• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Hoděj, cuketa i řapíkatý celer se dají jíst za syrova, horší je česnek a cibule :-))
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Dneska jsme odvedli Zuzi poprve do skolicky. Chvili koukala a pak si zacla hrat s nejakou holcickou a ani si nevsimla, ze sme ji rekli, ze jdeme. .......ale byli tam dva chlapeckove, co rvali hystericky na celou tridu a toho jednoho nakonec rodice nenechali a vzali ho domu:)))).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: díky za dobrý tip, potřebujeme něco skladného pro rodinné obědy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: o děkuji, ale při té láci bych mu ji už teda mohla koupit a netrnout, že ji zničí, což je u pubošů na výtvarném kursu bohužel pravděpodobné.

EDERA: to jo! A to se dá čekat, že na výtvarný kurs bude zapotřebí i něco barev.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Měly bychom tu založit burzu absurdních školních pomůcek:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA: my bychom mohli zapůjčit tuhle, je ještě lehčí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: Jo, to je stejná. Měli jsme čtyři a na balkon jsme si brali dvě.
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: Já mám pocit, že podobná zůstala po vás v bytě s cejchem "do kontejneru" a je zatím strčená ve sklepě, kdyby se náhodou ještě hodila mladýmu. Takže bych mochla ANNAWA: půjčit tu - u té by nevadilo, kdyby v plenéru došla úhony.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ANNAWA: na to jsou nejlepší takové ty pro rybáře :-) ty jsou bezkonkurenčně nejlehčí :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: ta by byla super. Ale mám dokoncep ocit, že tu kdysi Ondřej nějakou takovou měl taky, to ještě zapátrám ve sklepě, když tak dám vědět.
    EDERA
    EDERA --- ---
    A teda ne buk, ale nějakou tmavou.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: My máme tohle:
    TERJE Skládací židle - buk - IKEA
    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/64833108/#/00222440
    Prý 3,2 kg.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: navrhnu mu to! Poněvadž mi máme skládací akorát těžké dřevěné na terase, ty se vzít nedají, a dávat mu čalouněnou od jídelního stolu do plenéru se mi moc nechce :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Máme k zapůjčení skládací, kdyby chtěl:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    S velkými dětmi člověk snadno zapomene na časy, kdy byly tyhle věci potřeba. Ovšem, M jede příští týden na několikadenní školní akci a mají s sebou mít židli. Protože budou malovat v plenéru. Ehm!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDVED007: ony to taky nevyfukujou, tvořej k velikonocům jinak. za ty čtvery velikonoce, co zatím proběhly během synova vzdělávání, ještě nepomaloval jediný slepičí vejce
    ale jak říkám, ať už se klidně i ozvou, díky babičce jsme připraveni

s ořechovými skořápkami na vánoční lodičky je situace obdobná, alergie na ořechy tu s námi bydlí taky
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: tak zrovna kraslice jsou snad jediná věc, kterou školka vyžaduje a já osobně to beru jako legitimní požadavek...chtít po učitelkách, aby vyfukovaly desítky vajec, to by bylo mučení neviňátek :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDVED007: mně se velmi ulevilo, že po nás školka nebo škola nechce vyfouknutá vajíčka. vzhledem k alergii na vejce se u nás doma tato potravina moc nevyskytuje.
    ale babička je pro nás stejně radši vyfukuje a schovává, co kdyby se škola najednou rozhodla, že je začne vyžadovat...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    za sebe bych řekla, že donešení běžných potravin do školy vnímám jako bezproblémovou věc.....jiná věc ale je, když škola resp. učitelka vyžaduje věci, které se aspoň u nás nevyskytují....jako kus látky naprosto přesně dané barvy, klubko lýka, vylisované sušené listy (požadavek na druhý den), ptačí zob....kus okurky se u nás najde dycky, ale tohle bývá často oříšek až ořech :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak my zeleninu jíme ve velkým, ale já ji většinou zpracuju hned, na vaření do salátu apod. Stále tu mívám rajčata, okurky a papriky, ale dost často načatý na oblohu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam