• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LAURA
    LAURA --- ---
    Když už to tu rozebíráte, tak s rýmou je běžné dítě do školky posílat? Max je teď nastydlý, ale de facto má jen rýmu a přišel o hlas a já vůbec nevím, zda je či není vhodné ho do školky posílat. Díky za radu.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    QUAACA: Jojo, Maruška taky už po dvou týdnech ve školce rýmuje jako hrom...My se zatím držíme, včetně Vojtána!
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Kebina tam vši a spálovku chytla opakovaně a na oplátku neštovice do jedné školky dodala:-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: švanda je, že naše holky ve školce zatím nechytly ani jedno....vši už u nás teda byly, ale to přišlo ze školy :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: No, vši právě KFF zmiňovala. Ale obecně ano - spálovku, neštovice a vši považuji za školkový trojboj, upozornění na nástěnce visí permanentně alespoň jedno.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ve školce se hlášení o vších, spálové angíně a neštovicích na nástěnce pravidelně točí...nonstop :-)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MEDVED007: Vsi uz maji na dosah. :-) viz KFF:
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: a vši :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MADIETTA: jj, celé jaro se u syna střídala rýma virová, bakteriální a alergická (pylová). ohledně spotřeby kapesníků to bylo uzenka, měnilo se jen to, zda a co se kape do nosu
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    QUAACA: školkové dítě, které nemá po většinu školního roku rýmu, je přírodní úkaz. :-D
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    tak koukám, že rýma, kterou tonička hned po prvním týdnu přivlekla ze školky a už jí má celá rodina, je úplný houby, co :)
    KFF
    KFF --- ---
    EDERA: Diky za optimisticke info.) Uz jsem pochopila, ze misto dvou zdravych a na hlidani udatelnych deti, budu mit po vetsinu casu doma obe deti silne infekcni, ja to od nich vetsinou taky chytnu a s veskerou praci se muzu rozloucit ajajaj.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KFF: Ne, do plné palby patří ještě spálová angína a neštovice:-)
    KFF
    KFF --- ---
    MAKU: Nase doktorka, ktera je jinak skvela, to u dcery diagnostikovala jako impetigo alias bakterialni streptokokovou zalezitost a napsala antibiotika. Tak jsem znovu zagooglila, utvrdila se v tom, ze je to HMFD viroveho puvodu a antibiotika zustala v lednici. U nas u deti prvni dny horecka, Frantiska i zvracela, pak vysev bolaku (kazdy je mel na jinem miste, dcera nejvic na rukach a nohach, synek zas vypada jak podobany pubescent a ma afty chudak). Mne bylo nekolik dni docela blbe od zaludku, ale nastesti uz je to lepsi, muz zustal imunni.

Ovsem ted pry ve skolce objevily vsi, zacatek roku v plne palbe koukam:)
    MAKU
    MAKU --- ---
    TIMA: ono tu nemoc způsobuje hned několik různých virů a projevy se proto prý liší nejen dospělí versus děti, ale i samotný průběh nemoci není vždy stejný. My to tu například měli před prázdninama všichni (syn, já, muž) - syn byl docela nepěkně obsypanej a boláky na chodidlech a dlaních ho dost bolely (a první den ho bolela hlava a břicho, ale třeba vůbec neměl teploty). Nejhorší byla pusa plná aft. Já měla jen jednu aftu a zhoršil se mi exém na dlaních, muž měl afty dvě a jinak nic. Kamarádka, od jejíhož syna jsme se nakazili, neměla příznaky vůbec žádné. Někdy jsou k tomu prý ale pro změnu dost vysoké teploty, slézázání nehtů atp. Někdy to hůř nesou děti a dospělí se ani nenakazí, jindy je skoro bez příznaků dítě a dospělý lazar :-)
    EUCHENIE: Ani doktoři to prý často neumí diagnostikovat, tenhle syndrom (HMFD) je popsán relativně krátkou dobu.
    TIMA
    TIMA --- ---
    KFF: Tyjo, to mel tedka muz. Dospeli pry maji horsi prubeh, jeho tak bolely ruce z te vyrazky, ze skoro nemohl ridit. Vtipne je, ze odbornice na pohotovosti mu rekla, ze ma alergii na penicilin (ktery dobral vic nez tyden predtim) a diagnostikoval ho az nas obvodak. Mne i miminu se to nastesti vyhnulo, starsi syn mel takove nespecificke priznaky , takze nevime.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KFF: o tom jsem taky jeste neslysela...
    KFF
    KFF --- ---
    Tak Františtina nemoc se vyvrbila, je to syndrom rukou-nohou-ust: http://www.mudrkropacova.cz/?p=541, pekne peklo. Pry se prenasi rychlosti svetla a skolka je skvele semeniste. Zacina to rymou a teplotou, dalsi den se objevi bolaky na rukach, nohach a afty. Uz to ma v zavesu i dvoulety synek a mne je taky blbe. Preju vsem, at se vam to vyhne.
    LBW
    LBW --- ---
    MEDVED007:
    dneska jsme zase nespal tati!
    a cos delal, kdyz jsi nespal?
    valel jsem se ze stlany na stlanu, ze zeme pses matlaci zase na zem a znovu dokola
    a byla to zabava?
    jo, Flantisek to pak zacal delat jako ja
    :-))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LUCYA: nevím jak formuluju, ono formuluje spíš dítě...něco jako: dneska po o ? jupííííí :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam