• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    snad to sem patří
    Rodiče na útěku | Externí hlasy - Respekt.iHNed.cz
    http://respekt.ihned.cz/...621181%5D&action_type_map=%5B%22og.recommends%22%5D&action_ref_map=%5B%5D
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    No a pak je ještě návrat k počůrávání běžný v případech, kdy bylo dítě hrdě naučeno (nuceno) příliš brzy - a ono se pomočování vrací (to je fakt pak na zlost a zvládá se hůř)... (každý posoudí sám, zda je tohle u něj ve hře, "hodné babičky" co nechávali dítě půl dne na nočníku, nebo mu dokonce lili na fifik studenou vodu, tohle zahrnuje)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SANTAL: tedy, aby bylo jasné: u nočního počůrávání je to v rušivých vlivech, nebo osobní neochotě, jít se pořádně vyčůrat před spaním - a to se fakt stává... dítě hlásí, že "bylo" a "nepotřebuje" a za 3 hodiny měníte ložní prádlo...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: může být citlivější na změny a je to. Podle mě ale myslely urologa, můžou být nějaké choroby, které tohle způsobují (i když si nemyslím, že je to váš případ).
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    BEBERA: O obojím, u bdělého stavu a jen v některé dny (a věku 3r) bych měla ještě o to větší podezření na "rušivé vlivy"...

To jsou prostě ty děti, jak o nich čteš ty příběhy, co "neuměli si říci, než se tatínek rozčílil a dal jim na zadek a od té doby už umí" - tím neříkám že to tak máš udělat, tím ty příběhy vysvětluji.
    A to je ten nejmenší ze všech problémů, vést dítě k tomu, aby "se více hlídalo" - touto frází dáváš najevo, že to má v rukách on. Což taky, je-li zdráv má a čím dál tím více, že.
    Jiné je, pokud tam má nějakou mrchu (+ zánět, to zjistíš i tak, že bolí u čůrání, nebo alespoň, že čůrá abnormálně často), což chce přeléčit, nebo poruchu svěrače, nebo, zase jednoduché, ještě není zralé (takže do 3r včetně bych se nehroutila, že "se stává" ).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BALAENA: V tom pripade budu v klidu...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BEBERA: nevím, jestli je to normální, rozhodně je to běžné
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SANTAL: Ted mluvíš o pocuravani během spani nebo i pocuravani za bdělého stavu? Trilety syn ma dny, kdy je uplne suchy a pak z niceho nic den, kdy menim kalhoty trikrat, ctyrikrat. Není uplne pocurany, ze by to pustil vsechno, ale ma poradne cvrnknuto a kdybych ho neposlala prevliknout a vycurat, mokry flek by se dal zvetsoval. Tvrdi, ze nic neciti. Uz zacinam byt na pochybách, jestli je to normalni, všechny deti kolem nas jsou od doby, kdy odlozily pleny, prakticky porad suche...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LBW: Mám to taky, pokud by to trvalo dýl tak bych to řešila psychologa, ale ne u 3r (a pak bych chtěla prstýnkovou metodu, nic jiné), ale obávám se, že ta vhodná doba je spíše k 5, než k 4r.

Nyní bych kontrolovala režim - co píše MEDVED007, mluvila s dítětem (leckteré prostě "zapomíná" se jít vyčůrat, aťsi před spaním, nebo před procházkou), hodně podnětů (což zajímavá školka může splňovat) a dítěti se "nechce", byť by mohlo! Takže problém nemusí být co tak moc vadí, ale co tak moc baví - pozor.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    holky neděste mě ještě než tam nastoupíme :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LBW: myslím, že k doktorovi by měla zajít spíš učitelka :-( jasně, pokud se dítě ve čtyřech letech počurává/pokakává často při bdělém stavu, tak to je už případně na řešení, ale při spaní ? procenta dětí, které to dělají jsou dost závratná, zkus někde dohledat....

řešila jsem to samé s mladší, ta se teda ve spaní počurávala nonstop bez nějaké pauzy....a ve spolupráci s učitelkama jsme přišli na to, že stačí drobná změna režimu...ona hodně pije a u oběda se nalije a hned po obědě se jdou děti vyčurat a spát....jenže to jí dolů ještě ani neproteče....čili když šla hned po obědě a spát, tak byl malér....ale když jí poslali vyčurat ještě jednou cca po půl hodině kdy dětem četli pohádky a většina ještě nespala, tak bylo všechno OK.....
    LBW
    LBW --- ---
    Mate zkusenosti s pocuravanim?
    Prcek nastoupil v zari do skolky a okamzite se zacal pocuravat, jak doma tak i ve skolce. Obvykle se pocura ve spani a ani se nevzbudi. Doma je to v klidu a do skolky dostava kazdy den nepromokavou podlozku. Radi nejsme, ale nestresujem kvuli tomu. Doufame, ze jako spousta veci i tohle casem prejde. Samozrejme mi vrta hlavou, co by mu treba na/ve skolce mohlo vadit, ze to skoro ve 4 letech spustilo pocuravani. Tezko rict. Malej i ucitelky se tvari, ze ve tride vse ok.

Ale dneska mi ucitelka rekla, ze mi pani reditelka vzkazuje, at neco udelame s tim pocuravanim, at jdem k doktorovi. Ze musi porad prat pocuranou deku a ze nejaka holcicka ve tride to ma taky, ale uz u doktora byla...
    Na rade je navsteva u detskeho psychloga predpokladam?
    PARCELKA
    PARCELKA --- ---
    Nakonec si nějak nemohu vybrat z nabídky Prahy 9, mám možnost i Prahu 1, doporučíte mi nějakou školku na jedničce? spíše kolem metra B, díky moc!
    LILY
    LILY --- ---
    EDERA: já asi taky občas říkám, jestli se paňčelky v Revoluční nediví, když přijdu pro dítě do školky a ono se hned ptá, jeslti jedeme do Nuslí. :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Víte někdo něco o školce Litvínovská na Proseku?
    MONIA
    MONIA --- ---
    TORUVIEL: já místo u bodu, četla u odvodu. asi jdu raději spát :)))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DRAKKA: http://www.banbin.cz/

slyšela jsem hodně chvály na tuhle, ale nevím, jestli je to zrovna nejlevnější...spíš ne

levně obecně vychází hlídání mimo klasické školky...při téhle frekvenci a pokud to chceš cenově fakt škrtit by asi bylo dobré obhlídnout i nabídky mateřských nebo rodinných center, které to taky nabízí a za úplně jiné peníze
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    TORUVIEL: jo uz to vidim, diky :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DRAKKA: Tady píšou, že již od 2 let http://slunicka.com/cenik/ (u bodu "Co s sebou do školky").
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    TORUVIEL: jo na ty jsem uz koukala, jen z toho nejak nedokazu vydedukovat, zda nahodou neberou jen deti od 3 let...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam