• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    AERIS: U nás ve školce to chtějí taky a nechápu to. Kdyby o 50 Kč měsíčně zvedli školné, tak kvůli tomu rodiče děti jinam nedají, oni na tom mnohonásobně vydělají a je klid. Ale platit školné a nosit tam ještě toaleťák mi přijde naprosto střelené. Jestli si ho nosej učitelky domů nebo co, nevím. Nejde o ty peníze, ale já si připadám při odevzdávání toaleťáku fakt trapně. :-)))
    AERIS
    AERIS --- ---
    CATSIAM: u nás je spotřeba necelé 3 role na měsíc a to školkou povinné dítě už je na záchodě samo. Uvidíme. třeba to nebude tak často, či tolik. S tou šťávou jsem zvědavá, T. pije vodu.

MEDVED007: o tom jsme taky slyšela. jen mi pořád vrtá hlavou, jestli se mi to všechno vleze do kočáru :D
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    AERIS: Ony některé děti jsou schopné využít celý toaleťák na jedno použití ;) :(
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    AERIS: jo a o své vůli tam nosím papíry na kreslení a sem tam nějak bonbony, ale to většinou, když má dítě svátek nebo narozeniny případně, když o to učitelka poprosí....no a dávám do školky hračky, které už děti doma nechtějí, když je vytřídíme
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    AERIS: Já nosím do "státní" jednou za půl roku toaleťák, papírový kapesníky, papírový a vlhčený ubrousky, pastu na zuby a kartáček. Honzík do předškolní třídy měl vlastní polštářek a deku - školka se rozrostla o další 2 třídy a na tohle už nějak nebylo. A občas je na nástěnce výzva jestli může někdo donést to či ono.
    AERIS
    AERIS --- ---
    MEDVED007: myslela jsem to tak, že to musí nafasovat (dostat) doma :) Sice jsem vstávala v 7, ale ne a ne se nějak "rozkoukat" :) Tu Krabuci kapesníků a zubní pastu 2x do roka bych ještě chápala. Ale k čemu takové množství toaletního papíru opravdu netuším. Snad se víc dozvím na schůzce. Tohle mám od maminek, které tam vodí děti letos..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    AERIS: pokud slovem fasovat myslíš, že to tam nosí (protože já znám slovo fasovat tak, že něco dostávám, ne že dávám), tak ano, ale v menší míře....u nás obvykle na začátku roku a v pololetí visí cedulka s prosbou o krabici kapesníků a zubní pastu. deky tedy mají školkové....
    AERIS
    AERIS --- ---
    Mám otázku. Do naší školky musí prý děti fasovat toaletní papír (4 role na měsíc) a šťávu. taky vlastní deky atap. je to i v jiných školkách, nebo jenom u nás?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Máme kliku! Praha 7 - Tusarova, jediná kam jsme se hlásili, a povedlo se. Ředitelka byla moc příjemná, vyloženě se tam těšíme.
    AERIS
    AERIS --- ---
    KATIA: ano, tak jsem to myslela. Ta obec to dotuje ze svého
    KATIA
    KATIA --- ---
    AERIS: to je ale podle mě dobrovolnost té obce, oni tu dotaci od státu nedostají, když nemají místa... to si zřejmě nějak vyšetří v rozpočtu.
    AERIS
    AERIS --- ---
    KATIA: prý je to šest tisíc. A co jedna maminka povídala, tak někde už to praktikují. Nedostavají těch plných šest tisíc, jen nějakou část. Ale pořád lepší, než drátem do oka
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: ono je zajímavé, že vlastně ta dotace na školku, kterou stát obcím dává, není pokud vím nijak limitovaná (jako ve smyslu na město o velikosti xy dáme jenom xy peněz, co je navíc, to si město hradí plně). prostě když obec školky udělá, tak na ty děti od státu dostane něco a zbytek si musí sehnat. čili pokud se někomu dítě do obecní školky nedostane, tak by bylo zcela logické, aby alespoň dostal tu státní dotaci (netuším výši), za kterou by nakoupil službu jinde... aspoň jsem to takto pochopila.
    to, že se státu vyplatí alespoň částečně pracující matky a socializované děti, už se myslím taky někde psalo ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LAURA: máš pravdu, stačí, že má člověk prostě kliku...jak my...školky byly napráskané, ale mně vzali (mimo místo bydliště) před 3 lety holku, které byly tři v na konci ledna...měla teda body za druhou dceru předškolačku, ale i tak....a to jen díky tomu, že se zrovna náhodou otevíralo detašované pracoviště školky o čtyřech třídách čili brali vlastně všechny přihlášené děti....ale že se něco bude otevírat nevěděl prakticky nikdo, bylo to přísně tajné....takže pro nás to byla prachobyčejná klika....
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    tak P4 obecně nemá se školkama moc problém...ale samozřejmě se možná najdou slepá místa, jako všude. Nejhorší situace je prej na P6 a za nima P10 ... to je dan, za to že jsem tady jinak spokojená :D
    LAURA
    LAURA --- ---
    Je to zřejmě opravdu lokálně nevyrovnané.. se synem se loni dostaly do školky děti, kterým byly 3 roky až v prosinci. To jsem si ještě říkala, že to je tím, že žijeme na Praze 2. Ale letos kamarádce v Modřanech, o kterých jsem slyšela co do míst ve školkách samé horory, vzali holčičku, které budou 3 na konci září, dokonce do dvou školek..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PEPSSI: že náš zájem trvá. Jinak já si žádné naděje nedělám, ani mě nepřekvapilo, že to nevyšlo.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    no že nevezmou tříletý mi ani moc nepřekvapuje, ale když mi někdo řekne, že mu nevzali ani čtyřletý, tak mě to upřímně trošku děsí
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PEPSSI: říkáš odvolat se, otravovat, s ředitelkou navázat známost pozváním na panáka a to by bylo, aby se čtyřletý synek nedostal do školky :)
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jinak vám chci říct, že to že máte dítě čtvrtý podčarou vůbec neznamená, že když se uvolní místo, tak ho vezmou. Jak už tu bylo několikrát řečeno, je to školka od školky, někde hledí na odvolání, někde na otravnost matek, někde na známost a někde na pořadí, takže na nějaký šance, bych nesázela, nemusí to být vůbec relevantní
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam