• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    Včera si mi učitelka stěžovala, jak je Nik hroznej, jak seděl hodinu v šatně a neuměl se obléci, takže šel nakonec ven ve spodním prádle a jak se mu děti posmívaly (ve smyslu dobře mu tak)... Zrovna se honil déšť a chtěla jsem to stihnout k busu doku neleje moc, tak mi smysl toho, co říkala, došel až doma a od té doby mnou dost lomcuje vztek. Žádné talentovky v podmínkách přijetí nemají, a přijde mi, že nepomoci tříletému dítěti do kalhot je divný a nechat ostatní, ať se mu smějou, ještě divnější. Vyměnily se tam učitelky, ty, co měl na jaře, ho měly rády, téhle asi nesedne. :-(
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: S oblékáním pomáhají, ale taky jsou předškoláci vedeni, aby pomáhali nejmenším (máme smíšené třídy). Učitelky utírají děti po WC, boty snad kluci taky neměli špatně víc než párkrát (občas se prostě nezadaří).
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ADD: Pomáhaly se vším, s tím, že rodič posílal děti do školky v jednoduše oblíkatelných věcech (boty se suchým zipem, ne tkaničky, věcimusí jít snadno přetáhnout přes hlavu a pod.)
    ADD
    ADD --- ---
    Prosím vás, jakou péči ve vašich školkách poskytovaly učitelky dětem v nejmladším oddělení? Pomáhaly jim na WC, s oblékáním, obouváním, kontrolovaly jim, že mají správně boty atd?
    EDERA
    EDERA --- ---
    THERY: Kdo v nějakém čase neusnul, směl vstát a jít si potichu malovat do vedlejší části třídy.
    AERIS
    AERIS --- ---
    THERY: no já doteď nevím, jestli syn spí, nebo ne. Učitelka s emě ptala první de ráno, jestli bude spát. Řekla jsem popravdě že nevím, že doma nespí, ale taky nevstává v šest ráno. Tak prej "kdyžtak si bude hrát"...čekám na třídní schůzky, co se dozvím...
    THERY
    THERY --- ---
    Jak ve Vaší (státní) školce řeší děti (mladší 5let), co už nespí po obědě?

My jsme už na dni otevřených dveří i minulý týden byli ujištěni, že to není problém, děti spát nenutí, jen musí odpočívat. Až včera, když jsem to řešila konkrétně, tak z nich vypadlo, že odpočívání znamená ležení v postýlce a koukání do stropu, ani knížku si nemohou vzít. Tak nevím jak jinak by si představovaly nucení spát.... :-(
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    BEBERA: nojo, jenže když tohle praktikuji, tak z půl osmé kdy jsme v posteli se protahuje a protahuje, že je schopná pak usnout až v jedenáct. (páč si i začne vymýšlet vlastní příběhy) Z toho důvodu už ani nečtu před spaním pohádku. Spíš o víkendu odpoledne si uděláme čtecí hodinku, nebo když se jdem projít, tak beru knížku. Ale jakmile začnu něco řešit, tak ona protahuje a protahuje a pak jí ráno nemůžu vzbudit. Takhle je v půl osmý v posteli, řeknu dobrou, pustím pohádku na poslouchání a do 5 minut je tuhá..

ale myslím, si že už se dost naučila sama. Takže když má chut tak hned cestou ze školky popíše co bylo, co měli k jídlu, kolikrát si přidala a kdo zlobil... ale tak ty dva roky to bylo, nic, nevím, nepamatuji si.
    AERIS
    AERIS --- ---
    EUCHENIE: fakt by mě zajímalo, jak jim to říkaj, Dneska jsme museli objít dodávku - slepá ulice použivaná jen na zajíždění k domům. "Já nemužu jít po silnici! Tady jezdí auta! Bude au! Budu rozplácnutej!" na druhou stranu, už mi pod auto asi nějakou dobu neskočí...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Jo! a mě říkal, že když na člověka padaj kameny, tak je mrtvej! ptala jsem se, kdo mu to říkal, prej teta...
    AERIS
    AERIS --- ---
    EUCHENIE: mě dnes dítě zarytě tvrdím že nedostávají oběd, ale jen svačiny (tzn. pečivo s kdečím, jogurty a ovoce) Ale! Ví kolik mu je let a umí to ukázat na prstech a byla jsem poučena že nesmím na silnici dokud se nepřesvědčím, že nic nejede. za 4 dny tam dokázali to, co já jsem nezvládla za tři měsíce? Jako dobrý :D
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    AERIS: mno, Teoušek v minulý školce taky "trochu" zazlobil - raději nebudu konkretizovat.., když jsem se ptala, co na to teta, dal si ruce na tváře a řekl: ááá! (jako když se někdo lekne) BOŽE!

a teď se ptám, co dělali dnes: povídali a hráli. s čím hráli? S košilkou a s obličejema.

tak kdo ví co...)
    AERIS
    AERIS --- ---
    EUCHENIE: on ten náš i špatně mluví. A asi ještě nepochopil co je otázka (což mě někdy vytočí tak, že musím odejít do vedlejší místnosti- když řešíme takové věci, že po příchodu domů se vyzujou boty a on do zblbnutí opkuje "Kdy si vyzuju boty, kdy si vyzuju boty?") Takže se s ním snažím mluvit, což jsde trochu špatně, když se omezuje na zopakování toho, co jsem řekla...

Ale učitelky zatím nic neříkaly, tak snad je hodnej. Akorát teda včera z něj vypadlo, že se bije s klukama. Ale už jsme z něj nedostali, co na to ta teta, co na ně má dávat pozor :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    u nás první půl rok: cos dělal ve školce? - hamal. Co? - Polívku. Co v ní bylo? -Rejžička/brambůrky.. docela upovídanej.)

teď: co se ti líbilo nejvíc? - Vláčky. S čím jste si hráli? - na pejsky. Štěkali jste? -jo. Tos vymyslel ty? - ne, holčička.

Takže docela spolupracuje.)
    AERIS
    AERIS --- ---
    BEBERA: no první dva dny to bylo ráno strašný. Ale už to nějak pochopil (že má mámu pár hodin pro sebe a může si tu hrát a nikdo mu nebere hračky). takže než¨řve, ale dělá pá pá na dveře. Ale dnes ami taky málem proklouzl :) Ale jenom málem :)

Já to zkouším tak nějak postupně. Jedna mi je takové divnéa se ho neptet, jednak ještě nikam nechodil. Ale říkám si, že když chce tam a nechce domů, že ho asi nemučej :D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    AERIS: Náš mladší se vždycky při předávání bráchy zhroutí. Nejdřív se snaží nenápadně prosmýknout mezi ostatní děti (jednou se mu to povedlo, proplížil se mi po čtyřech mezi nohama a mazal do herny) a pak se zhroutí. Takže nejdřív řevem vyděsí všechny děti v horní třídě a jak ho nesu hysterického vzpouzejícího se dolů, vyděsí ještě všechny děti ve spodní třídě...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    AERIS: teď mi kamarádka vyprávěla, že jim funguje večer si navzájem v posteli vyprávět, co se jim za ten den nejvíc líbilo. Vyzkoušela jsem to a ejhle, najednou z něj začaly padat informace. Do té doby nic "nevěděl"...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007:já se dozvídám nejvíc, když přijdu a snažím se ho dostat odtamtud a ještě na mě mluví učitelka a pak už ani slovo :-)
    KEBAB: je fakt, že tuhlenc povídá, že měli pizzu a já říkám, že přece měli napsáno na nástěnce brokolicovou polívku a on na to, že polívku sice měli, ale pizzu má rád a že mám zavolat pána :-) Sice to objednáváme zhruba jednou měsíčně, ale kdokoli se ho zeptá, co máme doma, tak řekne, že pizzu nebo salám (jenže salám není salám, ale salát).
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    U nás:
    Co jste měli k obědu?
    Měla sis to přečíst na nástěnce.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: mně připadá, že nějakým "výslechem" se obvykle nic moc nedozvím. nejvíc věcí se dozvím, když si jen tak povídáme a mezi řečí mi děti něco řeknou....starší třeba kecá furt, ale bohužel ne k důležitým tématům....čili teď vím velmi přesně kdo plete jaké gumičkové náramky, ale že první týden nefunguje družina a mají jinou učitelku na AJ, tak to mi třeba nesdělila vůbec....nepodstatné :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam