• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: no neblázni, kolkikrát si dítě sundavá ve školce ponožky, navíc jaká je jejich cena, pokud dvoje za rok ztratí......na to bych se osobně zcela vykašlala. já podepisovala jen věci typu boty, bundy, mikiny....prostě "dražší" nebo mě nějak drahé věci...ostatní vzal čert
    AERIS
    AERIS --- ---
    BALAENA: Díky, mohla bych používat T nebo kotvičku. Ale vidím to jako poslední možnost. Nechci si rozpíchat prsty...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    AERIS: mamka je ze šesti dětí, takže u nich doma se musely i ponožky podepisovat - někdo měl vyšitý křížek ze dvou stehů na chodidle na patě, někdo na špičce, někdo v horním lemu...

čili pokud naučíš mládě, že jeho jsou ponožky, které mají na chodidle vyšitou hvězdičku v kontrastní barvě, máš vyhráno. Případně, pokud jste třeba Kozákovi, můžeš vyšívat K
    AERIS
    AERIS --- ---
    BEBERA: Takže třeba na patu? mají takovej ten kus šus'táku s provázkem a vevnitř jsou vyteplené
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    AERIS: holiny jsem podepsala vevnitř. A černá fixa byla vidět i na tmavěmodrém...
    AERIS
    AERIS --- ---
    BEBERA: jj, fixy na textil mám, jen koumám, kam podepsat černé ponožky... a tmavě modré gumáky :D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    AERIS: sousedka mi půjčila fixu na prádlo a podepsala jsem všechno, co mi přišlo pod ruku. Syn má ponožky z Tchiba, počítám, že takových tam bude povícero, tak proč ne...
    AERIS
    AERIS --- ---
    Podepisujete ponožky, punčocháče a spodní prádlo?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MARKYSHA: Ve školce zadky utírají - ony ty děti i když to dělaj, obvykle ne dokonale - s tím bych se netrápila...

MARKYSHA: Zvykej si. Já tohle zažívám teď se starším - a to se taky dostal na základku, na kterou jsem moc chtěla--- ale, už je to tady.. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: Volali dřív, dnes jsem se to dozvěděla.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZRK: No tak to bude nějaký renonc na poště. Dnes volali ještě Toníkově kamarádce, tak tam bude mít tři známé děti,supr!
    ZRK
    ZRK --- ---
    BEBERA: nn, osobně jsem nebyla, byla jsem mimo Prahu
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    U nás jsem se na to, kolikátý byl syn pod čarou, dívala u ředitelky v papírech právě při osobním převzetí rozhodnutí o nepřijetí...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZRK: Nepřebírala jsi si rozhodnutí o nepřijetí osobně? U nás
    ZRK
    ZRK --- ---
    MARKYSHA: tak jasně, měla bych tu doručenku aspoň
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZRK: To přišlo do vladtních rukou.
    ZRK
    ZRK --- ---
    Já tomu nerozumím, hlásila jsem syna do tří školek. Že by mi tedy nepřišlo vyjádření ani z jedné je opravdu divné. Muž tvrdí, že nepřišlo nic. Já přijela včera...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    No vidíte a já jsem s tím zaskočená, nějak jsem nevěřila, že to vyjde a teď se děsně bojím, jak tu "velkou" školku zvládne, ptala jsem se učitelky v Jáje, jestli si myslí, že to Tonda zvládne a ona říkala, že by to zvládnout měl, že mu to prospěje, že potřebuje větší řád a tam ho přidusí. No nevím, jestli mě těší, že mi dítě někdo přidusí..ach jo, je to školka, kam jsme chtěli, kdoví, jestli se dostane příští rok, ale teď jsem z toho nervozní, taky je to takový divný pocit..jako..už je to tady.
    AERIS
    AERIS --- ---
    ZRK: To je divné. U nás nedostali dopisy jen ty děti, které byly přijaté
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    BONEMINA: ono to podle mě záleží od školky,ale pokud ve školním roce dosáhne 3let,tak můžeš jít k zápisu...někde mají i od 2,5let.

Já si právě takhle našla na netu školku(státní),kde měli napsáno že berou děti od 2,5let a šla tam podat přihlášku.Ve finále jsem teda došla do jiné školky(státní),protože jsem netušila,že na jedné ulici můžou být dokonce 3 školky a šla jsem do té po cestě z mhd nejblíž :) a ikdyž mi ředitelka při zápisu říkala,že nehrozí,aby se dostal ve 2,5letech tak ho nakonec přijali a ještě jsem mu platila 3 měsíce místo dokud nedosáhl 2,5let věku ..
    ZRK: taky mi to přišlo v dopisech kolikátý je pod čarou,a když v červnu proběhlo přepočítání dětí,protože některé děti se dostali jinam,tak mi napsali na jaké místo jsme se posunuli
    IVKEE
    IVKEE --- ---
    PEPSSI: hlásili se jen do jediné školky, kterou mají nejblíž - MŠ Zvonková na Zahradním městě
    IVKEE
    IVKEE --- ---
    RACHEL: my jsme prave na Zahradnim meste.. tak asi zazrak ze to misto nekdo odrekl na posledni chvili..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam