• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    dneska jsem vyjimecne vyzvedavala dceru ve skolce ja a pani ucitelak si me vzala stranou.....Amalka dneska Zuzu surove v umyvarce "napadla". hodila s ni na vesak od rucnicku. zuzi ma na hlave bouli jak tenisak s peknou dirou uprostred. pani ucitelka mi podekovala, ze sem nereagovala hystericky a priznala se mi, ze kdyz videla pani reditelku, jak mela chut Amalku uz zabit (protoze je agrese na dennim poradku, tak se s ni zavrela do umyvarky, nechala pani reditelku, aby se postarala o Zuzi a dala ji za zavrenymi dvermi na zadek. Vcera byla ve tride psycholozka a maji podezreni na nejakou formu autismu, protoze Amalka si vubec neuvedomuje, ze neco dela spatne. Maminka pry spolupracuje. Vsechno tohle je sice pekny a ja chapu, ze dite bude chodit ze skolky s boulema, roseklyma kolenama a buh vi co jeste, ale to se vsechno muze stat....ale asi nejsem uplne v poho s tim, ze maji ve tride o rok starsi holcicku s problemem, ktery se takhle neda korigovat a maminky se budou bat, co Amalka detem zase provede. mozna by mela pani reditelka zacit uvazovat o prerazeni do specialni skolicky a zajimalo by me, jestli to resi maminka i tak, ze trebas sama vyhledava nazor odbornika, nebo to jen resi skolka. pokud je jich 25 ve tride a maji tam takovyhle decko, ktery neni mozny mit porad na ocich, tak mi to asi vadi. Zuza je pry moc hodna a nikoho neprovokuje, ani nikomu nic nedela. Amalka proste atakuje zurive bez duvodu.

nechci bejt za hysterickou matku, ale v tomhle pripade sem se rozhodla, ze pockam a pokud se to stane znovu, budu to muset nejak resit.
    co radite? necekala sem, ze bud problem uz po 2 tydnech.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ANNAWA: to asi v normalnim krouzku jo, ale kdyz to je ve skolce, bude to zas o necem jinym
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: njn, otázka je, co s tím vedoucí kroužku a navíc i keramika vyžaduje nějaký řád a tak, aby se to dalo ukočírovat.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LILY: no ja myslim, ze by ho to bavilo aj tak :)
    LILY
    LILY --- ---
    EUCHENIE: jasný, oni to mysleli spíš tak, že by se jim s tím blbě manipulovalo, tudíž by je to ani nebavilo.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LILY: :)) no neslibovala jsem si, ze by mi dom nosil veledila ci dila, ale ze si moh hezky pomatlat cistou hlinu :)
    LILY
    LILY --- ---
    EUCHENIE: nám tvrdili ve školce, když nám říkali o možnostech zdejších kroužků, že 3-4leté děti ještě na keramiku nemá cenu posílat, protože je potřeba mít pevný stisk.
    Ale tak nevím, moje mládě podle mě má pevný stisk už od narození. :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ANNAWA: ja myslim, ze keramickou hlinu by si popatlal rad :) nicmene uz je prehlasenej do mensi
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: už to tu zaznělo, rozhodně menší, ono dvouleté dítě stejně na žádné kroužky chodit nebude, ne?
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Všechno nej:)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KFF: tak:) dnes mu jsou 2.
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Teď mně došlo, že ty asi mluvíš o jeslích, tak beru zpět:)
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Fakt? Ja mam pocit, ze treba ta Valdorfska v Dusikove je statni, ne?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KFF: ja mam to stesti (nebo smulu;) ze dostanu prispevek od mestskej casti, pze na sestce statni nejsou zadny
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    vetsi je bliz, vsichni maj keramiku, pak krouzky podle veku v cene, je vetsi, asi vic hracek. deti jsou vetsinou po kupe, na ty krouzky ev aktivity se delej, uca rano a vecer jedna, ve spicce 3, nevim presne casy. no uz je prehlasenej do tej mensi, uvidime casem
    LOO
    LOO --- ---
    EUCHENIE: ta vetsi je lepsi cim? a je jich vsech 30 v jedny tride, pripadne kolik je na tech 30 deti ucitelek?

a dovolim si malej (vyhodnej:) spam
    [ VÍKENDOVÝ KURZ EFEKTIVNÍHO RODIČOVSTVÍ / workshopworkshop / 16.11.2013 / CR - Praha - Praha Černý Most, Vybíralova 969 ]
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Taky hlasuju za becko, viz duvody nize:) Co ja bych dala na Letna za skolku s malym kolektivem, ktera nebude stat vic nez muzu dat.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EUCHENIE: jednoznačně druhá možnost. Jako 30 dětí v jeslích, to je mazec, pro dítě pod 3 roky určitě menší kolektiv
    LILY
    LILY --- ---
    EUCHENIE: jednoznačně druhá možnost. Nejen kvůli psychice, ale i kvůli tomu, že je menší riziko, že bude dítko každopu chvíli nemocné a budeš s ním muset být doma. V 30-tičleném kolektivu bude mít někod rýmu furt a prskat bacily všude kolem.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mam dilema mezi jeslema, prvni lepsi doprava, ale asi 30 deti. druha horsi doprava, dal vsude otamtud, deti tak 10 a uz to tam zna. cena vicemene stejna, aktivity taky, obe domecek se zahradkou
    co na to detsti psychologove, na velikost kolektivu? zas uz nejaky zkusenosti ma, tak to neni sok, mozna se ve vetsim vic otrka? nebo rads mensi, dokud to jde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam