• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    Mám úplně debilní otázku: školkové dítě nás neustále zásobuje průpovídkama typu "rohlík patří mezi pečivo" a "mrkev je zelenina", a pak otázkou "do jaké skupiny patří maso?" Asi jsme ve škole nedávali pozor, ale nikoho nás nenapadá nadřazená kategorie pro maso. Otočilo to dítě, nebo máme zásadní mezery ve vzdělání?
    ADD
    ADD --- ---
    Tak nakonec to vypadá, že dítě jen chytlo extrémně prudivou náladu. Nechce do školky, ale nechce nadále ani ze školky, nechce na kroužek, na který se čtrnáct dní těšilo, nechce nic. Blbý je, že nechce ani jíst, takže se o něj stejně musím bát. Ale školku samostatně asi řešit netřeba. (Mě to velmi zaskočilo, vzhledem k tomu, jak o ní dosud básnil a neustále se chlubil tím, co se tam naučil a co tam vytvořil.) Díky všem za reakce.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BALAENA: Don Bosco je super... Jako není to pro každé dítě s vadou řeči, ale pokud do této školy patří, tak bych ho tam dala... Mají výborné programy a ty učitelky tam všechny budí dojem, že to mají jako poslání a ne jako povolání.... všechny hrozně nadšené... i jsou ochotné jít do nových věcí...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MADIETTA: synovec je dysfatik a jak jeho psycholožka, tak logopedka ségře Don Bosca pro něj doporučovaly. tak nějak bych jim docela i věřila
    ostatně se mi tam moc líbí třeba "školní foniatr"
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BALAENA: to už mi přijdou smysluplnější třeba logopedické tábory.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MADIETTA: tak ona je logopedická školka a logopedická školka...
    třeba Don Bosco by smysl měla
    O NÁS :: CZSL Don Bosco a MS logopedicka
    http://www.donbosco.cz/o-nas/
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GIZD: podle mého názoru a již bohužel bohatých zkušeností jedině specializovaná péče odborníka - logopeda a následné cvičení s dítětem doma, všechny ostatní varianty jsou dle mého nanic.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LUCYA: o, jak důvěrně to znám...když učím odpoledne, tak musí dcera zůstat ve školce do zavíračky tj. poslední....stěžovala si, že jí to vadí, tak jsem se dohodla s mamkou, že přijede a dceru pohlídá....výsledek ? stěžovala si, že nechce být s babičkou, ale ve školce....co na to říct, že -)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    ADD: Matyáš to má ráno a já se mu nedivím, mně se ráno taky nikam nechce. Babička má tento týden prázdniny /učí/, tak jsem se ho v pondělí ptala, kdy chce za ní jet. Hrozně vykládal, že až ve středu, že zítra musí do školky. Myslíš, že se mu ráno chtělo? Hrozně vykládal, že chce k babičce a proč tam nemůže...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: já myslím, že to, že jsi doma, neznamená, že tam nemusí...máš právo se věnovat druhému dítěti, sobe, něco si vyřídit....čili bych to takhle vůbec nebrala....je na tobě, jak to pojmeš.....
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ADD: A co když tam prostě žádný důvod, než "postavil jsem si hlavu", nebo "rychle se znudím - mám problém s vůlí" není? (a u toho B ustupovat není dobré)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Já bych především prověřila, jestli se ve školce nezměnilo něco, co jeho nechuť zapříčinilo. Ale jestli ne a jen to zkouší, tak já patřím mezi matky mrchy, co by to dál neřešily.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ADD: U nas takhle starsi najednou nechtel chodit na judo, kam predtim chodil cely rok a vzdy se tam tesil. Dokonce dvakrat i cestou tam bulel, ze tam nechce. Uplne hned jsem mu ale povolit nechtela, aby nemel pocit, ze jakoukoli cinnost/dochazku lze kdykoli ukoncit, staci houknout na matku. Nakonec jsme se domluvili, ze jeste do konce mesice bude chodit a pak muze prestat (mesic samozrejme nechape jeste, rekla jsem mu, ze pujdeme jeste trikrat). Mezitim na to zapomnel a chodi tam furt a vylozene rad.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: mně se kouslo dítě malé, ale školka je nezbytná, musím taky někdy pracovat - v prosinci mu byly dva a půl, krize byla hlavně leden, brečel kvůli tomu, ale nemohla jsem si dovolit ustoupit. A jelikož jsem o tom byla přesvědčená, asi jsem nakonec přesvědčila neměnností postoje i jeho a už tam zase, zdá se, chodí rád.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ADD: U nás se takhle dcera taky sekla, ale byl to zásek jen "na cestu do školky", tam už si pak zas normálně hrála, štěbetala s kamarádkou... Říkala jsem, že do školky se prostě chodí, táta chodí do práce, a děti do školky. Utvrzovalo mě v tom i to, že když jsem pro ni přišla, trvalo fakt dlouho, než jsem ji přesvědčila, že už opravdu jdeme, bylo očividné, že se jí tam líbí. Kdyby tam nějak trpěla a probrečela dopoledne, asi bych to řešila jinak. Prostě to na mě zkoušela. A řekla bych, že takových dětí bude víc, nemusí to mít vždycky nějaký důvod ve stylu konflikt s učitelkou/kamarádem.
    GIZD
    GIZD --- ---
    Jen otázka pro mámy, co mají děti s logopedickým problémem (nebo vlastně nejen pro ně)..... Uvítali byste přímo školku zaměřenou na tento problém, popř. následně ZŠ? Jak daleko byste byly ochotné děti vozit? Díky za odpověď
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Jenže do školky se chodit nezbytně nutně nemusí, a já mu nedokážu tvrdit, že je to jinak.
    Potřebovala bych přijít na způsob, jak zjistit, co nechuť způsobilo, protože za dva roky ve škole už opravdu nepůjde diskutovat o tom, zda tam jít či ne, a tak bych podobným situacím ráda předešla.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: záleží na tobě...mně tohle dcera řekla v předškolním věku čili bylo jasně ložené, že takhle jako nee....nechtěla jsem jí ukázat, že si to může za půl roku identicky dovolit se školou....myslím, že tohle udělá dříve nebo později každé dítě....může se stát cokoliv, začne se nudit, s někým se pohádá, učitelka na něj houkne...cokoliv....já trvala na tom, že do školky se chodí a tečka....
    ADD
    ADD --- ---
    Prosím vás, co s dítětem, které od prvního dne chodilo do školky rádo a teď prohlásilo, že se mu tam přestalo líbit a že už tam nebude chodit? Dělá mi to i s jídlem (nikdy toho moc nejedl a teď co chvíli prohlásí, že mu to či ono přestalo chutnat, a pomalu nevím, co mu kromě čokolády budu moci dávat. Nechci, aby do školky chodil nerad, a vidím, že mu školka hodně prospívá. Povedlo se vám někomu dítě v podobné situaci namotivovat?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    já šla včera taky, v tychonově mi ve 13 tvrdili, že maj až od 14, pak už jsem se tam nestihla vrátit. byla jsem ve třech na petřinách. moje dítě má 123, 85 a v jedný asi 53, ale ještě zbejvalo dvě hodiny do konce.. .) na ten první výběr si šanci nedělám (10 - 30 míst/školka), ale snad se něco uvolní časem....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam