• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: jojo, zuzi ma v kuse rymu uz asi mesic a pul a vysmrkava stale zlutaky. a nic ji nenasli.....v pondeli nastupuje do skolky.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    MEDVED007: matyáš má rýmu celou zimu, končí mu to až tím, že na jaře vyjedem k moři....
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MADIETTA: to je to, co resim. Zuzi smrka pekne, ale sama to jeste uplne nezvlada, hlvane na to nemysli, ze to ma udelat. a ja nevim, zda ucitelky davaji deti smrkat, asi ne, co? to uz by po nich chtel clovek moc.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    QASHQAI: Dneska mi v praci dva rodicove rekli, ze jim pomohli leky na imunitu, ne hned, ale opravdu dlouhodobe a kazdy den. Vzdycky jsem byla proti tomu, cpat do deti tyhle veci, ale uz jsem Zuze nasadila Imunoglukan tobolky a chci ji je davat min. do vanoc.
    A zacinam to diskutovat s moji homeopatkou, vyresime to pry komplexnim lekem, aby tolik nemarodila po nastupu do skolky. drzim si palce, aby to fungovalo.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ILLUZE: tak nějak...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MARKYSHA: já vím, je to těžké... ale pak do podobné šlamastyky stáhne i desítku dalších lidí...

YENNEFER: díky podobné matce, co si potřebovala "odpočinout", jak řekla paní učitelce, nás lehlo několik rodin na cca 5 týdnů...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    YENNEFER: abych se některých rodičů zastala, ono je to někdy fakt těžký, znám kolegyni-samoživitelku, které jakékoli OČR i vlastní nemocenská způsobí, že nezaplatí nájem a musí si půjčovat.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MAKU: no fajn, ale jak to chceš řešit, když tvoje dítě má rýmu půl roku v kuse...nebo podobně dlouho pokašlává.....kdybych fakt byla tak přísná, že tam dítě s rýmou neposílám, tak tam ani nevkročí....a navíc co je rýma ? že se děti ráno dvakrát vysmrkají a po probuzení 10 minut kašlou je nemoc nebo ne ? obvykle je to tak, že potom už nezakašlou a kapesník si vezmou tak jeden za den jestli....ale to já ráno prostě nezjistím.....
    MAKU
    MAKU --- ---
    YENNEFER: já se připojuju - takové to dělení na "vodová rýma = ok", "hustá barevná rýma=zůstat doma" mi přijde podivné. Vodová rýma bývá na začátku viróz a je to už infekční fáze, zabarvení a zhoustnutí přichází v následujících několika dnech. (Navíc mně osobně bývá v té vodové fázi u viróz blbě - nespecifické ale silné slabo, případně i knedlík v krku a tak. Pamatuju si, jak jsem ve škole vždycky trpěla, když mne tam s těmito projevy poslali, jakože jsem zdravá. A stejně jsem pak nakonec lehla.). Jsem alergik a vím, že vodová rýma je jejím znakem, mám ji celý rok. Ale není to totéž, jako vodová rýma před virózou - fakt se nedá řídit jen "podobou holubů", jak to rodiče často dělají.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    asi je to od kusu.. moje dítě je alergik, ale poznám, kdy na něj něco fakt leze, a když vidím, že to není ok, tak do školky neposílám, ani když ta rýma není hnusná a teplotu nemá, protože když ho pošlu, tak tam vydrží pár dní, pak se sesype na hromadu a bude to na antibiotika...
    a dost mě dokážou naštvat rodiče, kteří dají do školky evidentně nachcípané dítě, jakože zamžený zrak, chrchlá, teče z něj jak z vodovodu, jen proto, že ho nemají kam dát...
    MAKU
    MAKU --- ---
    Co myslíte, že dnes ve školce na nástěnce? Cedulka že se vyskytla spálová angína. Takže díky za průpravu předem - že mne to po přečtení diskuze tady už nezaskočilo :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LAURA: chtěla jsem se tu zeptat na přesně to samé :))
    LOO
    LOO --- ---
    potvrzuju :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: ono je to dost častý,že lidé co si rozumí s dětmi, mívají problém s dospělými. Já to mám trochu taky tak.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: U nás odsekává ředitelka, a o učitelce vím taky nějaké osobní věci: manžel si ji vygooglil a našel nějaké její mírně (v dnešní době asi velice mírně) nemravné fotografie. :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: já myslím, že to je částečně i počáteční ostych...přijde mi, že dost učitelek MŠ to možná umí s dětma, ale rozhodně ne s rodiči....radila bych vytrvat a nevzdávat to....přijde mi důležité mít nějaký osobní kontakt s člověkem, který tráví s mým dítětem denně x hodin.....zuza má třeba naprosto super učitelku, nemůžu proti ní říct slovo a přesto první kontakt s ní byl naprostá katastrofa...tvářila se jak černý mrak, totálně odmítala komunikovat resp. v podstatě tak jako odsekávala....já si říkala pána jána, co to bude za káču :-( a ověřila jsem si u několika dalších rodičů, že měli naprosto shodný první dojem ač třeba jejich dítě nastupovalo jindy....prostě ona je super, ale rodičů se stydí/bojí/nevím.....dneska už se mnou komunikuje v pohodě a vím o ní vlastně už i dost osobních věcí :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: to je fakt na pytel, u nás ve školce mi naštěstí říkají, co a jak B dělal nebo nedělal nebo jako to snáší. Navíc kvůli němu chodí na procházky dívat se na vlaky :-)
    ADD
    ADD --- ---
    LOO: Já komunikovat zkusila a odpovědi byly "Co vám mám říct", "Ale tak nic" nebo "Všechno v pohodě". Z toho člověk hodně zjistí. ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LOO: máš pravdu, ta komunikace je hodně důležitá. Moje starší dítě bylo školkový pohodář, tam fakt stačilo jen si ho předat. Mladší je ovšem dost problémový jedinec a fakt je lepší, když se učitelek vždycky vyptám, jak dneska, byl nějaký problém, a ony ho taky pak berou o dost líp, když vidí, že se zajímám, že mi to není jedno, že dělá trýle, a že pracujeme na zlepšení. Teď už mi většinou samy řeknou, někdy ho pochválí, někdy řeknou, byly potíže s tím a s tím, ale nějak jsme to vyřešili... prostě se to vzájemnou komunikací hodně zlepšilo, předtím ho zvlášť jedna z učitelek měla už fakt plný zuby, teď ho bere tak nějak líp, když vidí, že se zajímám a snažím a že to kolikrát i nese výsledky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam