za celé léto neměly sandály na noze....
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ehm... takový dotaz - kolikatero tenisek v předškolním věku vaše dítě má?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Jednou - ve školce. Ale my jsme jinak městské krysy, takže na pobíhání doma to děti nepotřebovaly. V počasí tak pěkném jako dnes by to dítě táhlo na sobě:-)

OT - Kebina dnes začíná školní rok, obávám se, že bude mít na památku fotky jak z ponorky:-)
    ADD
    ADD --- ---
    Ty pogumovane bundy mate dvakrat (doma a ve skolce), nebo to tahate kazdy den tam a zpatky?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: máš holčičky :-D

EDERA: B loni nosil čtyři pětiny zimy zateplenou pogumovanou bundu z Lidlu, byl to skvělej kup a on se teda taky moc nepotí.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: u lucy jsem taky potivost nikdy neřešila, u zuzy to řeším a to velmi :-) snažím se nějak vyváži to, aby nezmrzla, ale taky aby nebyla totálně propocená.....což je u ní opravdu někdy těžké....u lucy je to lehký, tý je zima prakticky furt :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: Mně ty tchibo přijdou kvalitou přece jen o trochu lepší.
    MEDVED007: Moje děti jsou po mně, takže naprosto nepotivé, v těch pogumovaných věcech se fakt nepařily. Ale taky je pravda, že Kebina to pogumované flízem podšité nosí v počasí, kdy ostatní děti už dostávaly kombinézu:-)
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    TUTIK: to jo, akorát to neřeší problém stejného oblečení. teď tam měli softshelové dětské bundy - a chodí v nich všichni :D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: já nevím, mě ty echt nepromokavé věci přijdou, že se v ních děti hrozně paří...je to vlasntě igelit bez jakékoliv možnosti dýchání.....to jim radši koupím softshellovou bundu, kterých je dneska na trhu mrak a kalhoty nosí stále od vietnamců vevnitř s fleesem....mají je v milionech vzorů a barev a v různých materiálech....nejsou nepromokavé ve smyslu, že když dítě skočí do sudu, tak bude suché, ale na běžné nošení za vlhka zcela stačí a v loužích se mi děti necourají.....
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EDERA: LIDL prodava stejne dobre a cenove snad jeste vyhhodnejsi. Ja je koupila tam. A taky vetsi, takze ma cervene a bude mit I dalsi rok(y). Koupila jsem bundu vetsi a kalhoty dve velikosti. :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Když zrovna třeba ty Tchibo věci do deště jsou děsně praktický a nikdo jinej je v tak dobrém poměru cena/výkon nemá. U nás to teda půlka školky rozhodně neměla a navíc já koupila jednu sezónu o číslo větší sadu, než Kebina potřebovala, takže ten další rok tam sice byly tři sady z nové kolekce, ale Kebina si tu svou loňskou s nikým poplést nemohla.
    Letos to bude podobně - má fialový nepromokavý bundo-kabát z loňska (se sovami:-), zatímco aktuálně je in žlutý.
    A že svého dětství teda můžu říct, že bych dala nevímco, kdybych měla stejné věci jako ostatní děti. Ale neměla jsem. Měla jsem hnusnější:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KFF: když to fakt nemůžeš předem říct, moje starší dítě při nástupu do školky taky po obědě už bůhvíjakou dobu nespalo, ale ten školkový program ho kolikrát tak uondal, že si ještě rád zdřímnul.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KFF: na zahradu u školky chodí denně, když je hezky tak dopo i odpo, když je hnusně, tak jen dopo....vyloženě na vycházku když je zahrada jedno velké bláto a nedalo by se tam být, ven vůbec nechodí když vyloženě leje....jinak dycky....a já jsem ráda
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: přidávám se do klubu, nepodepisuju a neztrácíme....akorát jsem skončila s kupováním oblečení v tchibo...to má půlka dětí a to bych fakt musela podepisovat, na což se můžu vyprdnout...dodnes mám trauma ze své základky, kde měla dycky půlka dětí stejné věci a jsem ráda, že dneska žijeme v době, kdy děti můžou mít věci různé....
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LAURA: mi povídej!!
    KFF: našeho bych taky doma nedonutila ani párem koní,aby si šel lehnout,ale ve školce s tím nemá problém.Má tam sebou svého plyšáčka a nikdo si nestěžuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam