Počůrávání, ach ano. B je dva a půl a bez plen ani ránu.
Doma si občas vezme slipy, když se zeptáme, vyčůrá si do nočníku, když si nevzpomeneme, nevzpomene si taky ;-) Já to nehrotím vůbec, přítel mu občas dáví ty slipy. Chápu, že o pro někoho může bát zvláštní, protože B hodně mluví, takže o plenách a vyměšování vede debaty málem filosofické, ale to je tak všechno.
Ovšem, ve školce, která je jinak fajn, mi učitelka zrovna tenhle týden říkala, že si myslí, že jsme prošvihli vhodnou dobu, kdy se to mohl naučit. He?
Mám třetího syna, takže jakkoli jsou kluci jiní, už o učení na nočník něco vím, jeden chtěl sám ve dvou letech, druhý ve dvou a půl letech ne extra ochotně, ale už to uměl. Řekla jsem jí úplně slušně a mírněji, než tu píšu, že nebudu trávit den vysazováním dítěte, navíc když by to stejně bylo možné jen doma, těžko ve školce, kam třikrát týdně dopoledne chodí, že. Když on to navíc skutečně nezvládá.
A ona, že jí je to divné, když ve všem ostatním je dle ní napřed - osobně si myslím, že je možná napřed v mluvení a uvažování, chápání vtipů a abstrakce, ale pozadu pokud jde o hrubou a nakonec i o jemnou motoriku (například na motorce začal jezdit až ve dvou letech, kreslit taky neumí) a to podle mě souvisí daleko víc se svěrači než mluvení