• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: celé školství žije v minulém (a možná předminulém) století....u školky se s tím potkáš u zápisu a pak už v podstatě moc ne, ale u školy na to člověk naráží dnes a denně a je to o dost horší boj...ala stupidní vybírání peněz na to či ono jednorázově před každou akcí (místo aby se vybralo najednou na začátku roku a pak se z fondu čerpalo) popř. aby různé kraviny nakupovala učitelka hromadně a nemučila rodiče shánění lýka, bavlnek, zbytků látek nebo hromad vaty
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MADIETTA: no je to dost úchylné. Zaměstnat 50 rodičů minimálně na 2 hodiny jen tak, z plezíru. Ty školky mají internetové stránky, dávají tam třeba jídelníček, takže pověsit tam přihlášku by snad ředitelka zvládla. Navíc po hodině čekání koukat, jak si učitelka krasopisně píše do formuláře u 10 otázek, které by mohly klidně být v přihlášce (typu "vyžaduje dítě zvláštní zacházení", "budou mu v září 3 roky" apod. ANO nebo NE), to už je fakt na palici... Stačilo by, aby každou přihlášku vzala, napsala na ni číslo, zkontrolovala, jestli sedí datum narození a bydliště a měla by každého rodiče za jednu, dvě minuty hotového...
    LAURA
    LAURA --- ---
    IORETH: osobní zkušenost nemám, ale slyšela jsem velmi kladné ohlasy na http://www.zofka.cz/zofka-pro-nejmensi.html

Jinak školku, co doporučuje EDERA vlastní moje kamarádka. Chtěla jsem tam maxe dát, pokud by se nedostal do státní (ale dostal se).
    EDERA
    EDERA --- ---
    IORETH: Mám z prázdninových docházek velmi dobrou zkušenost s Montesorri školkou http://vaseskolka.cz/ Chodili jsme tedy do Košické, ale mají pobočku i v Lumírově.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BEBERA: tento systém - v danou hodinu vyzvednout, v danou odnést - je zcela běžný.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Máte někdo zkušenost s nějaou soukromou školkou na Praze 2? Malou nevzali do státní školky (ani když měla bod plus za sourozence), takže hledám něco poblíž práce...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    U nás v Liberci jsem syna hlásila do 3 školek, do každé se hlásilo odhadem tak 50-60 dětí a berou 15-16... :( To jsem zvědavá, jak tohle dopadne. Navíc učitelky žijí ještě viditelně v minulém století, nejprve je potřeba v jednom určeném (stejném) termínu ve všech školkách osobně vyzvednout přihlášku (??? v době internetu???), týden na to ji zas do všech školek osobně zanést (opět ve stejném dvouhodinovém rozmezí ve všech školkách), vystát frontu, konečně se dostat ke stolečku, u kterého sedí ředitelka s jednou učitelkou a v klidu si přepisují údaje z přihlášky do formuláře před sebou (???!!!???), zatímco za mnou nervozně podupávají ostatní matky. V jedné školce dokonce učitelka přepočítávala a zapisovala do formuláře, kolik přesně komu bude 1.9., takže tam měla údaje jako 4,26 apod... V životě jsem nikoho neviděla tak v klidu a důležitě pracovat, zatímco všichni kolem byli otrávení až naštvaní... Měla jsem problém během těch dvou hodin dostat se s přihláškou do všech 3 školek v okolí, do poslední jsem doběhla 3 minuty před koncem termínu a musela jsem zvonit na už zamčené dveře...
    HANEKA
    HANEKA --- ---
    dobrá zpráva pro děti z Prahy 6
    Praha 6 navýší počet míst v mateřských školách, uspokojeny by měly být všechny žádosti - Pražský patriot
    http://www.prazskypatriot.cz/...et-mist-v-materskych-skolach-uspokojeny-by-mely-byt-vsechny-zadosti/
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    PEPSSI: A ty bys, v situaci, kdy 50% dětí čeká na školku, jako ředitelka jiné přijala tohle dítě? Takže návrh na přeřazení se realizuje leda nástupem do školy...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    RACHEL: jestli bydlíte v modřanech,tak to asi bude tím, jinak praha 4 je na tom fakt dobře, myslím, že je tu tak 50 nepřijatých dětí
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    MARKYSHA: doma, kde jinde

SANTAL: proč by jako neměl jít vyloučit? Podle mýho názoru v zájmu "postižených" dětí může řiditelka předložit návrh na přeřazení do jiné školy a odborný dohled, imho...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANTAL: síla...ale kde k tomu přišel?
    UMA
    UMA --- ---
    RACHEL: tri ji byly v pulce brezna..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    UMA: a kdy ji byly tri? synovi budou tri za mesic a na Praze 4 se nedostal.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Policie vyšetřuje sexuální šikanu v hradecké školce, ředitelka skončila - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...kanu-v-materske-skolce-fty-/krimi.aspx?c=A120524_1782603_hradec-zpravy_kvi

No zírám... Chápu, že takové dítě nejde vyloučit ze ZŠ (u nás, jinde jo) - ale z MŠ?
    UMA
    UMA --- ---
    ja davala letos poprvé prihlasky na tri skolky na Praze 4 v okoli Prazskeho povstani a dceru (3r) vzali bez problemu, dokonce do te, kterou jsme preferovali. myslim, ze by nas vzali do jakekoli z těchto tri vybraných, takze bez problemu..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Prosím, někdo se zkušeností s pražskými modřanskými školkami Čiperka a Sýkorka? Díky moc
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    No, u nás už je to 6.rok, co přijmou jen 50 procent detí. Poslední roky se v Brně behem roku tak 5 nových tříd po 25 detech otevře, v naší MČ dokonce ted v lednuu 3 třídka, ale evidentně to vubec nestačí
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    PEPSSI: Netrknou, neb "pak zase přijdou ty slabší ročníky a nebudou děti", tak naco stavět... (no, jako motivaci aby děti byly, JÁ to vím)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZOFI: V Praze záleží na městské části, celkové počty nevím, jestli někdo dává dohromady. U tchýně ve školce na P10 mají na 90 dětí 30 míst :-/
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    ZOFI: to je docela slušný :/ docela by mě zajímalo, jestli tyhle hysterický čísla konečně někoho trknou, že už to fakt přestává bejt sranda

jinak v Praze ještě probíhají zápisy, ale imho nepřijmou tak jednu třetinu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam