• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: mne nic vysvetlovat nemusis, i kdyby se pocuraval a pokakaval nebo ja nevim co, tak to nemuze resit touhle cestou. uplne mi to hybe zluci.

jo ja jsem taky vetsinou mirna a nekonfliktni, ale to bych ji teda servala na miste a rozhodne si na ni stezovala u vyssich mist. a hlavne bych se bala, co za vychovnou metodu uplatni priste.

a kdyby mu nesly obout boty, sel by ven bos??? krava!!!
    ADD
    ADD --- ---
    ORIKA: Na tom neni nic obdivuhodneho, to je moje dlouhe vedeni. A neschopnost si v osobnim kontaktu uvedomit, ze to druhej mozna nemysli dobre. Vubec jsem to od te ucitelky necekala, loni s ni nebyl problem.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ADD: já bych se rozhodně ozvala, začala bych učitelkou, aby neměla pocit, že jsem ji obešla, třeba ti dá nějaké přijatelné vysvětlení-i když tedy jestli nechala jít polonahé dítě ven, tak k tomu žádné vysvětlení nemám:(. Né každá školka je zvyklá malým ve všem pomáhat, už jsem to tu psala, ale u nás zadky nechtěli utírat ani tříletým, apelovali již na první schůzce na rodiče, aby to děti naučili. S oblékáním naštěstí pomáhala školnice a paní uklízečka, které jsme pravidelně upláceli sladkostmi,aby našemu flegmatikovi s oblékáním pomáhaly:)
    Boty jedině na sucháče, aby nemuseli zavazovat atd...A stalo se mi párkrát, že se syn na zahradě počůral, protože se bál si říct na záchod a takto jsem ho našla, když jsem si ho přišla vyzvednout, prostě si toho nikdo nevšiml. I tak jsme školkovou docházku přežili:)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: ja te obdivuju, ze jsi jeste takhle relativne v pohode, udelat tohle ucitelka mymu diteti tak tam vlitnu a servu ji tak, ze se bude druhy den bat jit do prace...muz tvrdi, ze jsem nekonfliktni a necham si sr*t na hlavu, nicmene jakmile jde o deti neznam bratra
    ADD
    ADD --- ---
    RACHEL: On tam chodil chvili uz loni, coz bohuzel mozna vytvari dojem, ze uz ma vsechno zvladat. Jenze tam chodil dva nebo tri mesice a jeste mu nebyly tri. A proste je svuj, coz ale podle me neni trestny. Meli tam loni jednoho asi sedmileteho kluka, ktery vsem ublizoval, a zvladli to. Tak proc by meli odsuzovat triletyho v necem pomalyho kluka?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: no to bez debaty, zvyka si v novem, nevi, ze si ma rict a pani ucitelka to teda dost pohnojila.
    ADD
    ADD --- ---
    RACHEL: On si mozna o pomoc nerekl, ale nechat trilety dite samotny v satne s kalhotama v ruce je divny i tak.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: tohle je fakt nepripustne. i montessori smer, kterej je teda hodne pro samostatnost, funguje tak, ze napred dite necha, at to zkusi a kdyz mu to nejde a rekne si o pomoc, tak ucitelka pomuze.
    ADD
    ADD --- ---
    Já mám nějaký dlouhý vedení - teď mi došlo, že Nik, kterej od loňskýho září, co začal chodit do školky brácha, vstával v sedm a oblíkal si bundu přes pyžamo a prosil, ať může do školky, dneska prvně v životě ráno prosil, ať tam nemusí. Takže ta učitelka včera musela fakt hodně přestřelit, on je jinak neuvěřitelně splachovací. Ach jo.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: za me je to velmi zarazejici chovani... To bych si s pani ucitelkou promluvila. U triletych deti je bezne, ze se neumi oblect bez asistence, nechat ho "za trest" venku jen ve slipech je dost silene.. o tech posmescich nemluve :(
    ADD
    ADD --- ---
    Prima, nejsem cimprlína. :-)
    Ředitelce jsem chtěla psát, jen co mi to došlo, ale ona je z těch zaměstnanců nejméně sociálně zdatná, a obecně mi přijde lepší to napřed řešit s tou učitelkou. Vyzvedávám zase zítra, tak to s ní proberu.
    Školka je firemní, velmi orientovaná na vzdělávání a vedení k samostatnosti, ale podle mě je jedna věc snaha a jedna nechat tříletý dítě jít na procházku ve spoďárech, jednak používání posměchu jako výchovného prostředku je podle mě nepřípustné.
    Díky za povzbuzení.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ADD: mamka je ředitelka MŠ, takže nějaký ty infa mám.
    Na takovouto učitelku bych si stěžovala. Ponižování dětí ve školce není obvyklé. A jako vzor do dalšího života fakt hnusný.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: tak to je hodne divny, to bych teda s ucitelkou resila, pripadne s reditelkou.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tonda se ve školce oblíká i svlíká sám, někdy je to teda i vidět (měl slipy i kalhoty naruby), ale doma se mi šprajcuje, že to neumí, že je malej..tak jsem zvědavá, jak v té státní.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: a to byla ta soukromá nebo státní? ať tak nebo tak, je to dost na pováženou, to bych asi řešila.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ADD: Tak dítě ve školce ještě nemám (ale mohla bych mít, Báře budou 3r v říjnu), ale s něčím stále potřebuje pomoct (utřít po wc, umýt ruce, zapnout zip, obléknout některé kusy oblečení a bot...). To co popisuješ je dost hrozné...
    AERIS
    AERIS --- ---
    ADD: tak to je teda dost přes čáru. Náš je mezi čtyřletejma dětma (taky mu bodou 4 za chvilku) a když se mu urvala guma u tepláků, pokusila se to učitelka i opravit. nakonec mu dala tepláky an ven, ale sousedovic. Stane se, tepláky jsme vrátily. Ale vyloženě se bavit tím, že si dítě neumí něco obléct...i kdyby mu bylo dvanáct, tohle by si učitelka neměla dovolit
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: To se mi zdá hodně divný.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já jsem momentálně trochu přešlá z toho, že skoro každý den ze školky nesu domů počůrané kalhoty... taky se vyměnily učitelky...
    V předchozí školce, kam chodil do konce června, už nebyly nehody prakticky vůbec, v téhle to bylo v červenci OK, pak měli dva týdny prázdniny a od té doby se tam počůrává. Přitom doma nehody nemá.
    A to je tam jedna učitelka na 3-5 dětí (mají teď fakt málo, jak skoro všechny v té vesnici vzali do státní), tak nevím.
    ADD
    ADD --- ---
    Včera si mi učitelka stěžovala, jak je Nik hroznej, jak seděl hodinu v šatně a neuměl se obléci, takže šel nakonec ven ve spodním prádle a jak se mu děti posmívaly (ve smyslu dobře mu tak)... Zrovna se honil déšť a chtěla jsem to stihnout k busu doku neleje moc, tak mi smysl toho, co říkala, došel až doma a od té doby mnou dost lomcuje vztek. Žádné talentovky v podmínkách přijetí nemají, a přijde mi, že nepomoci tříletému dítěti do kalhot je divný a nechat ostatní, ať se mu smějou, ještě divnější. Vyměnily se tam učitelky, ty, co měl na jaře, ho měly rády, téhle asi nesedne. :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam