• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    FIDORKA: Rovnou do školky. Obě děti bez problémů. Já je zvykala tak, že jsem je brala do herních koutků, kde zůstali "s tetama" a tak.

záleží samozřejmě na dítěti, ale pro hodně je lepší jít do toho naplno - rychle zvyknout, než "a proč teď nemůžeš zůstat taky"? Jiné prostředí, jiná pravidla, stejně jako u babičky... Přehnaná péče jim naopak podtrhne nohy (a dýl a víc pláčou, pokud je máma na doslech - u nich, než samy). Proto taky učitelky nelžou, když říkají, že je dítko v pohodě a hraje si - a máma vidí řev při příchodu i odchodu...
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    FIDORKA: V Nemecku naopak adaptacni doby jsou, zacina se treba dve hodiny denne s rodicem, postupne dve bez rodice (ale s rodicem nekde pobliz na nakupu, aby mohl v pripade revu dorazit), dopoledne bez rodice a pak uz normalne. Trva to podle decka, nasi kluci si zvykli rychle, takze asi za 14 dni uz mohli zustat i na odpoledni spani, nektery deti rvou dlouho a navykani trva treba mesic. Ale mozna to zde delaji i proto, ze vetsinou se skolkou/jeslemi/chuvami zacinaji deti mladsi nez v CR (rocni nebo dvoulete).
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    FIDORKA: u nás ve školce jsem s malým byla asi 3 dny dopoledne,ale zrovna v tu dobu byla pouze jedna učitelka,takže nevím jestli je to standart,navíc malý tehdy pořádně nemluvil,tak jsem to brala,že mu ukážu,kde co je!
    PEPSSI: náš Maty chodí do školky v pohodě,ikdyž kdyby nemusel,tak by nešel,ale bylo mu prostě vysvětleno,že my musíme do práce,takže on do školky..občas ráno zkusí,že nechce do školky,tak mu řeknu,že mi se taky nechce do práce a musím.. každopádně,když mám volno,tak ho do školky nedávám
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FIDORKA: u nás v jedné školce týden, ve druhé měsíc.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    FIDORKA: já jsem se na to ptala a říkali mi, že většinou to rodiče neřeší, dají tam to dítě a jdou pryč. U nás se třeba bojím toho, že když ho tam dám o tejden dřív jen na půl dne, tak on je zvyklej že v určitej čas ho budu vyzvedávat a potom, až budu do večera v práci, tak mě bude čekat..
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    FIDORKA: naše školka to nevede a nedoporučuje. Jsou ochotni dělat nějaké výjimky pro individuální případy. Ale většina dětí se adaptuje celkem rychle a v pohodě, netřeba z toho dělat kovbojku ("nechat na pospas osudu", "do neznámých rukou").
    ADD
    ADD --- ---
    FIDORKA: U nás nic takového nemají a když jsem se na to ptala, tvářili se, že jsem spadla z višně. Ale Benýs se adaptoval sám, tak jsem to neřešila.
    LBW
    LBW --- ---
    FIDORKA: u nas byl zkusebni tyden - prvni den na hodku s rodicema, druhej den dve tri hodky s jednim rodicem, pak do obeda bez rodicu atd.
    DObra vec, ale je jasny, ze ne kazdy pracujici rodic si to muze v praci takhle zaridit
    FIDORKA
    FIDORKA --- ---
    Moho se zeptat, kdyz jste davali ditko do skolky, meli jste spolu ve skolce nejakou adaptacni dobu? Nebo jste to nechali na pospas osudu a jen jste predali dite do neznamych rukou a sli jste do prace?
    Diky za odpovedi
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EUCHENIE: Jasně. Tak uvidím letos u další přihlášky, jak to ta naše má :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Nene, chodime tay na sestce, kalcikova
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EUCHENIE: A chodíte ještě k té naší, nebo už jinam? Právě nevím, jestli na to minule zapomněla, nebo jestli si to prostě nebere...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    WERCA23: tak to se tam kuci minuli.)) ja davala bambina od roka a pul na ty dve dopo a dobry. tak at pozdravuje áju a pozor, marušta je holka mojeho syna! i když pravda, už se možná rozešli.. .))
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    EUCHENIE: Super děkuju, já se bála protože tam dávám syna ve dvou letech a tak jsem si nebyla jistá, do čích rukou je dávám. Ale zatím ani nebrečí, když tam jde a vypadá spokojeně. Vše na mě působí právě sympaticky, uklidnila jsi mě :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Omg, pro vydani potvrzeni o tp decka je treba jeho rl, kdyz jsme se stehovali a hlasili se, asi si to zapsali na hajzlpapir nebo wtf. To v tom is nemaj zapsany, kdo je ci dite?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Po me uz 2x chtela kilo, do dvou skolek v jinej cas. Ted jsem volala do ms bubenickova a ze musi bejt origo na kazdym. Premejslim o barevny kopirce :))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EUCHENIE: Po nás nechtěla dr. nic.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: každý zvlášť, u nás první stojí 150 a každý další 100.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MEDVED007: aha, ok, díky, brnknu
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EUCHENIE: zavolala bych do školky jak to chtějí....já vím, že na jiné praze to řeší tak, že u zápisu se něco odevzdává , ale to potvrzení doktora se dává až dodatečně....protože se ti může stát, že ti přihlášku úplně odmítnou vzít, tak by to byly vyhozený peníze....
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    no mám to vytisklý, budu dávat do 4 školek a zejtra skočím k doktor, esi stihnu a uvidíme, dám vědit
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mám dotaz k MŠ, na Pze 6, ev jinde. při zápisu toho 18+19/6 se odevzdává evidenční list, že, a na tom je potvrzení lékaře. takže si čověk má zajít k doktoroj předem ideálně, že, a nechává si potvrdit každej ten list zvlášť, co? každej za kilo? nebo záleží na doktor?
    pak teda nikde jsem nenašla výhody pro samoživitelky, pche
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    WERCA23: já. bambin tam chodil tři měsíce celý, dřív na dvě dopo tejdně.
    domeček se zahrádkou je plus, super je teta markéta, ta hlavní, má k nim blízko, prostě třeba si je bere do ruky když brečej a tak, přijde mi to takový osobní. někdy je tam teta dáša, ta dělala dlouho s děckama, teď je myslím v duchodu. třetí tetu janu jsem neviděla.
    Pak občas něco tvořej, i když v tom jim tety pomáhaj.) a písničky se učej, básničky, tancujou a maj i akce, vejlety atp.
    A dobrou cenu maj.
    Blbý je pro mě místo, teď to mám na druhou stranu než práci, takže bych ráno jezdila hoďku a půl a to samý večer, takže jsme odešli.
    Klidně se ptej
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    Ahoj ve spolek, chci se zeptat, zda tu je někdo kdo má zkušenosti se školkou Empatica na Praze 6?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: určitě to nebylo přes stovku, brala jsem to na Kladenský.
    LBW
    LBW --- ---
    MARKYSHA: je to jenom na predpis (ma to nejaky ATB v sobe myslim) takze cena 30 Kc mi prijde pohadkove nizka
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: to není na předpis smíchané v lékárně? Já za to platím max 30 korun.
    LBW
    LBW --- ---
    dotaz: kde kupujete bendovy kapky?
    ja vetsinou v lekarnch na Belohorske a dneska jsem vyplazl 166 Kc, protoze nebyl cas resit levnejsi, ale ruka se mi kroutila :(
    nejlevnejsi jsem myslim kupoval jednou nekde v Dejvicich za 115 Kc...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam