• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    IORETH
    IORETH --- ---
    Já mám regulérní strach, jak zvládneme školku s naší mladou. Za rok mám nastoupit do práce a Papája za celý svůj život byla nejdýl v kuse zdravá čtyři a půl týdne (jednou, letos v létě). Od podzimu do jara se zdravé epizody počítají na dny. Pravidelně infikuje bratra, který do jejího narození marodil tak nějak průměrně/normálně. Muž bývá většinu týdne pryč, často od neděle večer do pátku večer. Já jsem ajťák, dělám v softwarové firmě. Pokud se zaměstnavateli podaří upíchnout mě na nějaký projekt, tak ze začátku budou nutně přesčasy. Naše vývojové cykly jsou krátké a je žádoucí, aby se práce udělala právě v dobu, kdy je to potřeba. Odkládat se to nedá. Nedokážu si představit, jak to budu dělat :/.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: v našem případě taky lepší, když je tam a baví se, než když se svou vorvaní matkou obráží doktory :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    RYBKA: presne, navic kdyz jsem ted bambina pul volnyho casu tahala po meste a neco zarizovala...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tak to je další level :-( nicméně já si nestěžuju, akorát prostě jsem musela vzít jako fakt, že nemůžu přijmout práci, kde musím bezpodmínečně být třeba v 7.30, protože prostě potom ráno není kdo by děti dovedl a školka otevírá a v sedm , tudíž by se to ani s brzkým příchodem do školky nestíhalo....
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TETA_JELENA: my třeba máme školku pouze do 15:55 a to je potom prdel stíhat .. takže ráno vodím já,protože chodím na 9 do práce a vyzvedává chlap,protože může končit ve 14 hod .. a to dělám na zkrácený úvazek. Občas vyzvedne babička (hlavně pátky,kdy chlap má školu a já jsem v práci),jelikož bydlí pár minut od školky a naštěstí chce vyzvedávat..a taky "naštěstí" je na volné noze,takže si může občas klienty přeložit-jinak nevím,co bychom jsme dělali.
    Maty je ale ochotný chodit do školky i mezi prvními,což je v 6:00 ..tohle přání se mu splní,jen když si bere chlap auto do práce,jinak by nestíhal zase on a musel nadpracovávat,,ale je rád,že ho táta vyzvedne hned o půl 3 mezi prvními
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: tak asi jim nikdo nebrání berta po obědě vyzvednout, že...když je to tak štve :-P
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: hlavně proč nechodí po obědě.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Mně přijde, že pro dítě (od určitého věku) je školka přínos, mnohdy téměř nutnost, i kdyby se matka doma flákala a kopala do zadku... Pokud tam teda jsou rozumné učitelky.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: on je to asi poměrně "oblíbený" názor lidí, kteří netuší, co to je pracovat na home office... také jsem si pár podobných vyslechla
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Rodina má v Tvém případě ještě tu drzost klást otázky, proč chodí dítě do školky? Neměla bys je už konečně poslat někam?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BEBERA: já školku zvládám bez problémů. Ale jen díky tomu, že jsem na volné noze. Mám ale jiný problém, neustále cítím tlak ne ze strany školky, ti to vůbec neřeší, ale rodiny, že proč tam dítě vůbec chodí a když už, proč nechodí po obědě, když "jsem přece doma". Jenže já mám teď třeba malýho doma se spálovou angínou a vůbec nic neudělám a utíká mi práce, pak budu mít problémy s termínama...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: ty jo, to je opravdu málo, těď už chápu, proč je filip ve školce často první, i když ho vodím na půl 8. A ano, můžu pracovat na plný úvazek jen díky fungující babičce, to je fakt.

a musím konstatovat, že já jsem asi větší závislák na synovi, než on na mně, bo včera odjel na školu v přírodě a pořád myslím na to, jestli tam chudinka nestrádá:), jeli na 9 dní/je mu 5/, což mě snad omlouvá:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: Když jsem byla malá, máma to měla v práci taky tak domluvené, na pátek jsem se vždycky těšila jak na smilování. Ale mně se ve školce nikdy moc nelíbilo, první rok jsem tam probrečela celý dny.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Myslím, že je na čase, abych fňuknám připomněla, že pokud manžel JEN odjede na služebku a vrátí se, je to sice na pár dní komplikace, ale furt ještě pohoda, klídek, tabáček.:-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: no, to je dobry napad. myslim, ze mi to tady neprojde, ale zkusim to. fajn tip! DIKY!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: naše holky nástupem té mladší do školky začly ve školce spát, ale špatně snášely to, že tam spí denodenně bez vyjímky.....za pět let co jsou děti ve školce jeden jediný den nevyzvedl děti nikdo jiný než já....čili pokud já jsem v práci, nelze....byly z toho špatné, tak jsem si v práci domluvila, že v Pá pracuju jen do 12 hod a můžu je vyzvednout poo....a páteční odpoledne byla prostě naše....žádné nákupy, doktoři, dohánění restů....ale návštěvy kamarádů, muzea, výlety....prostě udělat si hezký den....děti se na to těšily, já se na to těšila....a že ostatní dny ve školce spí pak bylo bez problémů
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ILLUZE: já teď někde četla, že v ČR jen 30% žen s dětma do 6 let chodí do práce....to je taky odpověď na otázku jak je možné, že většina dětí není ve školce od otevíračky do zavíračky....

EDERA: tenhle model je super, ale u nás má jednu výraznou trhlinu....manžel jezdí na služební cesty....na furt, ne příliš často, spíš nárazově, ale prostě nedá se na 100% spolehnout, že ráno vždycky odvede....což je prostě na pytel :-(
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: no popravdě řečeno, ale jak bydlíme kousek za Prahou, aktuálně nemám kolem sebe jediný pár, kde by žena mohla pracovat na normální plný úvazek, pokud její muž nedělá na home office
    ani my nejsme výjimkou
    a navíc i přes bohatou výpomoc babičky máme co dělat, abychom to stíhali
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: Taky to zpravidla v úplných rodinách bývá tak, že jeden z rodičů odvádí a druhý vyzdvihává, což díky posunům pracovní doby zajistí, že tam dítě nebude celých deset hodin, co má školka otevřeno.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VALENTINA: My máme v tomhle asi fakt dost štěstí - v obou školkách (soukromé a teď starší ve státní) naše holky rády přetahují, naopak máme co dělat, abychom je přemluvili, že se už jde domů. Malá nám tedy ráno preventivně střihne divadélko, aby nám to odloučení nedala jen tak zadarmo, ale jen se zavřou dveře, má nás v patě a vesele letí si hrát.
    Tím to nechci zakřiknout ;-) Jsme si vědomi, že v tomhle ohledu, když vidíme některé ty uplakané děti, jsme měli sakra štěstí.
    A především jsme za to vděční paní Renatě, majitelce té soukromé školky, ta paní je s tím svým entuziasmem a láskou k dětem (i po těch šílených letech praxe) k nezaplacení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam