• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    a to mi od dubna stále nevíme :))
    ZRK
    ZRK --- ---
    Tak my opravdu nikde...
    HANEKA
    HANEKA --- ---
    hurá.. jsme v MS čínské, brali 56 dětí a Tonda je 56.
    ZRK
    ZRK --- ---
    HANEKA: Také jsem to zkusila do tří (mimo Sbíhavky), ale u mě šance mizivá :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HANEKA: držím palce :)
    HANEKA
    HANEKA --- ---
    dneska jsem absolvovala dodatečné zápisy do 3 školek na Praze 6. ve středu budou výsledky, tak doufám, že to někde dopadne
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ANNAWA: tady to oddeleni sourozencu delaji standardne, pokud je jen trochu mozne. Pry je to casto predevsim pro starsiho sourozence nic moc: ma pocit, ze se musi o mladsiho starat ci ho branit. Nase skolka teda nakonec moje kluky do jedne tridy dala (jinou tridu pro deti od dvou let loni neotvirali), ale u nich to neni az tak problematicke, protoze mladsi je hodne samostatny a hraje si od zacatku s jinyma detma, nez starsi syn.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SANTAL: pro moje dva velké kluky bylo naopak ideální rozdělení do různých tříd, jsou dva roky od sebe, mladší díky tomu popojel, staršímu to asi bylo spíš jedno, ale alespoň ho nikdo nesrovnával jeho mladším hodným bratrem, takže vlastně pro něj taky plus.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SANTAL: popravdě řečeno, my s tím máme špatnou zkušenost - mladší se nám vůči své starší sestře ve školce velmi výrazně vymezuje, je hodně plačtivá a tím pádem narušuje program ostatním dětem
    je to prostě konzerva - má svou sestru ráda, ale zafixovala si, že každá má svou školku, rozvoz má nastaven jako ranní rituál a nutnost toho, že jsou teď společně přes léto v soukromé školce společně, snáší dost špatně
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MEDVED007: Aha. U nás to bylo cca 20 dětí, ale prakticky denně kolem 15, a 2 učitelky, které obě tam byly celé dopoledne (popoledni je spánek a pak už je rozebíraj rodiče, leckdy za 40minut po spaní už bylo dítě v druhé třídě, protože jich tam bylo jen pár a prostě scukli 2 třídy).

Věřím, že to maj někde blbě, ale to neznamená, že všude - u nás to bylo prima. A předškoláci - ti nejstarší - měli aktivity třeba taky v tom čase spánku, jako angličtina nebo bazén - pokud to tedy rodič zaplatil.

Takže u nás 2 učitelky min 5 hodin - tedy dopoledne + oběd - a pak 1 pro nejstarší, nebo 1 co všechny uloží... to stačí.
    Státní školka.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SANTAL: ano, je to super pro šikovné malé, ale blbé pro šikovné velké...malí prostě celou třídu logicky táhnou dolů.....samozřejmě záleží na učitelce, ale já teda nezažila, že by tam byly dvě....formálně tam dvě byly, ale kryly se přes den tak hodinu jestli, jinak tam byla dycky jen jedna
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MEDVED007: Já jsem naprosto za smíšené! Měla jsem v takové třídě děti, nejen že bylo pro mě fajn moci tam mít 6r a 3r syna (starší prostě pomohl mladšímu s oblíkáním a tak), bylo tam několik sourozeneckých párů - a učitelky měli X aktivit rozdělených na starší a mladší (mladší maluje velké obrazce, jako trojuhelník a kruh, starší písmena a pod).
    Doma je přeci taky máme takto smíšené, a vyhovíme jim. a učitelky jsou tam dvě.
    uvnitř skupiny měli 3 podskupiny, malí, střední, velkí - a děti makali, větší měli víc textu třeba ve školních představeních a pod...

Dále je supr u té sméšené, že když můj syn měl na to, aby makal s předškolákama (ti co jdou příští rok do školy), byl k nim zařazen na X aktivit už rok předtím.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: to opravdu není stejné u všech sourozenců, zvlášť když nejsou stejného pohlaví, syn je tak specifický, že je mu fakt buřt, že by se měl nějak srovnávat s dcerou, natož jí dělat ocásek:) Mám taky spíš pocit, že bych je měla stmelovat dohromady, než dělit.
    ZRK: a k té vzdálenosti, vše už tu zaznělo, souhlasím se všemi, kdo ti doporučují školku co nejblíže k bydlišti, sama to poznáš, že jestli budeš dávat syna jen na dopoledne, že ten čas uběhne tak rychle, že v podstatě jen lítáš mezi domovem a školkou. A to já jsem měla školku 3 min. od domu v docházkové vzdálenosti a i tak ty výpravy se dvěma dětma byly příšerné.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    a sem chodil měsíc.) to más blíž http://www.centrumindian.cz/ a dá se dojednat i nižší cena.. .) je to teda byt, ale taky super teta, málo dětí, indi přístup
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ZRK: bambi chodil čtvrt roku sem http://skolkaempatica.webnode.cz/ - 8 k vč, domeček se zahrádkou, super teta, která je měla jako svoje vlastní. od půl roku děti. Klidně se ptej či mrkni přímo tam.)
    ANICKAJEDNICKA
    ANICKAJEDNICKA --- ---
    RACHEL: asi ju, je to docela mozny, ze to bude jen mistni zalezitost, nepatrala jsem po tom:)
    ZRK
    ZRK --- ---
    Tak já mám výhodu, že jsou kluci od sebe rok a půl. Z toho starší je prosincový a mladší květnový. Tudíž spolu by mohli být teoreticky ve školce již od příštího září. Do školy určitě pak jednou každý zvlášť, to je jas. Odklad imho u staršího nehrozí (moji sourozenci tak chodili spolu, protože sestra měla odklad a byli od sebe 14m).
    A nebojím se, že by měl být mladší stínem staršího. Aspoň doteď to tak nevypadá. Naopak bych je ráda stmelila.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ANICKAJEDNICKA: to je fajn, ale to je asi nejake mistni rozhodnuti reditelky, ne?
    nam reditelka ve statni skolce tvrdila, ze ze zakona se dite hlasi k celodenni dochazce a jak hodne bude chodit je proste na rodicich...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: ta , co jsem o ní psala, to byla taky státní školka....ale nakonec mi mladší chodila do školky, která taky měla dvě třídy, ale protože byla pobočkou "velké" školky o x třídách, tak se jelo velmi striktně podle principu smíšených tříd....naštěstí to byla nová školka a tudiž tam v prvním roce nastoupila hodně tříleťáků včetně toho našeho čili tam nebylo to smíšení tak brutální, těch stejně starých tam byla převaha....letos ale všichni odešli do školy a teď už to tam namíchané bude.....taky dcery učitelka velmi silně uvažovala o odchodu....chce s dětmi smysluplně pracovat a zjistila, že ve smíšené třídě je to prostě velký problém a je to spíš hlídárna než co jiného....tak asi půjde jinam, kde jsou třídy oddělené....pro školku velká škoda, protože je výborná
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Naše státní školka měla taky jen dvě třídy na stejném principu mladší/starší. Plus dvě mikrotřídy-speciálky pro děti s různými poruchami.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam