WERKA: nemít dvě děti, u kterých jsem to v potu tváře řešila, tak se na to dívám jako ty...nicméně to jsou prostě takové hraběcí řeči od stolu.....sama dobře víš, že možnost obyvatele cokoliv v obci rychle změnit a to něco velkého, protože školka je velká věc, to je prostě utopie....a já s dítětem nemám čas čekat xy let než se to konečně probojuje a postaví.....zcela souhlasím, že to je věc obce, ale to neřeší otázku jak to udělat, jestliže na to obec peče.....
mmch, zcela jsem chápala, že mi starší vzali do školky v sousední obci a to čistě proto, že jsem měla kliku a šeptandou jsem se dozvěděla, že jí budou otvírat (oni to ani nikde neinzerovali, protože se báli náporu), ale ve finále potřebovali ještě nějakou dotaci a bez doložených dětí co to budou navštěvovat, by jí nedostali...tak v jednu chvíli brali kohokoliv, tedy i nás....ale byla to jednoduše prdelní klika.....ovšem mladší mi tam už vzít nemohli, protože by je místní rozsápali, kdyby vlastní děti nebrali a vzali "cizáka" a já to fakt chápu....ředitelka z toho byla asi nešťastnější než já, oni nechtěli Lucku pustit a rádi by, aby chodila i Zuza, protože je znali a věděli, že to jsou bezproblémové děti, které jsou ve třídě rozhodně pozitivním elementem.....jenže chápat to je jedna věc a řešit to je věc druhá......