• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZRK: Toníkovi byly v květnu a byl pod čarou,ale ten dopis ti měl přijít, posílali ho na modrou.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    IVKEE: kam ho hlásila na prahu 10, nevíš?

Nám 12. července přiklepli z magistrátu odvolání a od té doby se nikdo neozval :)
    ZRK
    ZRK --- ---
    MARKYSHA: Nic mi nikdo neposlal. Kritéria splňoval. Tři mu budou 3. prosince.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZRK: Ti neposlali dopis? Tam to bylo napsané. Ale ty máš mladšiho kluka, ne?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    BONEMINA: ta kamaradka, jejiz syn letos v breznu mel tri roky a hned nastoupil, tak vim, ze ho davala k zapisu uz loni.
    ZRK
    ZRK --- ---
    MARKYSHA: a to se dá zjistit kde, kolikátej je pod čarou? Co jsem stahovala, tak tam byli pouze přijatí. Jak jsme se umístili my jsem nikde nezjistila..
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    AERIS: Z toho, co jsem vyčetla na webu Prahy 6, http://www.praha6.cz/zapis_ms.html (tohle je teda k dodatečnému zápisu, ale bylo to tam i k řádnému zápisu), "Ředitelka MŠ může přijmout přihlášku dítěte do mateřské školy, pokud dítě dovrší věk 3 let do 31.12. 2014"
    AERIS
    AERIS --- ---
    AERIS: btw. u nás směly podat přihlášku jen ty děti, které dovršili tří let 31.8.2014. Mladší tam neberou, i kdyby měli místo
    AERIS
    AERIS --- ---
    BONEMINA: tuším, že některé školky přijímají přihlšky i dvouletých dětí. A ano, jsou státní
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jak se vlastně může dostat do školky dítě, kterému jsou tři roky až ve druhém pololetí? Já na všech informacích ke školkám četla, že přihlášku si můžou podat jen děti, které dovrší v roce 2014 věk tří let. Synovi ale budou tři až v lednu 2015, takže jsem to pochopila tak, že musíme počkat až na zápisy příští rok a do školky nastoupí, jestli ho vezmou, až v září 2015.
    Asi jsem něco parádně prošvihla...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZRK: to mám pocit, že brali víc, Toník byl čtvrtej pod čarou, tak se to celkem dalo čekat. Ani jsme se neodvolávali, pouze jsem podle zdejší rady poslala email, že náš zájem trvá. A je to super, protože tam chodí hodně dětí, co předtím navštěvovaly Studio Jáju a mají prý dokonce ve vstupním dotazníku kolonku, jestli tam chodily a dávají je pak dohromady.
    ZRK
    ZRK --- ---
    MARKYSHA: Tyo na Dlouhej Lán, jo? Vždyť tam byla tlačenka a brali jen 25, to gratuluju, máte štěstí ;)
    Nám nikdo nevolal :/
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    IVKEE: podle me je to o vice prihlaskach, ale taky o lokalite. kamaradky syn se v pohode dostal na Sporilove v breznu, kdy mu byly tri, kamaradka rika, ze moc deti v okoli nepotkavaji, spis same duchodce. kdezto na sidlisti na Zahradnim meste je trojnasobny pocet deti, nez je mist ve skolkach.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MARKYSHA: zadky ve školce utírají... Aspoň u tchýně je to u malých dětí normální...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IVKEE: protože rodiče podávají více přihlášek,a pak se dodatečně odhlašují.. mi takhle volala ředitelka v listopadu,jestli chceme držet místo (malý mohl až v unoru nastoupit) a to mi tvrdila při zápisu,že nemám šanci.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: já si myslím, že oni si to ani nebudou chtít vzít na triko, že nesmí spadnout na hlavu a nesmí jezdit na odrážedle a nikde lézt. Každopádně si máme příští týden domluvit schůzku s učitelkami a přinést lékařskou zprávu. Ale teda teď si zas odmítá utírat zadek sám, tak abych na tom začala trvat, jenže se mi zas vrátil o krok zpátky, takže jsem ráda, že vůbec chodí na záchod.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MARKYSHA: Zas bacha na to, že v říjnu už budou všechny děti, co začnou chodit v září, kamarádi a bude se mu tam hůř začleňovat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak dnes mi volali, že Tonda berou do školky Na Dlouhým lánu. Mám velkou radost, ale teď po tom úrazu jednak nesmí měsíc spadnout na hlavu (u Tondy přetěžký úkol) a navíc se začal zas počůrávat, tak uvidíme, radši ho tam pošlu až od října, i když do tý naší soukromý chodí s helmičkou, ale tam mají méně dětí a mohou to ohlídat.
    IVKEE
    IVKEE --- ---
    Kamarádce volali ze školky, že se jim uvolnilo místo a jestli tam chce malou dát. Kamarádka nepracuje, čeká druhé dítě a malou nehlásila na celodenní docházku (na Praze 10 se za přihlášku k celodenní docházce skutečně přičítá nějaký bod navíc), malé budou 3 roky v říjnu. Ona to fakt nečekala, nabídku tedy samozřejmě přijala, je to ale velké překvapení. Buď má fakt štěstí nebo nechápu jak to s těmi místy je.. mě vzali tříletou na odvolání, aspoň že tak.. rok pracuju a chodila do jeslí.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    a to mi od dubna stále nevíme :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam