• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    Prosím vás, co s dítětem, které od prvního dne chodilo do školky rádo a teď prohlásilo, že se mu tam přestalo líbit a že už tam nebude chodit? Dělá mi to i s jídlem (nikdy toho moc nejedl a teď co chvíli prohlásí, že mu to či ono přestalo chutnat, a pomalu nevím, co mu kromě čokolády budu moci dávat. Nechci, aby do školky chodil nerad, a vidím, že mu školka hodně prospívá. Povedlo se vám někomu dítě v podobné situaci namotivovat?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    já šla včera taky, v tychonově mi ve 13 tvrdili, že maj až od 14, pak už jsem se tam nestihla vrátit. byla jsem ve třech na petřinách. moje dítě má 123, 85 a v jedný asi 53, ale ještě zbejvalo dvě hodiny do konce.. .) na ten první výběr si šanci nedělám (10 - 30 míst/školka), ale snad se něco uvolní časem....
    HANEKA
    HANEKA --- ---
    tak kolik školek jste zvládli oběhnout? já jsem šla až včera a za 4 hodiny jsem zvládla 3 školky. akorát ty počty zapsaných dětí mě dost deprimuji. moje pořadí bylo 88, 102 a v jedné 80
    LILY
    LILY --- ---
    EUCHENIE: já jsem měla libovolný počet za 100, ale oni si to ti doktoři nastavují, jak se jim chce.
    Teď jsem řešila vstupní prohlídku do zaměstnání a berou si od 250 do 600Kč.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Tak u nasi doktor prvni prihlaska do ms za dve sta, kazda dalsi za sto. Mam dojem, ze tu prvni mi taky dala za kilo, pred casem. Aspon neco...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: tak to už by mohlo být ok, já v to u Barta taky doufám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: u nás, zaplaťbůh, to vypadá, že už dobrý. Chodíme teda furt s plyšovou menažerií (minimálně tři uklidňovací plyšáčci), ale dneska ráno už to bylo totálně bez výstupu a slziček a dokonce se ráno sám obul, když jsem zahlásila, že jedeme do školky, a v autě mluvil akorát o nějakém autíčku, co tam asi má.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SANTAL: mám stejný názor, zvykání se mi moc nezdá, protože i když jsem s B zlstala ve školce třeba jen deset minut, po tom brečel stejně jako kdybych ho tam nechala hned a ještě nechápal, proč už jdu, když jsem tam s ním chvíli byla.

TRISSIE: vydrž, vyplatilo se to, i když mi to taky rvalo srdce, to zase jo. Ale říkala jsem si právě, že vždycky přestane skoro hned a na druhou stranu, povolit, už to nedá nikdy, protože je paličatej, vytrvalej a všechno si pamatuje.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: u nás úplně stejný průběh, ale jsme měsíc napřed, protože chdil od září, takže dobrá zpráva, už to přechází! Dnes jen fňukal, do školky už došel bez řečí a slz a tam řekl, že jen ať jdu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: lepší varianta :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KATIA: byla jsem se synem par dni ve skolce a jeden den v univerzitnim hlidacim koutku a nikdy s tim zadne dite nemelo problém. Vetsina deti si me nevšímala, par me chtelo zapojovat do svých her a jeden kluk mi porad něco vykladal...
    THERY
    THERY --- ---
    LBW: tato http://www.hela-cz.cz/lekarna-hvezda-petriny, přímo naproti Bille, zastávka Obchodní dům Petřiny
    LBW
    LBW --- ---
    THERY: tahle lekarna www.napetrinach.cz/index.php?page=kontakt ?
    obavam se, ze bendovky se u nas a u vetsiny spoluzaku z druhe tridy pomalu zabydluji takze diky za tip .)
    THERY
    THERY --- ---
    LBW: Odpovídám pozdě, ale třeba se Ti to bude hodit pro příště :) - v lékárně na Petřinách stojí Bendovy kapky 87Kč.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: mně přijde na zvykání dobrý to, že se rozkouká v novém prostředí s rodičem za zadkem a pak, když je tam sám, tak nejde už tak do cizího. takové první bezpečné rozhlídnutí se v novém. ale dá se to asi když děti začínají spolu, těžko někdy v průběhu roku, když už mají zajetý režim - a přesně, co na to ostatní děti....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IBERIA: Dám ti vědět :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    RYBKA: to me zajima. po mne chtela vloni sto (asi) za kazdou ze dvou skolek.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: mně to Tonda udělal taky, poprvé jsem to obrečela, podruhé schválně zaklapla dveře a poslouchala v šatně a nekecám, během půlminuty jsem ho slyšela se smát.Druhý den byla sobota a od rána: " JÁ CHCI DO ŠKOLKY!!":D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Tchýně to taky říká, že je menšina dětí, co to takhle maj. A prej to s nima bejvá horší, že jim to pak většinou vydrží dýl než těm, co to zkoušej zezačátku a pak se s novou situací srovnaj. Utěšuj se tím, že to na tebe jen zkouší a že je tam pak spokojenej (což je, když tam už neřve). Pevné nervy! :-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MEDVED007: joo, výjimky jsou, ale školka je nastavená na normu - a ono "Běta má mámu, proč nezůstaneš taky" by dobře nedělalo, že.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam