• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LILY
    LILY --- ---
    Řešili jste někdo, že dítě ve školce nejí? Mládě už druhý týden drží hladovku a ledva odtud po obědě (kterého se ani nedotkne) vylezeme, tak požaduje nějaké jídlo, že je hrozně hladové.
    Tak nevím, jestli mu mám něco malého dát hned po školce a doufat, že to zase za týden dva přejde a začne jíst, nebo ho nechat do odpoledne o hladu a trpělivě vysvětlovat, že oběd je od toho, aby se jedl..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TUTIK: za sebe musím říct, že já to uvítala...jako nic proti mateřskému centru, ale byly tam i děti školáckého věku (viz naše) a nebýt programu, tak se asi moc nezabaví, přeci jen mateřské centrum je co se zábav týká pro trochu jinou věkovou skupinu....já mám nejlepší zkušenost s domácí oslavou, protože děti si zvou kamarády tj. děti podobného věku a tudíž mají pro svou věkovou kategorii doma k dispozici zábavu bez toho, aby se já namáhala :-) halt si člověk musí lenost nějak zdůvodnit, že :-)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    BEBERA: Nic extra. Byly to ctvrte a pate narozeniny, takze nejaky usmerneni potrebujou. Dat jim Monopoly by asi neslo. :-) Takze jen nejake uplne primitivni hry, jako podlejzani tyce pri hrani hudby nebo hazeni micku do otevrene pusy lva. Nic svetoborneho. :o) A vyrabely si treba zvireci masku nebo kornoutek/mysku, do ktere si pak nabraly neco na cestu. - takze pastelky a sesivacka nebo lepidlo, nic sloziteho.

Osvedcilo se mi to. Kdyz tyhle prcky (a jeste se vzdycky sejde spis spisena skupina mladsich/starsich deti - sourozenci) necham volne, bude do deseti minut nekdo rvat, nekdo urazenej a nekdo rozjivenej. :)

EDERA prehani. Nebylo to nic extra.

Do americkych filmu jeste hodne hodne daleko... :D

BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: hm, tak to klobouk dolu :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Vymýšlí, organizuje, řídí. Je v tom fakt neuvěřitelná.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    ja to vidim uplne stejne...kdyz se sejde vic deti pohromade, vubec nevidim duvod jim organizovat zabavu. Maximalne prinest dort, zajistit prisun limonad nebo jineho piti, proste se starat o to, aby mely co na zub. Dat jim k dispozici neco s cim by si mohly hrat a pak uz to nechat na nich, jak se zabavi. A deti se vzdycky nejak zabavi.
    Na holcici oslave se mi uplne nejvic osvedcilo jim nekam postavit koš plny princeznovskych satu, satku, kusu latek, klobouku a ja nevim ceho jeste (nastradano od meho detstvi). To je pak zabava na cele odpoledne.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TUTIK: A ty hry nejak vymyslis, organizujes, vedes, ridis nebo jsou to hry typu Monopoly/Dostihy/Prsi? Jsem pro oslavy jako kalby v detskem podani, evt. varianta, kterou zminovala Add - pozvat par kamaradu na chatu, vecer opect buřta, jet na vylet apod., ale pokud by bylo normou vymyslet hry a zabavu, objednávat klauny apod. (jak je to k videni v amerických filmech), to bych asi nedala...
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: Víš velmi dobře, že jsem se nakonec ze šoku vzpamatovala a dokázala vyrobit celkem slušnou kočku:-) Ale nepovedlo se mi detašovat Kebininu oslavu mimo domov, takže holt jsme museli okruh pozvaných zúžit:-(
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EDERA: Tak proto letos Zuza nebyla na vasi oslave? Ze jsem te v dubnu vydesila? ;-) :-O

A na jeji oslave nebylo nic nedostizneho, zadny Nesvadba, jenom par her a Zuza chtela byt kocka... Deti to bavilo, ale priprava nebyla (nebo nemusela by byt) nijak narocna. :o)

Veleoslavovaci nejsem taky. Ja narozeninove oslavy, ruzne party jako prekvapeni a tak podobne, nemam rada. (To mi nam udelali kamaradi jednou (pres durazne varovani, ze nechceme) a byli jsme tak vypruzeni, ze jsme sedeli nejakou dobu v aute pred barakem a chteli jet pryc (kdyz jsme podle zaparkovanych aut zjistili, ze to neni jen vecere ve ctyrech. NAkonec jsme to zkousli, pro klid pratelstvi, ale rozhodne jsme nebyli nadseni.

Ale proste ty deti to bavi (nasi Zuzu zatim urcite), tak me to bavi taky. Uvidime, jak to bude dal.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    EUCHENIE: tak ona nikdy k vanocum nedostala zadne darky, ktere byly k narozeninam. Jak jsem psala...slavime to na jare nebo v lete, jak to vyjde. Takze vsechny darky dostane az pri te "pozdejsi" narozeninove oslave.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    U nas se taky narozeniny ani svatky neslavily, udelal se dort, predal darek a hotovo. Nijak mne to nevadilo, ale rekla bych ze i proto, ze to bylo obvykle i v okoli. Svym detem oslavy poradam, resp. zatim jenom tomu starsimu, mladsimu budou ted dva a zadnou oslavu nepozaduje. Radej bych si to samozrejme odbyla bez oslavy, nikoho nezvala, je to dost velka otrava. Ale tady poradaji oslavy vsechny deti a ve skolce o tom vzdycky uz mesice dopredu mluvi. D. taky uz tedka rika, koho na svoji dalsi narozeninovou oslavu pozve (ackoli se bude konat v cervenci). Myslim,ze by byl dost zklamany, kdybychom nikoho nepozvali a sedeli doma nad dortem jen my ctyri...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    JELLYBEAN: asi jo:)
    a dite to neslo v poho? ja si dycky pripadala osizena, kdyz na par darcich pod stromeckem bylo napsany, ze jsou k narozkam, i kdyz oslava byla zvlast
    TERA79
    TERA79 --- ---
    EUCHENIE: Mám kamaráda, co se narodil 24.12. Pěknej dáreček ;) A než jsme se porozpadali jak banda k rodinám a do cizin za prací a pod. se jeho narozeniny slavily vždy 24.6. vč. bramborového salátu, kapra, cukroví a zdobeného stromku. Teď žije daleko, ale nikdy mu nezapomenu v létě popřát, ani si to nemusím psár do diáře nebo upomínky do telefonu, vídáme se jako stará parta tak jednou dvakrát do roka a většinou na to pokaždé dojde řeč, jak ho Mates zahříval dechem, já dělala nuzné vzadu... no a mám nostalgickou.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    EUCHENIE: jdi do toho, my to terminove delame jak to vyjde, nekolikrat se nam stalo, ze se zapomnelo, pac je v tom bordel. Nejsme ale nejak vyrazne slavici rodina, nijak si na to nepotrpime, takze zadny problem :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    JELLYBEAN: mno, ja mam nar. 26/12, leda do hospody a bud hodne napred nebo po novym roce, voser :) premejslela jsem o oslavach pulroku, 26.6. :)
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    EDERA: souhlas, pro školaky bowling ideal a vubec nejlepsi darek co skolakovi muzes dat, ze se te oslavy vubec nezucastnis :-))
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    TERA79: Ja mam doma Kozoroha....narozena 29. 12. Nikdy jsme to v tomto terminu neslavili, protoze hned po vanocich. Vzdy jsme oslavy delali az na jare, v lete, jak to vyslo...takze i detske slaveni probehlo na zahrade. Kdo nema, urcite je vyborna alternativa ten park.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já jsem to měla v dětství jako Madietta a Medvěd, taky jsem žádné oslavy s dětma nikdy neměla, proto to svým dětem chci dopřát, protože vidím, že o to stojí. V našem minibytě to opravdu nejde, takže my to děláme právě v tom mateřském centru. Musím říct, že jak naši nezvali domů žádné návštěvy, tak mám docela problém i s občasným přespáváním kamarádů, což teda u nás docela frčí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: já taky nejsem veleoslavovací. Z tutíkovic oslav mám pokaždé mindrák, protože to je prostě nedostižné No. 1 v oboru. Mé trauma začíná už nad tematickou pozvánkou, protože jsem navíc i netvořivá a zadání typu "přijď v masce svého oblíbeného zvířete" mě spolehlivé vyděsí:-) Co jde, snažím se přesunout mimo domov, pokud možno někam, kde je zábava tak nějak sama od sebe - pro školní děti nedám dopustit na bowling. Doma jsem uspořádala oslavu jen jednou, letos Kebině, a všechny pečlivé přípravy nakonec přebila žárlivá scéna naší druhé dcery, která neunesla, že teď je na pět měsíců o rok mladší. Never more!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEDVED007: tak víš co, vždycky jsou pozvané i neteře, to znamená, že jsou tam čtyři děti, takže to není jako, že by chudák dítě bylo zalezlé, zatímco dospělí se baví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam