• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    AERIS: Dosti standardní průběh bývá, že tahle nadšená fáze trvá tak týden. Pak zjistí, že do té školky fakt každý den musí a že je to nafurt, a začnou scény.
    AERIS
    AERIS --- ---
    MADIETTA: Díky. On je z toho každej okolo mě (děti nemají, nebo už dospělé) vykulený, že chce do školky :D Zrovna tu teď asi deset minut řešíme, že je školka zavřenáa kluci a holky jsou doma a nehrajou si s ním :D Ale po ujištění, že zítra školka otevře a kuci a holky zase přijdou se uklidnil. Netěším se na sobotu :D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    RACHEL:
    AERIS: U nás je na všechno "nevím". Byli jste na zahradě? / Co bylo k obědu? / S kým sis hrál? - Nevím. (Popř. Nepamatuju si.)

Probíhá to takhle už čtvrtým rokem, takže klid :-D
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    AERIS: je to naprosto normální. u nás to dokonce probíhá takto:

-Jak ses měl ve školce?
    -Dobrý.
    -Byli jste na zahradě?
    -Ne.
    -Kreslili jste?
    -Ne.
    -Hrál sis s někým?
    -Ne.
    -Jedl jsi polévku?
    -Ne.

Přitom vím, že byli na zahradě, hrál si s Mirkem a že si polívku dokonce přidal... Ale řiká, že tam chce zítra znovu, tak to beru, že se mu tam líbí.
    AERIS
    AERIS --- ---
    Je normální, že jediné, co z dítka vypáčím jen to, že školka je super, jsou tam kluci, holky a zítra půjde zase? Včerami řekl, co měli na první svačinu, dneska ani to ne :D
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    Plus Pelíšek, také Praha 6...rozhoduji se mezi těmito dvoumi.
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    Ahoj vespolek, nějaké zkušenosti se školkou Modřínek na Praze 6 (Bílá Hora)? Děkuji
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BALAENA: Já bych řekla, že takhle je to už vyřízené, že to ředitelka přesunula na hospodářku a hospodářka navrhla takovéto řešení... Zítra budou k obědu zrovna brambory, tak se uvidí :) Každopádně ti moc děkuju za rady, pomoc a podporu, jsem tvým dlužníkem...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BEBERA: paráda! teď ještě aby to prošlo přes ředitelku...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BALAENA: Stal se zázrak. Dnes mi školková hospodářka řekla, že není problém, že se vždy v pondělí ráno domluvím s paní kuchařkou, co ten týden syn může a co ne a ona to pohlídá. A když budou věci z brambor, uvaří mu jinou přílohu zvlášť!!! Nemít zítra zkoušku ze statiky, půjdu se samou radostí opít...:)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RACHEL: No v tý školce mají na to zvláštní asistentku
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZRK: školka je v Liberci, nemusíš mít strach :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MARKYSHA: no to jasne, ale pri soucasnem navalu.
    segra dela v soukromy skolce, kde na 15 deti jsou 2 ucitelky, pak by se to nejspis dalo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RACHEL: no spíš si myslím, že ty lehké případy plus alergie atd. by se spíš měly integrovat než naopak.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MARKYSHA: tak samozrejme, ze ideal je, aby byly v normalni skole se svym asistentem treba, ale jak je tohle realny?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BALAENA: Toník chodil do studia s holčičkou, která má těžkou vývojovou dysfázii - nemluví vůbec a vyjadřuje se skřeky jako než naše Alenka, ale jinak je inteligentní, rozumí všemu. Vzali jí do normální školky, protože tam mají vyčleněny asi dvě místa pro děti s lehkým autismem apod. Jinak koukala jsem do řádu u tý naší školky, kam Tondu přijali a tam to mají přímo písemně ošetřený, že píšou, že zvláštní diety nevaří, ale není pro ně problém ohřát přinesené jídlo z domova, což se mi zdá fér.
    RACHEL: no to už tady bylo za komunistů - já byla v takové třídě na ZŠ, byly tam děti s dys - poruchami, kluk s jedním okem, kluk s epilepsí, holka, co nemluvila atd...nepřijde, že to bylo nějak zvláš´t dobrý, zvlášť ten chudák kluk s epilepsií tu první třídu opakoval už podruhé, protože ho všude odmítali, že nebudou riskovat záchvat.
    ZRK: tak to se bavíme o dvou různých školkách :-) Já byla u toho původního zápisu.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    KATIA: mne to neprijde desive, asi si kazdy pod pojmem "specialni" predstavujeme neco jineho.
    podle me je specialni pece vhodna jak pro astmatika, autistu, tak pro dite na voziku...

ano, uznavam, ze pokud nekdo je v poradku, jen napriklad nesmi mouku ci mleko, mela by to byt schopna zajistit bezna skolka, ale jak tu vidis, realita je jina.
    proto jsem to tu psala jako dalsi moznost, me by to taky nenapadlo, ale evidentne to tak funguje.
    AERIS
    AERIS --- ---
    KATIA: ve špatné, já do školky nechodila vůbeca jak tak koukám, nic se nezměnilo
    KATIA
    KATIA --- ---
    RACHEL: mně prostě přijde děsivé, že kvůli dietě se zvažuje speciální školka. V jaké situací je pak rodič, který chce dítě integrovat s vážnějším omezením
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ted na to koukam a ta nase specialni skolka ma primo zmineno, ze bere i deti s dietnimi omezenimi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam