• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    LBW: Haha. Maruška mi hned v šatně vypije skoro na ex půl litr pití-asi tam ani nepije, to musím zítra vyzjistit. Na jídlo se učitelek denně ptám, protože moje dítě je totální nejedlík, tak abych byla v obraze, co pozřela a třeba jednou mohla mít radost, že snědla všechno!! :) Pokaždé je to ale stejné-svačiny ani neochutná, na oběd jen pár lžic polévky a druhé jídlo nikdy ani neochutná a když p. uč. zkouší pobízet, tak sa tam rozbulí :( Zato doma hned hlásí, že má hlad a chce papat tu řízek, tu hranolky, pak čokoládu, čokoládovej jogurt...Na můj dotaz, proč nejí ve školce mi řekne: "Protože je tam paní učitelka." To teda má logiku...:))
    LBW
    LBW --- ---
    ted jsme prisli ze skolky domu a prcek behem 15 minut snedl brumik, 2 kroasany, 2 topinky a blumu - to je u nej nevidane mnozstvi jidla na jedno posezeni...ten kluk ve skolce snad nic neji :-)
    samozrejme me nic o nicem ze skolky nerekne a ucitelky se po obede meni takze od ty odpoledni se taky dovim prd :(
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tak to u nás je to fuk....naše děti jsou vyspalé po jakémkoliv množství spánku....i velmi malém :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Tak ono taky záleží na tom, jak na tom pak je dítě ráno. Tahle malá je ráno prakticky neprobuditelná a protivná, zatímco v domácím režimu bez odpoledního spánku funguje v pohodě. Z toho to zoufalství - víš, že Tvůj problém má řešení, víš i jaké, ale nemůžeš ho dosáhnout.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ale má to výhodu....běžně vymetáme akce jako muzejní noc nebo noc kostelů a to už několik let :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tomu říkáš zoufalství ? naše předškolní dítě chodí běžně spát v deset a když ve školce spí a náhodou tam fakt usne, tak je vzhůru ještě o půlnoci :-( když neusne, tak brblá, že se nudila.....
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EDERA: Tak to je drsny. Ja uz asi vlastni skolkovy zazitky z pameti vytesnila. Ted jsi mi ale pripomnela vanocnu, kterou jsem nesnasela (to drobeni na ni) a schovavala jsem aspon rozzvykane kusy pod hrnek na taliri. A bilou kavu. Bracha stejne tak nesnasi kakao. :-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    Shodou okolností jsem školkové spaní po obědě rozebíraly i s kolegyní v práci. Jejich školka taky patří mezi ty, které dávají spát i předškolní ročník. A. prý v pohodě usne, akorát že je pak odpočatá tak, že večer je problém zahnat ji do postele před desátou (resp. i zahnaná stejně neusne). O prázdninách doma spát po o nechodila a večer v klidu zalehla v osm. Zoufalství matky celkem chápu. Od té doby, co se Kebina naučila uléhat v osm a budit se sama v půl sedmé, je můj život mnohem veselejší:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: Jsem ten nápad nepřičítala Tobě, ale domnívala jsem se, že se bavíme o praktikách, které někde fungují. Protože za nás to takhle fakt fungovalo - nedokážeš si v klidu hrát, tak si běž lehnout, ať poznáš, že to mohlo být ještě horší, bylo ti špatně z chleba z marmeládou při dopolední svačině? dostaneš ještě jeden odpoledne, zatímco ostatní děti mají grep. A bohužel, co tak slýchám, pořád ještě se sem tam najde učitelka, která to takhle praktikuje dál.

VALENTINA: Já ve školce se spaním problém neměla. Jela jsem na pochvalu - kdo první usnul, byl při svačině pochválený. Mou první a poslední životní ambicí bylo být za spaní pochválena každý den:-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ja si pamatuju, jak jsme si ve skolce s kamilkem b. misto spani ukazovali zadky. asi nas nikdo nehlidal :)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Tak mela jsem za to, ze se celou dobu bavime o miste, kde z nejakeho duvodu ucitelky nechteji nechat nespajici deti si hrat, protoze je nema kdo hlidat. Samozrejme, ze idealni situace je nechat spat jen ty, ktere chteji/potrebuji a ostatni si nekde nechat hrat. Ale pokud to neni mozne (nebo nechteji), nejak jinak by to treba resit slo.

Nejak ty neposedny kluky, co nedokazou lezet v klidu, zvladaji doted, akorat nuti, aby v tech postelich lezeli vsichni.
    A samozrejme nemyslim poslat rozdivocele deti za trest zpatky do postele v tu chvili, ale proste, ze kdyby se to neosvedcilo, priste by holt zustaly v te posteli tak, jako tam musi byt uz ted vsichni...

Ja nejsem ucitelka, dvacet pet deti jsem (nastesti) nikdy v klidu drzet nepotrebovala, tak nevim, co funguje/nefunguje...

A EDERA: tohle snad byla zbytecne ostra reakce, znas me dobre, i pres tu ne zrovna stastnou formulaci a nepresne vyjadreni toho, co jsem chtela sdelit, bych doufala, ze vis, ze 'mimorande posahana' snad jeste nejsem, tedy ani neprodukuju (doufam) 'mimoradne posahany' napady...

A o mym 'hodnych holcickach' (BALAENA: ) se nebavim uz vubec - ja problem ve skolce se sanim deti nemela ani vloni v mensi, ani letos. Zuza spat muze/mohla/nemusi, ale zrovna ji ani nejake odpocivani na lehatku nevadi. A s tou mladsi jeste nevim, do skolicky chodi zatim jen na dopoledne a doma spi (jak kdy) vcelku ochotne.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EDERA: já si pamatuju,že jsme dostávali ve školce ručníčky přes oči, abychom usnuli. Je fakt, že to fungovalo, když ležíte na zádech, máte připaženu a na ksichtu ručník, tak se nedá dělat nic jiného, než usnout:)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: jj, anebo ulovil Péťu a dělali spolu vlak pod postelemi. jako zpestření lechtali Noemku.
    však říkám, Tutik má ty hodný holčičky...
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: No jo - ještě si pamatuju, jak K. štípal holčičky, aby se taky probudily a bavily se s ním, aby se v té postýlce nenudil.

A nápad poslat dítě za trest do postele mi přijde mimořádně pošahaný a doufala bych, že tyhle praktiky jsme opustili někdy před čtvrt stoletím.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: za trest rozvrátit celou tu půlku třídy, co do té doby spala? zřejmě to myslí jako trest pro učitelku :/
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: Za trest zpátky do postele? To si děláš srandu?:-O
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    BALAENA: Ale tam neni (nebo nepise o tom) problem s hlidanim spicich/nespicich deti lezicich v posteli/pod posteli, ale s tim, ze ty hodne, co spat nechteji, by si bez velkeho usili mohly potichu vele hrat.
    Ale to je fuk.

BALAENA
    BALAENA --- ---
    TUTIK: ty se ptáš "Nicmene nevim, co hlidat u spicich deti. Stejne tak, co hlidat u deti, ktere si na zemi potichu prohlizi knizky, nebo u stolu maluji."
    tak říkám, co dělal ve školce můj syn, když měl ležet v posteli.

aneb na hlídání je toho i u "spících" dětí až až
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    BALAENA: No tak nejak to asi ta ucitelka osetreny ma, kdyz ji jinak ty vsechny deti musi lezet/spat. Tak by mohla ty, co se budou chovat potichu a nechteji spat, nechat si hrat. Kdyz budou zlobit, pujdou zpatky do postele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam