• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Naše školka (kterou fakt opěvuju) teď dělala týden pomazánek - rodiče se mohli kouknout na všechna jídla co měli děti přes den + ochutnat pomazánku na jednohubce a vzít si recept na papírku - já nevěřila, že špenátová pomazánka je takové labůžo! :-)
    A ještě jsme si mohli koupit sešítek receptů polívek, taky školkových a skvělých...
    gothaj v tříobalu fakt nehrozí :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JELLYBEAN: tam by byl Bart šťastný, brokolice, špenát a fazole jsou jeho zlatý trojboj :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JELLYBEAN: do naší školky vozí jídla ze základky :-)
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    Jinak ja uz tedy deti ve školce davno nemam, dochazim tam jenom na krouzek. Mam deti na ZŠ a kam se hrabou blafy ze školky. Bude hur mile damy :-)
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    tak u nas boj o jidelniček vyvrcholil dvoucentimetrovym platkem gothaje usmazenym v trojobalu :-) To byla posledni kapka i pro zrizovatele a vedouci stravovani zacal delat nekdo jiny.
    Ted je to jiny extrem. Po prichodu nove pani reditelky, s celkem osvicenym pristupem, se najelo na zdravou vyzivu a nastal problem s tim, ze to deti nechteji jist protoze jim to nechutna (brokolice v páře, čerstvý špenát, luštěniny a tak). Nedavno jsem slysela maminky v šatne : "Proc jim k ty čočce nedaj aspon opečenýho buřta?" :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: jenže B je ve školce nejmladší ;-) On tedy běžně chodí domů před obědem, ale mají svačinu, co se jí lžičkou tedy (jogurty, mléko s něčím, taky asi dost hnusy) nebo tedy chleba s něčím. Někdy když se vrátí procházky dříve, dostane i polévku - přítel ho viděl opakovaně, jak tu jí naprosto vzorně.

LUCYA: vepřové mají k obědu skoro pořád, zatím to tedy neřeším, protože B tam na obědy není, ale jinak jídelníček považuju za slabé místo.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    ILLUZE: u nás ve školce naštěstí dobrý, neslazené pití celý den /voda s citronem/ nebo ředěný mošt, svačiny chleba s pomazánkou. K svačině teda pití slazené - kakao, čaj. Na můj vkus mají v jídelníčku moc vepřového, snažím se o víkendu připravit nějaké ryby nebo něco hodně zeleninového, jinak se to asi řešit nedá.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: jj, starší, když do soukromé školky nastoupily loni o dost mladší děti, začala neskutečně prasit - a trvalo prakticky až o nástupu do státní školky, než začala jíst zase nějak normálně...
    rostli jsme z toho

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: my se pravidelně dozvídáme, že máme velmi žravé děti, že si jsou schopné i 2 x přidat - pokaždé je ubezpečuji, že doma najíst dostávají - jen holt mají ve školce ty mini dětské porce a navíc asi věci, ke kterým se tak často doma dřív nedostaly (určité druhy pudingů, slazené čokoládové mléko apod.)
    může být, že i vašemu malému to je pak málo...

P.S.
    aktuálně teď zvažujeme, jestli řešit (ale zatím to tedy odkládáme) skladbu jídla - malá teď párkrát vyfasovala při odchodu po obědě svačinu domů - no suchý rohlík a jakási Bébéčka (ochutnala jsem - hnus fialovej, co měl na obalu, že se jedná o krémovou jogurtovou náplň) nebo jiný druh sušenek
    čekala bych nějaké pečivo s pomazánkou, nebo ideálně ovoce či zeleninu...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: B to má naopak. Co chodí do školky, doma u jídla kničí, že chce, aby ho krmila a jí úděsně. Ve školce jí vzorně. Nejspíš jen prevítovina.

EDERA: to taky nechápu.

NIENNA: Já mám s příborem trauma z domova, protože naši používali příbor pouze v neděli... Asi jsem fakt z divných poměrů :-)
    WERKA
    WERKA --- ---
    Pokud je tu někdo, kdo shání na Jižním Městě místo v MŠ, tak náhodou jsem na stránkách MČ Praha 11 narazila na to, že v nově budovaném detašovaném pracovišti v MŠ V Benátkách budou ještě volná místa (od ledna). Blíže http://www.praha11.cz/cs/jizni-mesto-zije/aktuality-z-prahy-11/volna-mista-v-materske-skole.html
    Je to info datované 8.11., tak snad ještě bude aktuální
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TUTIK: Ty za mých mladých časů nebyly... Já tiše doufám, že ve školce, kam půjde L. budou normální příbory... jen jsem tlumočila argument, co jsem slyšela, proč že nejsou příbory, ale lžíce...
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    NIENNA: tak treba ty plastove Ikea vidlicky rozhodne nijak nebezbecne snad nejsou a jist a napichovat se s tim da uplne v pohode.

TRISSIE: Jo, s kulatyma spickama jsem mela asi dve, byly uplne na nic, napichnout nesla ani brambora, vsechno se rozpadalo nebo to neslo napichnout.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    EDERA: Aby si neublížili.... A ano, i mě to štve a ve školce jsem jako malá byla zoufalá, protože jsem nevěděla, JAK mám jíst lžicí, když je na to jasně příbor (který mi nedali) a naši si šli stěžovat - řešit to a bylo jim vysvětleno, že je to pro bezpečnost dětí... :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: taky mi to přijde, rozhodně to ve středu, až půjde příště, nadhodím. Akorát je otázka, jestli tam vidličky mají - tedy nějaké normální, ty s kulatými špičkami jsou naprd.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: To je hodně pravděpodobné vysvětlení. Já vlastně ani nechápu, proč někdo nechává děti jíst lžící, když to jde hůř.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: prevítovina, imho.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    TRISSIE: Zeptej se. Dcery obe jedi jidlo vidlickou, lzici poze jidla k tomu vhodna (polevku, jogurt..) Kdyz jsem mladsi dala omylem lzici misto vidlicky, vubec ji neslo jist, starsi rovnou sla do zasuvky pro vidlicky. Ono se (podle me) tou vidlickou opravdu ji snaze, i nakrajene jidlo (treba knedliky, brambory) ze lzice sklouznou a treba kase se vidlickou da nabrat taky snadno...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TUTIK: to jsem se neptala, to je pravda - doma už nějakou dobu spíš používá na hlavní jídlo vidličku (a ideálně buď tu špičatou IKEA, nebo přímo dospěláckou, protože ty s kulatými špičkami jsou akorát pro zlost).
    a jinak teda dneska dorazil domů po obědě vyloženě hladovej, sežral plátek krůtí rolády (mého oběda), brkaši (taky moji) a ještě užral tak 1/4 porce mixované brokolice s bramborem a králíkem, co měly holky. Tak teda nějak nevím, to je asi 2x víc, než sní k obědu normálně, když jsme doma.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    TRISSIE: A neji (nechce/neumi) jist lzici ve skolce polevku nebo normalni jidlo?
    Jak tu nedavno probihalo, ze nekde nuti jist ve skolce deti lzici vsechno, deti, ktere normalne ji vidlickou nebo priborem, nuti jist vsechno lzici..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam