• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EUCHENIE: Po nás nechtěla dr. nic.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: každý zvlášť, u nás první stojí 150 a každý další 100.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EUCHENIE: zavolala bych do školky jak to chtějí....já vím, že na jiné praze to řeší tak, že u zápisu se něco odevzdává , ale to potvrzení doktora se dává až dodatečně....protože se ti může stát, že ti přihlášku úplně odmítnou vzít, tak by to byly vyhozený peníze....
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mám dotaz k MŠ, na Pze 6, ev jinde. při zápisu toho 18+19/6 se odevzdává evidenční list, že, a na tom je potvrzení lékaře. takže si čověk má zajít k doktoroj předem ideálně, že, a nechává si potvrdit každej ten list zvlášť, co? každej za kilo? nebo záleží na doktor?
    pak teda nikde jsem nenašla výhody pro samoživitelky, pche
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    WERCA23: já. bambin tam chodil tři měsíce celý, dřív na dvě dopo tejdně.
    domeček se zahrádkou je plus, super je teta markéta, ta hlavní, má k nim blízko, prostě třeba si je bere do ruky když brečej a tak, přijde mi to takový osobní. někdy je tam teta dáša, ta dělala dlouho s děckama, teď je myslím v duchodu. třetí tetu janu jsem neviděla.
    Pak občas něco tvořej, i když v tom jim tety pomáhaj.) a písničky se učej, básničky, tancujou a maj i akce, vejlety atp.
    A dobrou cenu maj.
    Blbý je pro mě místo, teď to mám na druhou stranu než práci, takže bych ráno jezdila hoďku a půl a to samý večer, takže jsme odešli.
    Klidně se ptej
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    Ahoj ve spolek, chci se zeptat, zda tu je někdo kdo má zkušenosti se školkou Empatica na Praze 6?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: určitě to nebylo přes stovku, brala jsem to na Kladenský.
    LBW
    LBW --- ---
    MARKYSHA: je to jenom na predpis (ma to nejaky ATB v sobe myslim) takze cena 30 Kc mi prijde pohadkove nizka
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: to není na předpis smíchané v lékárně? Já za to platím max 30 korun.
    LBW
    LBW --- ---
    dotaz: kde kupujete bendovy kapky?
    ja vetsinou v lekarnch na Belohorske a dneska jsem vyplazl 166 Kc, protoze nebyl cas resit levnejsi, ale ruka se mi kroutila :(
    nejlevnejsi jsem myslim kupoval jednou nekde v Dejvicich za 115 Kc...
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    ANNAWA: posta :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEPEK: jj. Můžu ti když tak napsat podrobnosti poštou.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    ANNAWA: ta soukroma je Hobik ? Diky
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEPEK: ve Všenorech je státní prachobyčejná a naprosto plná školka, kam se dostane u zápisu tak půlka dětí. A pak druhá malá soukromá, kam chodí naše dítě, já jsem tam spokojená - berou od 2,5 let.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    CATSIAM: díky za informace :)
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    TIMA: Určitě, taky teď mám ve vodnících. ;)
    TIMA
    TIMA --- ---
    CATSIAM: Na Santosce mam dite ja - ve vodniccich. Tak se zrejme potkavame :).
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    LEPEK: Kolega z práce si nemohl vynachválit jednu církevní školku, možná ti bude vyhovovat polohou taky: http://www.cms-srdicko.cz/ I když nejsme věřící, tak jsem o ní také hodně vážně uvažovala.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    LEPEK: Praha 5 - Santoška: Řekla bych, že celkem dobrá "státní" školka na to, co slyším občas odjinud. Personál se dětem věnuje a to nejen učitelky. Na druhou stranu, pokud by člověk chtěl pro dítě jiný režim (třeba, aby tříleťák nemusel po obědě ležet nebo speciální stravu a podobně), tak by jim to (asi hlavně ředitelce) bylo proti srsti. 3 třídy jsou v budově školky uprostřed parku (nic vhodného pro rodiče a prarodiče s bolavýma nohama, autem se dá k budově zajet jen v největší nouzi - je to pěkný kus "po chodníku" skrz park = zákaz vjezdu), 2 třídy předškoláků v budově školy. Ve třídách mají cca 25 dětí, většinou je na ně jedna učitelka ráno a druhá odpoledne - uprostřed dne obě. Kroužky: flétnička a angličtina od externí agentury. U budovy školky je zahrada s různýma prolízačkama, houpačkama, pískovištěm a betonovým pláckem třeba na fotbálek, vzrostlý stromy část zahrady stíní. Co se týče jídla, tak syn byl navýsost spokojený v předškolácích, kde jim vařili ve školní kuchyni, v budově školky to prý tak dobrý nemají, ale vypadá, že většina dětí je s jídlem spokojena. Součtem se měsíčně platí necelých 1400,-, 2x ročně se nosí toaleťák, kapesníky, zubní pasta, papírové ubrousky a většinou 1x chtějí vlhčené ubrousky. 1x ročně se něco přispívá do fondu (teď nevím zda byla spodní hranice 100,- a nebo 500,-), na divadýlka se přispívá 30,- na jednu akci.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    Nejake zkusenosti se skolkou v praze v hellichove ulici? S nejakou skolkou na praze 5 - okoli ujezda, andelu?
    Ci nahodou ve Vsenorech a okoli? Diky
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    EDERA: Oni chtějí, aby na Praze 6 oficiálně i fyzicky bydlela celá rodina. Platí to už i pro zápis do 1. třídy. A pokud mají podezření, že tomu tak není, tak hrozí sociálkou. Asi tím vyhrožováním chtějí odradit od podání přihlášek "slabší povahy".
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    EDERA: Nám v podstatě v minutě skončil kolega v práci (myslím, že mu bylo cca 35 let) kvůli leukémii. Jestli si to pamatuju dobře, tak ráno šel na pravidelnou kontrolu k doktorovi (žádné potíže neměl, pravidelně sportoval, ...), ten mu nechal udělat odběry. V poledne mu zavolal, že je tam nějaká nesrovnalost ať okamžitě jede do Motola na kontrolní odběry a odtamtud ho už nepustili ani domů pro pyžamo, ... přes půl roku tam byl a v práci se objevil až za 2 roky ...
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Tak jednak to vím od včera, že to neřešej, jednak si myslím, že bačkory pravidelně jsou horší než jednou za čas blbě obutý korkáče. Spíš si to budeme víc opakovat, jak se ty boty dávaj, případně mu tam namaluju nějaký výrazný značky, která strana má být ven.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam