• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    PEPSSI: A zrovna gumičky a sponky synovi furt upravujou, nějak je štve, když má přes oči prales. To zase nechává chladnou mě. :-))) (Ono je dost štve, že má vlasy do půlky zad, tak to nedokážou přehlídnout. :-)))
    Školka navíc není státní, program maj naprosto báječnej, ale holt mají své zásady, přes které nejede vlak. Některé dost padlé na hlavu. (Jako už zmiňované, že radši dítě třikrát za den počůrané než s plenou...)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PEPSSI: chtěla jsem jen naznačit, že jako vždy...na srovnávacím subjektu záleží :-))))
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    MEDVED007: no rozhodně si teda nemyslím, že je zhýčkanost chtít po učitelkách, aby kontrolovali děti, jak maj nasazený boty. Příklad bosího dítěte v zimě na zahradě už mi přijde jako absolutní zanedbání povinností. Jako zhýčkanost považuju třeba chtít po učitelce, aby např. holkám stokrát za den upravovala spadlý sponečky, přeplejtala culíčky, uvazovala mašličky atp.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: já ve školce zažila dramatický odchod obou učitelek...bylo to tedy ke konci roku....a místo toho, aby to nám, jako rodičům, nějak vyložili, tak jsme se jen dozvěděli, že končí a oklikou jsme se dozvídaly, že to bylo pro neshody s ředitelkou a učitelkama v ostatních odděleních a rodiče sepisovali petici a bylo kolem toho velké halo....přitom stačilo víc komunikovat....bylo to hnusný, ale mě to usnadnilo rozhodování o tom, jestli dceru (zase) dát do jiné školky.....

ad oblékání....probrala bych to s učitelkou, že se to stalo, že ti přijde, že to je i zdravotně problém a že bys byla ráda, kdyby na to dohlídli, tečka....

mmch, myslím, že jsme v ČR hodně zhýčkaní....když mi kamarádka vyprávěla, jak v Rakousku jí hoch chodí po zahradě v zimě ! v ponožkách a nikoho to nevzrušuje a na její upozornění se tomu všichni hrozně smáli....tak ještě můžeme být v pohodě :-)
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    ADD: já bych se asi řiditelky osobně zeptala, až budete sami. Odůvodnila bych to tím, že nepotřebuješ vědět detaily, ale bojíš se, aby to nebylo z důvodu špatného přístupu k dětem. Na to máš absolutní právo, uvidíš co ti řekne, nějaké minimálně obecné vyjádření by ti dát měla

a s tím oblékáním je to přesně to, co mě děsí u sátních školek. Jak máš staré dítě? Podle mě ale by ze začátku měly těm malým dětem určitě minimálně pomáhat. Nicméně kontrolovat před odchodem by imho měli všechny, starší i malé, aby se nestávalo přesně tohle to. To je ale moje představa, praxe je asi ale bohužel jiná. Určitě bych na to ale učitelku nějak diplomaticky upozornila
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: taky mě jako první napadlo, když jsi řekla dvaadvacetiletá holka, že je to rizikové těhotenství... a tam docela chápu, že to nechce probírat, kdyby to nedopadlo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Dvaadvacetiletá holka může třeba ze dne na den skončit ve špitále s rizikovým těhotenstvím a odpoledne ještě netušit, že už dětem nestačí říct ani popel. To už jsme ve školce taky zažili. A protože to vypadalo, že to nedopadne dobře, tak pochopitelně netoužila po tom, aby to každej věděl, vyptával se a litoval.

Asi bych od ředitelky nějaké vysvětlení chtěla, ale byla bych si vědomá i toho, že i kdyby ji ředitelka vyrazila, tak to furt nemusí znamenat, že se dělo něco špatně ve vztahu k dětem. Jr. měl kdysi ve školce mladinkou 19 letou učitelku těsně po škole. Holka krásná jak víla, k dětem skvělá, ale takové trochu trdlo, co furt nechápalo, že už je to opravdu práce a že k tomu patří i spousta protivné administrativy. Ze školky ji vyhodili ne proto, že by nezvládala děti, nenavymýšlela pro ně úžasnou zábavu, dost na ně nedohlídla, aby si neublížily, ubližovala jim nebo tak něco, ale protože sabotovala třídnici a podobné "radovánky".
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    ADD: tak já bych se vyptávala, u nás ve třídě jsou učitelky dvě, tak třeba té druhé. Já chodím pro dítě docela pozdě, to už je tam dětí málo a normálně se s těmi učitelkami bavím, než se dítě vymotá a poklidí si. Spíš by mi bylo divné se nezeptat.
    ADD
    ADD --- ---
    Ale tak jinak: jak byste reagovali? Chtěli byste po ředitelce nějaké vysvětlení? Nebo byste mávli rukou a nebyli za potížisty?
    ADD
    ADD --- ---
    RYBKA: Tak to i školkový dítě, že jo. Ale rozloučit se s dětma mi i tak přijde jako normální.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ADD: No, i mladší ženská může mít třeba rakovinu...
    ADD
    ADD --- ---
    WERKA: Cca dvaadvacetiletá holka ze dne na den uprostřed týdne? To prostě není pravděpodobný.
    WERKA
    WERKA --- ---
    ADD: Nepochybně by bylo vhodné, aby vám školka dala vědět, že došlo k k výměně učitelky, jiným způsobem, než že si to dovodíte ze situace. Na druhou stranu si dokážu představit, že třeba pokud učitelka odchází ze zdravotních důvodů, kde je nejistá prognóza (a měla svou práci a děti ráda), může na tom být psychicky tak, že se bojí, že by loučení s dětmi neustála.
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Mně to s učitelkou přijde neprofesionální a nevychované. Ta učitelka má vychovávat (mít umožněno vychovávat) i tím, jak opouští školku - tedy rozloučit se s dětmi, které ji mají rády. A rodiče by měli být informováni o výměně učitelky jinak než mailem, že se ruší kroužek tanečků (a kontext si musí vydedukovat a zjistit sami.)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Jiná věc je ale ta, že se mi nelíbí, že pokud má školka nějakou zavedenou praxi, tak i kdyby se to rodičům tisíckrát nelíbilo, není síly moci, která by to změnila, buď akceptuješ, nebo jdi o dům dál. To mi dost vadí. Ne že by naše školka měla něco, s čím zásadně nesouhlasím, ale ten princip.
    ADD
    ADD --- ---
    SANTAL: Právě, otevřenost je většinou nejlepším řešením.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: s tou učitelkou, to nechci komentovat, nevymýšlela bych žádné horory. Pokud s dětmi pracovala normálně a počas její služby se nic zvláštního nestalo, tak bych to neřešila, byť ano, je to zvláštní.

S tím oblékáním mi to ale nepřijde úplně v pořádku. Já bych očekávala, že školka bude vyžadovat samostatné oblékání a obouvání, ale potřebným pomůže. Tak je to u nás. Případně učitelky vedou děti, aby větší pomáhaly menším.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ADD: Tak jistě, uměla bych vymyslet i hororové důvody :-)

Já to pak okolí vykecala. Jednak už může zase mezi lidi, jednak si sousedi přestali vymýšlet, proč že se trápí (nemoc dost výrazně poznačí mimiku)
    ADD
    ADD --- ---
    SANTAL: Mně přijde vysvětlení "ze zdravotních důvodů, o kterých nechce mluvit" jako dostatečné vysvětlení - vím důvod, soukromí respektuju. Naprosté zatloukání nechápu - 99% lidí vymyslí to nejhorší vysvětlení a když jim to nikdo nevyvrátí, za chvíli mu uvěří. Pro dotyčného krajně nevýhodné.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ADD: vycházím pouze z toho, že v rodině máme nemocného - hnusná nemoc, za kterou ale naprosto nemůže (nedělá ji kouření, chlast, málo pohybu, blbá strava... a nikdo taky neví CO ji spustí). Docela dlouho ten člověk tajil před kým se jen dalo, že to má, což znamenalo omezit sociální kontakty, jít do důchodu, ač byl na vrcholu tvůrčích možností, což jistě lidi kolem taky zaráželo... a nešlo by ani říci "že pro zdraví" - prostě se to mělo zatloukat, aby nebyly otázky co že je se zdravím... děs.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam