• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: já pořádala první oslavu jako na půlkulatiny tj. na páté narozeniny....ale co jsem tak holky viděla a co jsem viděla jiné rodiče, tak běžnější je to tak od těch 4 let.....
    ADD
    ADD --- ---
    Od kolika let jste začali pořádat tyhle oslavy? Mně přijde, že klukům je to pořád ještě jedno, jestli je to normální nebo narozeninová oslava - a jsem radši, když si prostě jen tak hrají, než aby začali vyžadovat, aby jim lidi nosili dárky. Předpokládám, že až zjistí, že kamarádi něco pořádají, budou to chtít taky, jen mě zajímá, jestli jsme jen nepozorní, nebo se to dělá až pro starší děti.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    MEDVED007: Nápodobně :), jen si letos střihneme i divadelní. A jako bonus v neděli nebudeme (snad) vstávat před sedmou ;)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TERA79: my jsme bohužel pryč a docela mě to mrzí....jsme pravidelní návštěvníci muzejní noci (byť letos posunuté na září) i noci kostelů.....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ad oslavy...my je pořádáme doma, fakt jen pro nejbližší kamarády tj. tak do osmi dětí....nepořádám žádné organizované zábavy....dětem akorát servíruju jídlo a pití a stejně stráví celou dobu nahoře v herně případně na zahradě.....ale máme barák, čímž se to celé zjednodušuje....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TERA79: kamarádka dělala oslavu na hřišti s tím, že každý přinese občerstvení, byla to bomba.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Tak se to vyřešilo, půjčíme si Dominiku a jdeme na Divadelní noc. B i D nadšené. Každopádně děkuji za tipy.
    Kdyby někdo měl zájem více informací o divadelní noci zde:

O projektu | Noc divadel 2013
    http://www.nocdivadel.cz/o-projektu
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: No jo, vlastně - v Levíkovi jsme taky nějaké narozeniny slavili. Dort si můžeš přinést vlastní.
    ADD
    ADD --- ---
    TERA79: A Lefík, aniž by člověk využil jejich nabídek na zajištění zábavy? Jestli tam běžně nechoděj každý týden, tak by je to tam mohlo bavit, a nějaký program jde vymyslet - závody na koloběžkách okolo haly, překážková dráha, stavba co nevyjšší věže z písku... Bohužel nemám dceru, tak jsem tam nikdy nezkoumala, co nabízejí vyslověně pro holky, ale třeba mě někdo doplní.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TERA79: Neupínej se na restaurace/kavárny a fakt zkus nějaké mateřské centrum. Co Klub K2? Nebo MC Veverka na Žižkově... Většinou mateřská centra nabízejí pronájem prostor na oslavy - je to za rozumné peníze, bývá tam dost hraček a je to prostředí, které je stavěné na to, že tam děti budou řádit.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    SRETSIS: Díky za pohled z druhé strany. Neznám prostor, kde bych byla ochotná tohle podniknout. B byla párkrát v pirátském světě na dětských oslavách, tu v Mc Donaldovi jsem jí zatajila (jsem ZLÁ matka) a jinak jediná restaurace s dětským koutkem je u nás v Malešicích U Trvze a to je ještě v létě, je tam oplocené pískoviště s houpačkou, pak pizzerka s tabulí a rozbitou panenkou, ale nic, co bych znala a měla odvahu jim naložit. Asi zůstane u pečení nebo něčeho rukodělného. Ani to nepojmu jako "oslavu", spíš jí prostě pozvu k nám domů kamarádku/y ze školky a nabídnu jim alternativu k hřebelcování barbín a my little pony.

RYBKA
    RYBKA --- ---
    YENNEFER: Nebo minipizzy, naše holky to maj rády (akorát je musím hlídat, aby nějaká obloha zbyla i na to pečení, žerou to za pochodu studený) :-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    TERA79: Ahoj, já jsem takhle pořádala už tři oslavy, jakože hromadnější, a každý rok jsem říkala, že už nikdy více. I když to bylo venku (na Letné) a bylo krásně, byla s tím šílená práce, připravit jídlo a všechno kolem a tahat to tam na tu Letnou ... peklo. A to, že bylo dětí hodně, bylo spíš na škodu, různě se kouskovaly, občas hádaly a byly naprosto neuhlídatelné.

Rodičům se to sice moc líbilo, ale já jsem málem padla.) Příští rok tak chci udělat jen pro dva max. tři blízké kamarády a třeba i doma, kde se všechny akce od pečení přes hraní mnohem lépe kontrolují. Pořádání velkých oslav, což znamená i velký počet dospělých, je zkrátka nad moje síly.

Jo a jinak tip na oslavu od mojí kamarádky: Pro dvouletou dceru uspořádala narozeniny v kavárně Divoké matky a bylo to moc fajn. Díky herně a volné místnosti se děti fakt zabavily a pití a jídlo tam bylo zajištěno.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TERA79: proto ty dvě matky jako základ.)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TERA79: jestli jim chceš udělat nějakou nenáročnou zábavu, tak je nech upéct a nazdobit si muffiny, je to jednoduché, nedá se na tom nic zkazit, ty jen nakoupíš nějaké to cukrové sypání, čokoládové lupínky, atd :-)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    YENNEFER: Tohle jsem chtěla číst :) Děkuji.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    QUAACA: Auťáky nejsou problém, má doma autodráhu, vláčkodráhu, auťáky, závoďáky, nej kamarádi jsou dva kluci, ale jak teď začla i Jana chodit do práce, už to není tak intenzivní, bohužel. Občas se v obýváku rozvaluje všechno najednou vč. B v šatech se závojem a kocoura chrnícícho v krabici s duplem, já musím půl dne kulhat se zafačovanou nohou, protože mě stihla ošetřit a manžel vyrábí bunkr z dek a polštářů, ona tam nastěhuje vše, několikrát i chudáka Oldu (kocoura) a ona pak v punkru pořádá pikniky a zve nás na ně, ideálně všechny najednou. :D
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TERA79: dělala jsem dceři oslavu, pozvala si dvě kamarádky, myslím, že si to holky užily nadprůměrně, moc se nestresuj, oni to ještě moc neřeší :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TERA79: napis na pozvanku, ze oslava je "princeznici", at holky prijdou jako princezny uz oblecene z domova...Holky nemam, ale jestli holcici party probihaji jako cesani panen a poniku, zkouseni saticek a malovani, klidne bych v 2+1 zkousla tech holek i vic :)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    EUCHENIE: Pro mne sci-fi :)Já si troufnu s klidem na 3 děti, mám kamarádku se dvěma VELMI živýma klukama, a tím VELMI myslím opravdu VELMI, po letech zkušeností, jsem si na ně troufla na dva dny i samotná na obr zahradě s bazénem. Pak si občas půjčuji sousedovic tandem holka-kluk a taky to dám. Ale na víc? Nezvládnu to, nemám z toho dobrý pocit, jak se rozutečou na všechny strany. Čili 4-5 dětí je vysoký nadstandard a nic pro mě. A to říkám upřímně, znám své hranice a jsou chvíle, kdy si na hrdinu nehraju, bylo by to ode mne nezodpovědné. Ten návrh na venkovní piknik, co měla EDERA, se mi líbí, dospělí a tukani spolem, někdo velí, udává směr atak, ale více méně to není dvě dospělé oči na tolik malých stíhaček.
    Předesílám, že jsem své mládí trávila, co by vedoucí na LDT a milovala to. Nicméně věková skladba byla 10-14 let.
    Pro osvětlení situace říkám, že B je bohužel jedináček.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam