• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    Jak jsem tady psala o dopisech učitelům TALENKA: , tak kouzlo nyxu funguje a vrátilo se mi to v podobě, kterou bych fakt nečekala. Vypouštěla jsem letos deváťáky do světa a krom mnoha dalších krásných darů jsem dostala od každého z nich osobní, velmi milý dopis. Obrečela jsem to :)

MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TALENKA: Lenko, díky za tip, už mám dopis sesmolený.....Zuza napsala a nakreslila horní polovinu a připojila něco do dolní půlky....nejdřív jsem si říkala, co tam budu psát a nakonec mi papír pomalu nestačil :-) osobně bych jí nic takového neřekla a věřím, že jí to potěší....
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    když odcházely dvojky ze školky, napsala jsem paní učitelce osobní dopis, ve které jsem jí prostě za všechno poděkovala. Jejíma rukama prošly všechny 3 mé děti a já jsem za to byla velmi vděčná. Ona je skvělá, už dáma v letech. Takže je taky už dojímavá a myslím, že jsem se tím dopisem trefila. Nalepila jsem na něj i fotky dětí. Oplakala to, pak mi její kolegyně říkala, jak to všem hrdě ukazovala - a ještě po roce, když ji potkám, mi nezapomene říct, že když je jí nejhůř a ztrácí pracovní optimismus, ten dopis si čte. Za sebe (a obecně kantory) - ona ta slova uznání směrem k nám zaznívají daleko méně často než kritika. Pokud je za co chválit, pochvalte je. Rodiče to skoro nic nestojí (obálka, papír a trocha času) - a učitele to fakt potěší, že někdo jeho práci ocení.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: ještě mohla navrhnout pohorky a pikslu s barvou ;)
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: Od Tebe bych jiný návrh ani nečekala.:-)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ANNAWA: Nějaký dobrý čaj ?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: tohle byla náhoda, že 8 dětí ze školkové třídy pokračuje s F. do 1.třídy, takže jsme se domluvili včera na první třídní schůzce a jedna maminka měla emaily na 16 dětí ze třídy a to už je dobrý počet na takový dárek.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: levandule z vlastní zahrádky je fajn nápad, díky, to bych taky mohla. A tomu učiteli? ;-)
    GIZD
    GIZD --- ---
    .....každým rokem dávám medovník na nervíky....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já na loučení učitelce nastříhám na zahradě levanduli, převážu to fialovou stuhou a vlídně s ní pohovořím :-))) je to závěrečné loučení a byla výborná, ale ať jsem dumala jak dumala, tak mě stejně nenapadlo nic, co bych jí chtěla dát a mělo to nějaký smysl....ta večeře je super nápad, ale obávám se, že není šance se s víc rodiči dohodnout....většinu rodičů ani neznám, potkávám se většinou s prarodiči a nějak mohutně se s nimi opravdu nedružím...nikdy jsme nezašli za zdvořilostní fráze
    jo a možná jí Zuza něco vytvoří...jasně, asi to za pět minut vyhodí, ale Zuza na tom trvá....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já hlavně budu na odchodnou (soukromé) školce nechávat dobrou referenci, protože jsme tam byli hodně spokojení, akorát že to dojíždění je mor a až se v září vrátím do práce, tak už bychom to nezvládli, takže jde mládě do bližší (taky soukromé), kam ho bude ráno vozit manžel.

Učitelky se tam střídají čtyři, tak asi někde pořídím nějaké hezké balení čokoládových bonbonů, co si tam budou moct schovat do skříňky a podělit se o něj (neb nemyslím, že koupelové rozmazlování by bylo něco, co by v pracovní době stihly :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    VALENTINA: hezky jste to vymysleli!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VALENTINA: to rozhodně.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Protože letos ve školce končíme(po 3,5 letech u stejných učitelek), rozhodli jsme se spolu s ostatními rodiči pro nějaký větší dárek-poukázku na večeři do Ambiente. doufám, že z toho budou mít radost, přece jen mi to přijde lepší, než 20 kytek a bonboniér.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    RACHEL: tak já nemyslela pražskou vodku, ale třeba nějaký lepší víno. to myslím neurazí nikdy ;)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Ch, učitelky, ale co dá učiteli? :-)

ADD: já ve školách dětí nedávám nic, ale jelikož naše školka je fakt skvělá a navíc mají teď o víkendu závěrečnou slavnost, takže něco malého jim dát chci.
    ADD
    ADD --- ---
    Když už jste u toho, dává se ve školce něco na konci školního roku jako ve škole? Moc si to s našima klukama neumím představit, že bych jim vysvětlila, že mají paní učitelce něco dát. nebo to dávají rodiče? A co?
    (Předpokládám, že "na rozloučenou" je, když dítě školku opouští a přechází do školy.)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    QUAACA: vylozene veci na nervy, ale alkohol uz mi prisel moc ;-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    RACHEL: to je fakt, takhle to zkombinovat, to by šlo. dík za tip :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    QUAACA: ja koupila cokoladu a relaxacni sul do koupele.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    vím, že se to tu řešilo už loni.. co budete dávat učitelkám jako dárek na rozloučenou?
    rozhodně jim něco dát chci, jsou supr, nemám jim co vytknout.
    květina/chlast/bonbony mi přijdou ohrané, ale v nejhorším to tak dopadne.
    co nějaká kosmetika?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    naše exškolka dělá "školku v přířodě", kdyby někdo během prázdnin potřeboval..

3.200,-Kč/1 týden školky v přírodě (včetně dopravy)

školka v přírodě - dovolujeme si Vám předestřít možné výlety pro Vaše děti, které s nimi budeme pořádat v průběhu prázdninových pobytů na farmě Stochov. Výlety budou realizovány v závislosti na věku účastníků jednotlivých běhů. V případě dostatečného počtu budou děti děleny na mladší a starší oddíl.Vzhledem k tomu, že se běhů budou účastnit zejména městské děti, klademe důraz na poznávání přírody a chceme ukázat také chov domácích zvířat. Chceme proto navštívit Agrodružstvo Kačice a prohlédnout si chovy hospodářských zvířat a zejména starším dětem ukázat stroje používané jak při chovu zvířat, tak stroje potřebné pro obdělávání půdy a pro sklizeň plodin. Tuto exkursy chceme uskutečnit nejméně na dvou bězích. Dále chceme pozvat ochranáře z nedaleké záchranné stanice a požádat ochranáře, aby dětem předvedli ptačí dravce, nebo tuto stanici navštívíme (možná obojí) - v minulosti jsme se podíleli na záchraně zraněné sovy, kterou jsme nalezli v polích zraněnou o el. dráty vysokého napětí. Zejména pro nejmenší chystáme návštěvu "žabího rybníčku", kde budeme pozorovat nejen žáby, ale i jiné vodní živočichy. Pro větší děti, ale nejen pro ně, hodláme letos opět dojednat návštěvu bunkru ve Smečně se zajímavým výkladem o opevnění první republiky a tehdejší výzbroji a výstroji. Součástí bude také návštěva zámeckého parku a městečka. Uvažujeme o výletu vláčkem do Nového Strašecí - loni patřil výlet k nejoblíbenějším i mezi menšími dětmi. Rozhodně musíme navštívit Tuchlovice, kde se vyrábí jedna z nejlepších zmrzlin v republice (možná na celém světě) a tu si nemůžeme nechat ujít! Prohlídky Stochova a návštěvy místních zařízení pro děti jsou samozřejmé. Rádi bychom navštívili les a rybník v Konopasu. Možná se podíváme do Lán do zámecké zahrady, nebo do obory.Další výlety budeme organizovat v závislosti na počasí a zdatnosti účastníků jednotlivých běhů. Jde nám o to, aby se výlety dětem líbily, ne si odškrtávat kde všude jsme byli. Těšíme se na účast Vašich dětí a jejich spokojenost. Jejich zářící oči jsou pro nás velkou odměnou a také závazkem!
    Termíny:
    7.7.-11.7.2014
    21.7.-25.7.2014
    4.8.-8.8.2014
    18.8.-22.8.2014
    Prázdniny ve školce
    Ani v Praze nebudeme zahálet a čekají nás zajímavé akce a výlety. Jeden týden se podíváme na staré tramvaje, čeká nás výlet vláčkem a na vláčky (to děti velmi milují), k umístění školky nelze vynechat podívaná na letadla a pouštění letadýlek, jako v loňském roce opět pojedeme parníkem a poslední týden nás čeká příprava na nový školní rok, tak si trochu pohrajeme na školu.
    Věříme, že se o prádzninách budeme potkávat, za naši školku slibujeme mnoho zajímavé práce i akcí, které budou děti bavit.
    Přejeme klidné léto, pohodu a hodně slunečných dní.
    Vaše školka EMPATICA a vaše tety
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam