• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOPRETKA: zkus ms na dekance, je to velika skolka, treba by misto nasli.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    EUCHENIE: jj už jsem psala.. jen třebas jestlis náhodou na něco nenatrefila..
    EUCHENIE: já nevěděla, že se budu stěhovat zpět do prahy.. a jako mít jí ve školce 160 km ode mě se mi nechce..((((
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KOPRETKA: nestihli jste dát příhlášku? předtím?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KOPRETKA: tak to netuším, mrkni na stránky městské části, příp. se ozvi tomu, kdo je zodpovědnej za školky z úřadu
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    EUCHENIE: a na praze 2 by nic nebylo?

Jinak jsem teda napsala komusi na Praze 2, kde by bylo pro předškoláčka prahy 2 místo, tak uvidím zda se vůbec někdo ozve.. Jinak teda tomu dám týden, a pak začnu obvolávat jednu po druhý...(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: jinak ten Čtyřlístek je ve stylu Montessori
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tyto mš: Dodatečný zápis do Mateřské školy Čínská, Mateřské školy Emy Destinnové při ZŠ Emy Destinnové, Mateřské školy Čtyřlístek při ZŠ Na Dlouhém lánu a Mateřské školy Sbíhavá proběhne v posledním týdnu srpna.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Možná už proběhlo, ale radši víckrát, než vůbec.)
    dodatečný zápis dětí do MŠ na pze 6 - 147 míst: http://www.praha6.cz/zapis_ms.html
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    I takhle se da podporit materska skola.
    Běh pro Lodičku
    http://www.behprolodicku.cz/

Klobou dolu, dneska se vratili a skoro 250km v nohach/kole!
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    BALAENA: no křestanskou asi ne, i když nikdy neříkej nikdy a když bude nejhůř budu brát cokoliv aby mi to dítě nemuselo zůstat rok tady...(
    A hlavně jsem sama, nemám tu žádné babičky ani nějaké těhu kámošky co by mi mohli vyzvedávat dítě, budu pracovat u Ruské, takže potřebuji sehnat školku nějak co nejblíže práci, abych podle toho sehnala byt. A netrávila na cestě do práce a přes školku denně víc jak půl hodiny..( to je hlavní požadavek.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KOPRETKA: pokud bys brala i Prahu 4 a křesťanskou školku, tak na Brumlovce jsou ještě místa
    Mateřská škola Elijáš
    http://ms.elijas.cz/cs/

předškolák by byl ve třídě pro starší a tam můžu za všechny učitelky dát ruku do ohně. v mladších znám jen jednu a letmo, tam bych nemohla slibovat tak jednoznačně, ale za Ovečky ručím
    (kdysi tam chodil syn)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOPRETKA: Obrať se na odbor školství MČ. Tam budou mít nejlepší přehled.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ahojda holky, tak my se zase stěhujem do Prahy..
    Náhodou nevíte o nějakém volném místě nejlépe na praze 2? máme tu trvalý bydliště. Potřebuji to od října a dítě je letos předškolák.. tak třebas typ na levnou soukromou a nebo jestli nevíte někde poblíž ulice ruské o volném místě. Děkuji za jakoukoli informaci.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: plus vrzání lehátek, typickou vůni jídla z velkých várnic, charakteristický pach z chodby (chodili jsme pře s ni na wc, přičemž na to chodbě byl byt paní Kavalírové, která neměla se školkou nic společného), to, jak svítily zářivky po ránu, kdy jsem byla s mámou ve školce první, zvuky, které vydávala taková ta skříň s gramofonem, co nám z ní pouštěli nějaké pohádky a taky to, že Alice Sadíková hrozně zlobila.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    zkusím to někde najít, mmnt
    EDERA
    EDERA --- ---
    PEPSSI: Taky bych to tak viděla. Nicméně i to je teda úspěch. Cos psala do odůvodnění, jestli se můžu zeptat.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    btw trošku odbočím..přišlo mi vyjádření z magistrátu, že moje odvolání je odpodstatněné a zrušili původní verdikt ředitelky o nepřijetí. Nicméně je tam psáno, že to předávají zpátky do školky k novému projednání a rozhodnutí. Předpokládám, že to neznamená, že mi dítě přijali, ředitelka stále ještě může rozhodnout, že ho nepřijmou, že je to tak...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    WERKA: !!! :DDD koukám, že rozžvejkaný maso v kapsičce se dělo všude :))
    nicméně institut zástěrek jsem nikdy nepochopila :D

já si teda ze školky taky pamatuju hodně věcí, ale asi až z těch "vyšších" tříd, třeba zrovna na to maso v kapsičce, které jsme s kamarádkou pašovali na záchod a splachovali, načež nás načapala učitelka a řekla, že to budou hlásit v rádiu a budeme mít ostudu, pak si pamatuju jak jsme s jinou kamarádkou chtěli utéct ze školky, schovali jsme se za takovej kopeček, s tím že počkáme až ostatní odejdou do tříd a my přelezem plot a utečem, samozřejmě nás našli a místo strašnýho céresu mi učitelka dovolila hrát na triangl při nějaké hudbení chvilce, což jsem vůbec nechápala (čekala jsem trest a vlastně přišla odměna - už jsem to nicméně nikdy neudělala :D), pak jak jsme museli po odbědě ležet v postelích se zavřenýma očima, jak mi jebla včela do nohy na zahradě a spoustu a spoustu dalších, vesměs hodně nepříjemných záležitostí (ředitelku pak zavřeli za týrání dětí) - typu frontu na klín vychovatelky s ohryzkem od jablka v ruce, který jsme museli posléze sníst dokud nezbyla jen stopka atd atd :)
    a pak si taky pamatuju jak jsem říkala, že už chodím do třetí třídy do školky a přišla jsem si strašně "dospěle" :D
    jo a ještě jsem si vzpomněla na hru s mojí kamarádkou, která spočívala v tom, že jsme se opřeli o dveře a svezli jsme se po zádech na zem a říkali jsme u toho že "jedeme do králíkárny", nevím kde jsme na to přišly ale pamatu si to obě do dneška :D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Já si kupodivu ze školky pamatuju mnohem víc než z první třídy. Z té mám totální okno až na to, že mi nějaký kluk omylem rozdrtil kamenem nehet na palci (a to jen odhaduju, podle toho, kde se to stalo). Se až divím, jak to, že vůbec umím písmenka a základní počty, když se mi celá první třída vykouřila z hlavy. Poslední určitá vzpomínka je zápis, dostala jsem kartičku s panenkou s blonďatými vlásky z bavlny a v gázových šatičkách. Do druhé třídy jsem chodila už jinam a to už si pamatuju celkem slušně.
    WERKA
    WERKA --- ---
    MEDVED007: Jsem ráda, že nejsem jediná. Já si ze školky pamatuju akorát, že jsem občas schovávala nedojedené napůl rozžvýkané mase v kapse u zástěrky. A pak jak jsem vždycky byla nadšená, že mne do školky vede táta (do mého školkového období spadá rok a půl, kdy táta dojížděl z Ostravy do Prahy, kde učil na fakultě, a domů se vracel víceméně jen na víkendy). Jo ještě vlastně to, že se mi děti smály, že říkám punčocháče a ne štrample (naši byli oba z jihu Čech a v tomhle je ostravské nářečí fakt nepoznamenalo). Řekla bych, že si z mého školkového období víc pamatuje moje máma.
    Musím se příležitostně zeptat mladýho, co si pamatuje ze školky on. Myslím, že to bude podobné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam