• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    KFF
    KFF --- ---
    MAKU: Nase doktorka, ktera je jinak skvela, to u dcery diagnostikovala jako impetigo alias bakterialni streptokokovou zalezitost a napsala antibiotika. Tak jsem znovu zagooglila, utvrdila se v tom, ze je to HMFD viroveho puvodu a antibiotika zustala v lednici. U nas u deti prvni dny horecka, Frantiska i zvracela, pak vysev bolaku (kazdy je mel na jinem miste, dcera nejvic na rukach a nohach, synek zas vypada jak podobany pubescent a ma afty chudak). Mne bylo nekolik dni docela blbe od zaludku, ale nastesti uz je to lepsi, muz zustal imunni.

Ovsem ted pry ve skolce objevily vsi, zacatek roku v plne palbe koukam:)
    MAKU
    MAKU --- ---
    TIMA: ono tu nemoc způsobuje hned několik různých virů a projevy se proto prý liší nejen dospělí versus děti, ale i samotný průběh nemoci není vždy stejný. My to tu například měli před prázdninama všichni (syn, já, muž) - syn byl docela nepěkně obsypanej a boláky na chodidlech a dlaních ho dost bolely (a první den ho bolela hlava a břicho, ale třeba vůbec neměl teploty). Nejhorší byla pusa plná aft. Já měla jen jednu aftu a zhoršil se mi exém na dlaních, muž měl afty dvě a jinak nic. Kamarádka, od jejíhož syna jsme se nakazili, neměla příznaky vůbec žádné. Někdy jsou k tomu prý ale pro změnu dost vysoké teploty, slézázání nehtů atp. Někdy to hůř nesou děti a dospělí se ani nenakazí, jindy je skoro bez příznaků dítě a dospělý lazar :-)
    EUCHENIE: Ani doktoři to prý často neumí diagnostikovat, tenhle syndrom (HMFD) je popsán relativně krátkou dobu.
    TIMA
    TIMA --- ---
    KFF: Tyjo, to mel tedka muz. Dospeli pry maji horsi prubeh, jeho tak bolely ruce z te vyrazky, ze skoro nemohl ridit. Vtipne je, ze odbornice na pohotovosti mu rekla, ze ma alergii na penicilin (ktery dobral vic nez tyden predtim) a diagnostikoval ho az nas obvodak. Mne i miminu se to nastesti vyhnulo, starsi syn mel takove nespecificke priznaky , takze nevime.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KFF: o tom jsem taky jeste neslysela...
    KFF
    KFF --- ---
    Tak Františtina nemoc se vyvrbila, je to syndrom rukou-nohou-ust: http://www.mudrkropacova.cz/?p=541, pekne peklo. Pry se prenasi rychlosti svetla a skolka je skvele semeniste. Zacina to rymou a teplotou, dalsi den se objevi bolaky na rukach, nohach a afty. Uz to ma v zavesu i dvoulety synek a mne je taky blbe. Preju vsem, at se vam to vyhne.
    LBW
    LBW --- ---
    MEDVED007:
    dneska jsme zase nespal tati!
    a cos delal, kdyz jsi nespal?
    valel jsem se ze stlany na stlanu, ze zeme pses matlaci zase na zem a znovu dokola
    a byla to zabava?
    jo, Flantisek to pak zacal delat jako ja
    :-))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LUCYA: nevím jak formuluju, ono formuluje spíš dítě...něco jako: dneska po o ? jupííííí :-)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    MEDVED007: jako jo, ale ono se to dá říct jinak...ne vyloženě negativně. Když budu vykládat dítěti, že dneska je to super, že může po obědě domů, tak logicky pro něj bude špatně, když jindy po obědě nebude moct jít domů...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LUCYA: se kajícně přiznám, že ty věti o spaní resp. nespaní už jsem asi taky pronesla....ono je těžké motivovat dítě k tomu, aby milovalo školkové spaní, když nespí a není mu dovoleno dělat nic jiného než dvě hodiny ležet a čučet do stropu :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LUCYA: to je fakt na pytel, tyhle řeči.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Moje dítě je školkový a začínám nesnášet demotivační rodiče: v šatně melou něco jako: no dneska tam budeš moct zůstat jenom do oběda, to je parádní, že?
    Případně dnes odpoledne nějaká babička: mně se tahle školka nikdy nelíbila, ta šatna je hrozně tmavá, proč tě maminka nedala do té druhé školky? zabít málo...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA: B je vlastně dost mamánek, tak uvidíme.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: já taky původně chtěla jen na dopoledne, ale on si řekl takhle. Učitelka říkala, že holt je školkový dítě, některé to tak mají.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA: Bart bude chodit třikrát týdně na dopoledne, domů bude chodit před "o". Dneska to zvládl celé, což jsem ani nečekala, dokonce dosáhl toho, aby se šlo na procházku k jeho milovanému nádraží. Až mi přišlo líto, že se mu snad zase tak moc nestýskalo :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: to máš dobrý, můj mladší syn je Hyde vždy a všude. :-/
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD:
    EDERA: kdyby mi každý, kdo mi řekne, že mám hodný a zlatý dítě dal korunu, jsem milionář. Nikdo ho ale nikdy nezažil doma...Jinak taky už jsem mu jeho pobyt prodloužila na jeho přání do tří a ještě ho odtamtud horko těžko dostávám. Ale mám ho tam tři dny v týdnu, víc nechci, stýskalo by se mi.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: tak B ve školce například snědlbanán, který domů už ani nekupuju ;-)
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    ADD:
    EDERA: Taky to tak máme. Mám pocit, že to nejhorší jejich já si vždycky vyžeru ...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Ano, moje děti jsou taky Jekyll a Hyde. Bohužel (bohudík? nikdy nevím) tu sympatickou tvář mají pro veřejnost, doma se klidně mění v hydry. Ale protože hnusné jsou jen doma, tak mi to nikdo roky nechtěl věřit, že fakt dovedou být příšerné (ředitelka ze školky dokonce vždycky říkala, že kdyby měla holčičku, chtěla by, aby byla přesně jako Kebina). No, od té doby, co si odškrtly, že můj přítel patří k domácímu inventáři, bývají protivné už i před ním, takže mám aspoň svědka:-)
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: My tam vcera nechali B do peti, po obede, ktery si pridal (!) tam usnul (!!!) a kdyz jsem prisla, pravil, ze nemuze jit domu, ze musi napred uklidit hracky (!!!!!). Asi ve skolce vytahuje nejake jine ja, tohle dite ja neznam.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    B byl dneska poprvé ve školce - od osmi, já na trní a na telefonu, mám to tam pět minut. Volali mi jednou, že je ok. Když jsme pro něj v půl dvanácté přišli, trochu natahoval, už mu to asi přišlo dlouhý a taky děti šly obědvat, on ne :-) Tak uvidíme, jak dál.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam