• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: pročetla jsem si tvoje příspěvky ohledně učitelek od začátku a ačkoliv nechodím ráda do konfliktů, kdyby mi učitelka o mém dítěti říkala, že je "hroznej" nebo "pecka", rázně bych zakročila... Dítě může být pozadu, může mít výchovný problém, může mít psychický problém, dokážu pochopit, že to může být náročné, ale takhle se k němu přistupovat nebude! To je naprosto přes čáru!
    ADD
    ADD --- ---
    TORUVIEL: Já jsem zase dost drsoň, ve skautu se s náma nikdo nemazal, nemyslím, že dítě nepřežije trochu tvrdosti. Ale tady mi není jasné, čeho chtějí dosáhnout, protože tohle chování dítě do opozice a k rebelantství spíš nutí.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ADD: Tak tohle vidět u svýho dítěte, tak už nikdy do tý školky (k těm učitelkám) nejde... To je asi tím, co jsem si sama zažila jako dost "nenormální" děcko s učitelkama...
    ADD
    ADD --- ---
    KOPRETKA: Díky.

Jedu tam. Tak mi držte palce, prosím, ať se něčeho kloudného doberu. Tohle fakt není žádná zkamenělá školka, kde by člověk něco takového čekal. Achich ouvej.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: navíc pro učitelky ve třídě samostatných dětí není jedno dítě, kterému se musí věnovat o něco víc, zas taková překážka...
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ADD: až budu u mamky a bude čas dám jí to přečíst. at se ti k tomu vyjádří ona, budeš mít aspon pohled z druhý strany. a třebas i radu jak postupovat. Ju?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: Taky bych se pokusila přeřadit dítě do jiné třídy, i když by to znamenalo nestandardní postup...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Ale to je přece šumák. Když chodil do školky Jr. byl s nimi v oddělení předškoláků mladší (tříletý bratr) jednoho chlapečka. Protože to prostě u mrňat ve třídě sám nedával. Kde je vůle, tam se dá zvládnout jakékoliv rozložení dětí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: teda, tak v tomhle případě už bych naběhla na ředitelku okamžitě, protože tohle je hodně, hodně, hodně podezřelé.

Případně, jako poslední instanci, spojit se s co nejvíc rodiči - požádat každého, koho potkáš ty nebo manžel v šatně, o číslo na mobil, že bys s nimi potřebovala mluvit mimo školku kvůli podezření na problémy ve školce. Zjistit, co se děje.

Jako, aniž bych chtěla nějak plašit, tohle fakt není normální a moje první myšlenka vedla směrem ke kriminálce.
    ADD
    ADD --- ---
    Hloupý taky je, že nechat ho doma znamená nechat ho doma na rok (platit školku, kdyby tam nechodil, si nemůžeme dovolit, takže pauza na měsíc dva není moc reálná - a asi by se tím ani nic nezměnilo) a doba, kdy můžu být doma s ním, je, doufám, omezená...
    ADD
    ADD --- ---
    EDERA: Myslím, že ne, tam už jsou samostatnější děti, a on je spíš pozadu na svůj věk.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: A fakt by to nešlo? Protože tohle je fakt děs a může se to na něm podepsat na furt.:-(
    ADD
    ADD --- ---
    Navíc je asi nějaký problém s jeho chozením na záchod a mytím ve školce, protože když jsem ho včera chtěla umýt, začal si chránit zadeček, ječet, že sám, rozbrečel se a schoulil na dně vany. To taky nikdy neudělal.
    Tohle jsem fakt nikdy nechtěla řešit. :-///
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Jenže Nik se v tom neorientuje, tím spíš, že většina jeho loňských spolužáků do té prostřední třídy přešla, a on nechápe, že je to proto, že jsou starší než on, naopak si myslí, že ho přeřadili jinam a že když se bude chovat jako loni (tedy jako malej), že bude moci k nim. :-/// Je to fakt blbá a pro něj nepochopitelná situace.
    ADD
    ADD --- ---
    EDERA: Nějak se to tam personálně přeházelo a nejmladší třídu mají tyhle dvě starší učitelky. "Jeho" učitelka (jedna, druhá odešla úplně) mají prostřední třídu, na kterou je ještě fakt malej. :-(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: Vyrozuměla jsem tu někde z formulace, že nepřeřadili jeho, ale učitelky, prostě že nejmenší oddělení má někdo jiný než vloni.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: A proč ho přeřadili k jiným učitelkám. Vrátit ho zpátky k těm "jeho" by nešlo? Když tyhle dvě ho zjevně rády nemají.:-(
    ADD
    ADD --- ---
    TUTIK: Je to skolka CVUT.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ADD: nepsala jsi, ze to je firemni skolka? Tedy ji hradi nebo na ni prispiva zamestnavatel? Nebo je dokoncw zrizovatelem? Kdo to tam ma na starosti??
    ADD
    ADD --- ---
    Teď se vzbudil a ptala jsem se ho na to - měl slzy v očích, že chce ke svejm paním učitelkám. Asi zkusím jít za nima, ať si na něj najdou chvilku, prohoděj s ním občas pár slov... s podporou se těžký věci snášej líp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam