• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MONIA
    MONIA --- ---
    SANTAL: jenže je zde problém,že toto můžeš udělat jedině když tě ostatní děti/kolegyně nevidí. což je dost těžké provést,když máš ve třídě 26 dětí a jsi tam sám. Věřím a vím (i od kolegyń),že toto je velice účiná metoda, ale ve chvíli kdy tě dítě "napráská" nebo jiné děti,máš průser ty jako učitelka i kdyby to nakrásně všichni schvalovali včetně rodičů. v dnešní době je velký problém nespolupráce i rodičů. mají pocit,že MŠ by měla řešit spoustu výchových problémů,které jim se doma řeši nechce. ale pokud jde opravdu do tuhého a pozve si na pomoc PPP je najednou jejich dítě naprosto vychované a bezproblémové. východisko z této situace moc nevidím, počty dětí na třídách a učitelek ve školách jsou naprosto šílené a je hrozně těžké se věnovat všem dětem a obvzlášť,když je dítě problémové. Vždycky někoho alespoň trochu šidíš.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SANTAL: tak to v každém případě. v tu chvíli se to prostě musí nějak řešit tím, co je dostupné. osobně nejsem úplně příznivec toho hned dítě tahat na psychodiagnostiku - tím spíš pokud rodiče nespolupracují to taky trochu podezírám spíš na tu nevychovanost. ale může to být i nějaká nezralost atp.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KATIA: Jako matka ti rovnou řeknu, že bych nerada popisované dítě (vrhne se na druhé děvčátko a otřepe mu hlavu o zeď) viděla v skupině s mýma dětma, LHOSTEJNO kolik budou brát učitelky, zda jich bude o jednu víc nebo dětí o čtvrtinu míň.
    Mimochodem, takové atace předejít nejde, ani pokud je učitelka metr a půl daleko.

Někdy je ale řešení docela snadné - spolužačka z gymplu, takto vystudovaná vychovatelka, měla dítě ve školce s "kousajícím" chlapečkem, se kterým přece nejde nic dělat, neb kouše taky rodiče. vzhledem k tomu, že nešlo o schizofrenii, nebo tak, ale prostou NEVYCHOVANOST, vyřešila to jednorázovým přístupem (poté, co dítě přišlo podruhé s fialovým kusancem) - chytla kluka, zvedla ze země, vycenila zuby - neumím to popsat, předvedla to a lekla jsem se i já - řekla, že má zuby větší než on a že pokud ještě jednou, jedinkrát, kousne ve školce KOHOKOLI, kousne ho ona TAKY.
    Již nikdy nekousal. Tedy ve školce, co dělá doma ji nezajímá...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MADIETTA: a je to zpátky u toho, že stále jsou školky podfinancované a je jich málo. kdyby byla menší skupinka, tak je to i pro ty učitelky zvladatejnější. nemluvě o těch dětech, taky to pro ně musí být náročné v takové bandě.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MARKYSHA: to víš, chtěj dítě "integrovat". Bez vlastního vkladu a úsilí, samozřejmě...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: podle toho na jakým základě, kdyby na základě nějaké vady či choroby, tak by to bylo asi zlé. Ale snad existují nějaké organizace, které rodičům těchto dětí radí a pomáhají. Ono tohle neřešit, škodí hlavně těm dětem.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: no ale to není podstatný, představ si, že by mi ho z té školky fakt vyloučili.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: vždyť tvůj kluk je naprosto v pořádku, to spíš učitelky zapomněly v tvém případě, že děti nejsou z fabriky podle jedné formy.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: no je to tak, bohužel. Víš, jak mě vyděsilo, když mi jedna ze synových učitelek naštvaně řekla že "tohle dítě do školky nepatří"? Jenže já s tím něco dělám teda.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    toto mi take prijde docea hrozny :
    Nesehnali školku, dítě tak dávají na hlídání do obchodních center - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...chodnich-centrech-ppv-/praha-zpravy.aspx?c=A131101_1994792_praha-zpravy_bur
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: jestli jsem to dobře pochopila, tak rodiče to nechtějí řešit, protože kdyby byla zjištěna vada, tak by přišli o místo ve školce a "zvláštních" školek je málo?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Děti jsou čím dál agresivnější. Školky s tím ale nemůžou nic dělat - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...-skolka-nic-delat-fqy-/praha-zpravy.aspx?c=A131112_1998987_praha-zpravy_bur
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ADD: od dvou let - u nás doma - dcerka si to patřičně užívá - letos jsme to vynechali, protože den na to jsme měli svatbu, a bylo vidět, že to nese docela špatně - ale nic neorganizuji - prostě sezvu děti kamarádek, zajistím dort, děcka se poctivě zatím vyhrála sama

příští rok to vidím na balónkovou párty, už kvůli tomu, že se jedná o šesté narozeniny (u nás v rodině se prožívají tak nějak víc) a navíc se nám balónky velmi osvědčily právě na té svatbě - děti z toho byly nadšené...

na nic si ale nehrajeme - bereme to jako fajn příležitost se sejít, matky slavíme poctivým kafem a pro otce to je příležitost si pořádně užít vláčko a autodráh...
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Ahoj, další akce pro děti :) Koná se:V sobotu 23.11.2013 Azalka-školka, Janákova 4, 160 00 Praha 6, web: www.azalka-skolka.cz email: info@azalka-skolka.cz
    Zde leták:

LILY
    LILY --- ---
    Tak špagety dnes sežral celé, tak teď budu jen doufat, že nám paňčelky nebudou promlouvat do duše a chtít po nás, ať z něj vymýtíme vybíravost.
    Domluvily jsme se, že s dalším jídlem po školkovém obědě prostě počkáme, i když bude hladov.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LBW: Bych na to nepřísahala... můj syn si dává ve školce obvykle nášup, a doma jí dál jak kyselina. Jo, a je štíhlej (a nejvyšší ze školky byl už loni, natož letos, měří se na začátku a konci roku).
    Prostě tam tolik lítá, běhá, spaluje - a já jsem ráda.
    Doma sní klidně 2 obložené rohlíky a ještě jogurt... po čtvrthodinové procházce školka těsně po svačině - domů.
    LBW
    LBW --- ---
    LILY: prcek nejvice ji v dobe od vyzvednuti ze skolky do prichodu domu, za ty dve hodky toho sezere ze nekdy cumim = dominivam, ze ze ve skolce neji...
    nosim mu svacu, kterou zhltne jeste v satne, pak na nakupu sni 2 rohliky a cestou domu jeste vyzebra kroasan v panerce :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LILY: starší mi ve školce nejedla, ale ona nejedla ani doma, nejedla vůbec....čili té jsem dala cokoliv byla ochotná kdykoliv sníst....ale tohle je jiná situace a asi bych byla tvrdší...byť já osobně teda toleruju to, že děti něco nejedí...zrovna dneska měly koprovku (kterou já taky nesnáším) a doma mi pak sežraly skoro celý můj oběd :-)
    LILY
    LILY --- ---
    A je fakt, že zítra jsou těstoviny, které doma konzumuje v obřím množství, tak podle nich se uvidí.
    LILY
    LILY --- ---
    MADIETTA: začalo to den po návštěvě homeopata, tak buď to souvisí s tím nebo je možná jen vychcanej a těší se na lepší jídlo než to školkové.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam