• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TERA79: dělala jsem dceři oslavu, pozvala si dvě kamarádky, myslím, že si to holky užily nadprůměrně, moc se nestresuj, oni to ještě moc neřeší :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TERA79: napis na pozvanku, ze oslava je "princeznici", at holky prijdou jako princezny uz oblecene z domova...Holky nemam, ale jestli holcici party probihaji jako cesani panen a poniku, zkouseni saticek a malovani, klidne bych v 2+1 zkousla tech holek i vic :)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    EUCHENIE: Pro mne sci-fi :)Já si troufnu s klidem na 3 děti, mám kamarádku se dvěma VELMI živýma klukama, a tím VELMI myslím opravdu VELMI, po letech zkušeností, jsem si na ně troufla na dva dny i samotná na obr zahradě s bazénem. Pak si občas půjčuji sousedovic tandem holka-kluk a taky to dám. Ale na víc? Nezvládnu to, nemám z toho dobrý pocit, jak se rozutečou na všechny strany. Čili 4-5 dětí je vysoký nadstandard a nic pro mě. A to říkám upřímně, znám své hranice a jsou chvíle, kdy si na hrdinu nehraju, bylo by to ode mne nezodpovědné. Ten návrh na venkovní piknik, co měla EDERA, se mi líbí, dospělí a tukani spolem, někdo velí, udává směr atak, ale více méně to není dvě dospělé oči na tolik malých stíhaček.
    Předesílám, že jsem své mládí trávila, co by vedoucí na LDT a milovala to. Nicméně věková skladba byla 10-14 let.
    Pro osvětlení situace říkám, že B je bohužel jedináček.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TERA79: no asi by jí nevzaly, je o rok mladší než bobulka :) a navíc si hraje spíš s autama. zkusím kdyžtak nějaký maminky kluků :))
    TERA79
    TERA79 --- ---
    QUAACA: Hele, já v tom problém nevidím :) Otázka zní, co na to mláďata.

TRISSIE: Co maminkám, ale našemu tatínkovi, až mu zahlásím, že má sobotu odpoledne volno, že bude doma fraucimor a že je hájenej, pokud nebude chtít být s náma. A nebo ho pekelně naštvu, protože hlásil něco o tenise a že chce fandit, ať jim najdu/vyperu fandící dresy ;)

EDERA: Máme troje princezničí šaty, jsem limitovaná počtem komických převleků, Betynka sní o princezničí oslavě. ;)

Děkuji za názory, ještě to chvíli nechám uležet, odpoledne se zeptám manžela, pak to po pr doladím s Bobulí a eventuálně večer obvolám, v pátek zadělám, v sobotu večer uklidím a snad budu za hvězdu.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    to si rika o pujcovnu deti :)) 2 matky, 4-5 deti, 2-3 matky klid a rotovat :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TERA79: nechceš i naší holčičku? taky bych tě milovala :D
    EDERA
    EDERA --- ---
    TERA79: Já bych se akorát přimlouvala za nějaký sudý počet. Tři nemusejí být problém, ale často jsou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TERA79: myslím, že když si teď před vánocema půjčíš na kus soboty dvě holčičky, kdyby nic jiného, budou tě milovat jejich matky :-)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    EDERA: Právě, že mám berana. A to byla vedra jediný rok (pomyslím-li na venkovní oslavu), pamatuji si, jak na v Motole padali všichni vedrem na hubu, já valila medicinbal, muž za mnou jezdil v kraťasech s na stromech pučilo listí. Tím jak jsou ty oslavy teď skorem furt, B žadoní, že chce taky, tak jsem nad tím přemýšlela, jak jí vyhovět, byť se jedná jen o svátek.
    Ona dort dostane, dostane i dárek, možná, že dvě tři holčičky a naše stáda česacích koní a panen, že by to šlo. Ale na gigantickou akci si prostě netroufám, chytl by amok mě i kocoura.
    Nebo mě napadlo, že bych si půjčila dvě holčičky na sobotu a pekla s nima perníčky. Tři holčičky nenadělají víc čurbesu než jedna. A že bych pak udělala kakao...
    Nevím, chci podporovat dceru v kamarádění, ale nevím, kolik sil mi zbývá na něco většího.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TERA79: Samozřejmě, že nemusíš. Jiná věc je, že děti ty narozeninové oslavy fakt rády, a to nezávisle na tom, jestli jsou oslavencem nebo "jen" hostem. V 2+1 chápu, že je to prakticky nerealizovatelné. Podle mých zkušeností jsou dobrou (a cenově přijatelnou) alternativou mateřská centra, kde se dá ten prostor pronajmout. Některá nabízejí, že dodají i "baviče", ale samozřejmě se inciativě meze nekladou a můžeš si navymýšlet hry sama. Taky záleží na tom, kdy má dítě narozeniny - v měsících příznivějších na počasí se to dá pojmout i jako outdoorová aktivita (zažili jsme oslavu jako piknik ve Stromovce, vstupní náklady minimální, efekt zaručen).
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Mám dotaz ohledně "slavení". U Bobule v MŠ, když má dítě svátek či narozeniny, by dítě mělo dotlačit pozornost v příslušném počtu, protože se mu tam zjevně přede všemi popřeje a dostane malou pozornost. Již minulý rok mi bylo oznámeno, ať nic nepeču, že o to děti nestojí, že lepší jsou lízátka, bonbonky aj. Inu dobrá, byť s tím moc nesouhlasím, tak nějak to z dětského pohledu chápu. B pokud si má vybrat mezi domácím koláčem a lízátkem, vyhraje lízátko. Spíš jsem měla na mysli, takové ty privat párty. Jakože najdu ve skřínce pozvánku, musím potvrdit účast a pod. Bobule jich takhle již pár obrazila, vždy nadšená, ať už byly akce u dětí doma nebo v nějakém koutku. Jde mi to, jestli tohle musím udělat taky? Rodiče oslavence tomu věnují čas a finance, B samozřejmě dotlačí dárek ve výši cca 150 kč + květina mamince oslavence. Upřímně pirátský svět ve Šterboholech není zase taková hitparáda dtto McDonalds, o penězích nemluvě, a u nás doma v 2+1 je dětská oslava pro mne krapet silný šálek kávy. Co si o tom myslíte?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás ve školce taky není jídlo žádné terno, ale aspoň k dopolední svačině mají kousek ovoce nebo zeleniny snad každý den, k tomu většinou chleba s pomazánkou, někdy jogurt, sladkostí typu sušenka jsem si tam zatím nikdy nevšimla. Odpo nevím, dcera chodí po o a za jídlo platíme o tu sváču míň.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LBW: Naše školka vyžaduje, abychom nechávali při špatném počasí ve skříňce ponožky navíc - ty vemou děti na nohy a natáhnou nahoře přes spodek tepláků když jdou ven - aby nebyly konce mokré a umolousané :-) Stejně tak tam musí zůstat pršiplášť.
    Ven - procházka nebo dvůr (v lepším počasí) jdou, pokud neprší (nelije, nejde o pár kapek).
    Nyní navíc 5+ mají dvoutýdenní intenzivní (každý den) nácvik plavání v bazenu.
    Jdou po obědě, zatím co "malí" spí (nemáme třídy dle věku, je to "školka rodinného typu", tedy v jedné skupině jsou od nejmenších po největší - a pomáhají si, mají trošku jiné aktivity třeba u kreslení a tak). Stejně tak je po obědě (půlka doby spánku) angličtina pro největší, předškoláky - tyto 2 týdny je posunuta po bazenu a svačině - zvykáme na dlouhý den .-)
    MAKU
    MAKU --- ---
    MAKU: teda odpolední svačiny ne snídaně :-D
    MAKU
    MAKU --- ---
    ILLUZE: syn fasuje snídaně denně - chodí domů poO. Včera chleba s taveňákem - ten je každý týden a často ke všemu "šunkový", dneska houska a marmeláda, pak bývá pytlíček s cereáliema, sušenka, koláč, pečivo s máslem nebo ramou. 0voce cca 1x týdně. Děs běs :-/
    LBW
    LBW --- ---
    QUAACA: bylo tam 10 chlapecku ve stejnem kostymu kostry (asi i ze stejneho obchodu), akorat my meli motorkarskou helmu k tomu :D

MEDVED007: me stve, ze prcek prosedi celej den uvnitr :/ zitra se musim zeptat jak to teda je s chozenim ven...tusim, ze malsi ucitelka bude bleptat a ta stara, ze se bude tvarit dotcene
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LBW: u nás se taky "ka" doma (ani se jí nedivím, chce to svůj klídek)
    a jak dopadl karnevalový kostým?

u nás na procházku taky chodí denně, vyjímečně nejdou. a chodí na hřiště.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LBW: naše naopak chodí ven nonstop, letos snad nepamatuju den, že by venku nebyli....nechtějte vidět, jak vypadají ty boty....denně je fakt mýt nebudu :-)
    LBW
    LBW --- ---
    QUAACA: u nas teda "ka" zasadne doma :D

Co me ted zarazi je, ze decka skoro nechodi ven, max na prochazku po okoli - po asfaltu misto aby litali po zahrade. Minuly tyden nebyli 3 dny po sobe venku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam