• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    FIDORKA
    FIDORKA --- ---
    Nevíte někdo o nějaké mini školce či hlídání s více dětmi na Praze 3 nebo Praze 2?díky
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mně myslím pas dali jen s mu občankou, možná mým rl a malýho rl, otcuv jakykoliv doklad jsem rozhodne neměla a svěřenýho malýho ofiko taky nee
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EDERA: Já tam kvůli pasu byla natřikrát, a to jsem to ještě ukecala, aby po mně nechtěli rodný list jednoho z mých/manželových rodičů... Osvědčení o státním občanství se dávalo v jiné budově, navíc jsem nezkušeně cestovala s kočárem a budova byla bariérová... Nic, co by se mi chtělo pravidelně absolvovat :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MADIETTA: naštěstí ne vsude,u nás (ostrava) probíhají zapisy ve dvou dnech od rána do odpoledne... Nikdo přede mnou ani za mnou nebyl.
    EDERA
    EDERA --- ---
    YENNEFER: Bych si tipla, že potvrzení o bydlišti pro školku bude zmatenější, protože to není jasně upravené zákonem jako vydáváni cestovních dokladů.
    Mně ty občanky přijdou prostě takové praktičtější - jsou malé, můžu je mít nomálně v peněžence, takže je nezapomenu, když třeba jedeme někam do pohraničí, kde nás najednou napadne, že výlet do Němec není špatný nápad. A jsou plastové, snesou i vylité pití:-)
    LILY
    LILY --- ---
    YENNEFER: tak něco takového po mně vůbec nechtěli. Mám pocit, že jsem jim ukázala snad jen moji občanku, možná ten rodný list dítěte. Horší bylo, že jsme tam čekali skoro šest hodin, takže dítě bylo poslední tři hodiny značně hladové a ospalé.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    EDERA: když jsem chtěla potvrzení o bydlišti kvůli školce, tak jim moje papíry byly málo, a s tím se nedá udělat žádná neplecha, což o cestovním dokladu moc neplatí :-) ta občanka je dobrá jinak k čemu, když budu mít pasy?
    EDERA
    EDERA --- ---
    YENNEFER: Nepřšlo mi, že by vystavení cestovního pasu pro dítě bylo něco složitého. Ani u toho prvního, kdy jsem napřed musela o patro výš na evidenci obyvatel pro osvědčení o státním občanství.
    Jo, a doporučuju - když už tam budeš - nech dětem vystavit i občanky. Je to za padesátikorunu, mají rozměr kreditky a cestovat po EU se s nima dá taky.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BONEMINA: a prababiččin výměr starobního důchodu
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BALAENA: To by bylo lepší přibalit zbroják, jestli dotyční mají ;)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    YENNEFER: pokud má manžel modrou knížku, radši ji přibal taky, jeden nikdy neví
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    LILY: úřady jsou horší... jdu nechat udělat dětem pas, takže si už připravuju, že ponesu rodné listy celé rodiny + oddací list a jestli budou chtít ještě výpis z katastru, očkovací průkaz nebo moje maturitní vysvědčení, tak už budu vážně ječet...
    IORETH
    IORETH --- ---
    EDERA, LAURA: Díky, provedu průzkum bojem :)
    LILY
    LILY --- ---
    LAURA: po mně ještě nikdy nic podobného naštěstí nechtěli (akorát tisícovku na nějaká divadla a spo. a sem tam kapesníky)

BEBERA: mně se teda nenapadlo nad tím pozastavovat.. Prostě jako jednání s úřady.. Ale je fakt, že do školky, kde dítě nakonec je, mi musel odběhnout z práce můj bratr, protože já jsem byla 200 km daleko a muž byl nemocný. Kdyby nebylo jeho ochoty tam v obědové pauze doběhnout, tak dítě máme furt doma.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LAURA: asi jak která školka...naše školka požaduje za celý roka akorát dodání kraslic jednou do roka, což chápu bo vyfukovat desítky vajec snad ani nikdo po těch učitelkách nemůže chtít....a jinak chtějí akorát papírové kapesníky a pastu a kartáček 2x do roka...nějaké bonbony posílám sem tam tak nějak průběžně.....
    LAURA
    LAURA --- ---
    BEBERA: no já nevim teda, včera jsem zrovna vyfoukávala dvě vejce, nakupovala medvídky a rozinky a zubní pastu a posílala to do školky. A tak je to pořád dokola. Je to peklo si to všechno pamatovat..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: "..a pak už v podstatě moc ne.." - tím si mě moc potěšila, říkala jsem si, když mám chuť řvát už u zápisu, jak pak zvládnu každodenní realitu... :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: celé školství žije v minulém (a možná předminulém) století....u školky se s tím potkáš u zápisu a pak už v podstatě moc ne, ale u školy na to člověk naráží dnes a denně a je to o dost horší boj...ala stupidní vybírání peněz na to či ono jednorázově před každou akcí (místo aby se vybralo najednou na začátku roku a pak se z fondu čerpalo) popř. aby různé kraviny nakupovala učitelka hromadně a nemučila rodiče shánění lýka, bavlnek, zbytků látek nebo hromad vaty
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Tak u nás (Praha 3), kde jsem myslela, že nebude problém, se hlásilo přes 100 dětí a mají 34 míst...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MADIETTA: no je to dost úchylné. Zaměstnat 50 rodičů minimálně na 2 hodiny jen tak, z plezíru. Ty školky mají internetové stránky, dávají tam třeba jídelníček, takže pověsit tam přihlášku by snad ředitelka zvládla. Navíc po hodině čekání koukat, jak si učitelka krasopisně píše do formuláře u 10 otázek, které by mohly klidně být v přihlášce (typu "vyžaduje dítě zvláštní zacházení", "budou mu v září 3 roky" apod. ANO nebo NE), to už je fakt na palici... Stačilo by, aby každou přihlášku vzala, napsala na ni číslo, zkontrolovala, jestli sedí datum narození a bydliště a měla by každého rodiče za jednu, dvě minuty hotového...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam