• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: ty nic, to se bohužel u nadprůměrně inteligentních dětí holt stává, že holt ve školských zařízení narazí, tam mají spíš rádi průměry všeho druhy, jakákoli jinakost jim přidělává práce a vadí jim. Spíš se to snaž vysvětlovat synovi, aby z toho ještě neměl nějaký trauma. S tím čtením, aby si to nějaká potrefená husa nevzala za urážku a ještě se na synovi nevyžívala...

Mám dotaz na holky, co pracují v mateřský školkách nebo třeba mají soukromé. Fakt vážně uvažuju, že bych do toho šla, dodělala si kvalifikaci a změnila profesi. Jenže jaké vzdělání vlastně potřebuju? Našla jsem akorát, že bych musela dělat zkoušky z češtiny (není problém) a talentovky z tělocviku, výtvarky a hudební výchovy na peďáku, ve všem jsem podprůměrná, natož abych vykazovala talent a navíc dálkové studium snad ani v Praze není. Nekoukala jsem se špatně? Jestli třeba nejde o učitelku, ale o vychovatelku a na tu nejsou tak náročná kritéria?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: určitě, já taky.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: minimálně bych to zkusila.....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: to bohužel pomáhá jen u části z nich, u těch, které mají hotový obrázek předem jen výjimečně.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    BALAENA: jasne. ok, tak v tomdle nekecal:)
    ale stejne, pch
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: myšleno státních jeslí.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EUCHENIE: v celé ČR je 46 jeslí. Jen Praha má 58 městských částí. nějak mi to na jedny jesle na MČ nevychází, ani kdyby ve zbytku republiky nebyly žádné
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mám dotaz, má každá městská část jesle, nevíte? 6ka nemá, nabízeli podporu, ale teď pyskujou, že žadatel má bejt v hlavním pracovním poměru nebo osvč, já jsem v hlavním pracovním poměru, t.č. na rd, a zároveň osvč, sice formálně vedlejší, ale pracuju taky od nevidim do nevidim. tak se s nima hádám, tak mi asi nic už nikdy nedaj.) ale právě pán uváděl, že kdoví, esi nějaká jiná část se stará bla bla. což je sice krásný, že teoreticky se staraj, ale prakticky.... oporu v zákoníku to nemá, takže je to o lidech... za tyden si tam jdu ještě popovídat..ale už jsem hodila flintu do žita, ale jsem zvědává, co z nich vypadne. Když to nemá oporu v zákoníku, dává smysl, aby to dali někomu, kdo pracuje na plnej byt formálně na vedlejší, o to víc, když se jedná o samoživitelku, že. navíc mi v listopadu přijde už jen 6k rodičák, prosinec nic, nastoupit zpět mám v lednu, ale to se mi nechce, proto dělám byznysy-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    MADIETTA: obrň se trpělivostí. Jestliže chyba není na staně tvého dítěte, ale na straně učitelek, které nejsou ochotné to přiznat, nic jiného ti nezbývá. Já jsem byla dost podobné dítě, u učitelů velmi neoblíbené. Moje máma vedla za mě boj s větrnými mlýny, je mi jí zpětně hrozně líto.. ale jsem jí vděčná. Bez ní nevím, jestli by mě ti učitelé neudolali... Moc ti držím palce, asi to nebude úplně jednoduchý.. (
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: dát jim to přečíst :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Tak když jsem se tu onehdy rozepsala o tom svém problémovém chlapečkovi, možná by vás zajímal závěr dětské psycholožky z jednoho z nejrenomovanějších pracovišť - dětské psychologie v Krči. Zní takto: zcela normální, originální a nadprůměrně inteligentní dítě, a to včetně sociální inteligence. Já s ním prý doma pracuju dobře, takže chyba je v učitelkách, které k němu nepřistupují správně nebo k tomu nejsou ochotné, protože by to byla větší námaha.

No a co já teď s tím. :-/
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Mně ve školce po dvou týdnech řekli, že se docela báli vzít si tam takové "miminko" jako je B, ale že to dává s přehledem. A to jsem byla i já přesvědčená, že to bude spíš průšvih a že on není školkové dítě. Jenže jakmile pochopil, že školka = vrstevníci, pookřál.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ORIKA: Na Prahu je to cena na dolní hranici, běžné ceny jsou tak 12-16 tisíc.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MARKYSHA: ceny naprosto normální u soukromé školky, řekla bych...alespoň v brně rozhodně, takže na prahu zřejmě taky
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LAURA:
    LILY: co já bych za to dala, kdyby mi učitelka alespoň jednou jedinkrát nic neřekla!!!!
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    TETA_JELENA: Mně poskytla učitelka asi druhý týden při vyzvedávání podrobnou analýzu syna (trochu vzteklý, tvrdohlavý, ale to půjde...), celkem chápavě jsem přikyvovala, mluvila se mnou asi pět minut než se ke mně přitočil syn, že jdeme.

Učitelka na mě: Vy dneska vyzvedáváte i B?
    Já: Já dneska vyzvedávám jenom B.

Učitelka se začala chytat za hlavu a omlouvat, že si mě spletla s jinou matkou a že všechno odvolává, B je zlato bez problémů... no moc tomu nevěřím, ale když jinak nedá...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    tak hlavně že není důvod ke stížnostem .-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jak tu zas mám kámošku z Francie,vtak tam v jeslích je běžné, že si učitelka udělá na konci čas a dá pětiminutový výtah rodičům. Já totiž taky vím prd. Co
    jsi dneska dělal? Hrál si. A jak a s čím sis hrál? No všejak (všelijak). Takže asi jsme u toho obvyklého: Co bylo ve škole? Nic, dobrý...
    LILY
    LILY --- ---
    LAURA: jo takhle bych se na to vlastně měla dívat! :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    LILY: tak zas to ber pozitivně, já toho už od učitelek pár slyšela, ale vždy to bylo ve smyslu, že bychom měli něco zlepšovat.. takže u vás je zřejmě vše v pořádku a nic zlepšovat netřeba :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam