• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: A seřvala jsi jí? Stěžuj si na ni, takhle to nejde, to si nenech líbit.
    ADD
    ADD --- ---
    Tak tam byla ta pondelni ucitelka, ale pry ho ve skupine nema (uz se v tom fakt nevyznam), nenapadlo jim vysvetlovat detem, proc je kdo v ktere skupine, ve spodarech sel vychovne, protoze uz je velkej a ma to umet, maj ve skupine moc malejch deti, takze nemaji cas se s nim crcat, ale do starsiho oddeleni nemuze, protoze je malej. A na konci zautocila, ze jsem vcera byla v prostorach skolky nekolik minut po pate a to ze by neslo. (Ta ucitelka, ktera loni detem pred patou poustela pohadky, takze odejit treba ve 45 nebylo mozny...) Takze to dite ma fakt hroznou smulu. :-(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Úplně se mi udělalo špatně, co jsem to četla, rozhodně to nenechat být a jít po tom a tvrdě. Radši ho nech doma, však ona se časem nějaká jiná školka najde, ale stejně to tak nenechat.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    muj muz by mohl flegmu darovat, ale kdyz jde o deti a zly ucitelky, tak by trhal ruce.

a ano, je velky rozdil mezi spravedlivou tvrdou vychovou a ponizovanim na hranici s tyranim!
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Myslim, ze behem dvou tydnu mu ty dve carodejnice skolku pekne znechutily, nerada bych mluvila o traumatech a problemech s vylucovanim na cely zivot.

Razne bych s nimi promluvila, at mi to vysvetli, a ze si DURAZNE nepreji, aby takhle postupovaly v pripade meho ditete.

Promluvila s reditelkou, co to jako ma bejt???

Sve dite bych takove osobe rozhodne nesverila, bud jinou skolku nebo by byl doma.

Spojila se s dalsimi rodici, jake maji zkusenosti.

A podle reakce ucitelky a reditelky bych i dost zvazovala, jak zaridit, aby tato osoba jiz nemohla pracovat s detmi. I kdyby to mely byt jen stiznosti, nebo letaky vyveseny v okoli skolky, to me ted jen tak napadlo.

Pokud by se chovala nepristupne a jako krava, tak bych ji tou policii aspon vyhrozovala.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ADD: Tak od toho jsou ve vztahu dva. Můj muž je taky dost splachovací, naštěstí má mě na "řešení" věcí :o) Hodně štěstí ať to nějak vyřešíte...
    IORETH
    IORETH --- ---
    Co se týče toho sexuálního obtěžování, tak bych byla velmi opatrná a varovala bych se neuvážených kroků - nejdou vrátit. Klidně to mohlo být tak, že Nik přijal tezi, že pokud bude v oblasti intimní hygieny samostatnej, nastane "cokoli velmi pozitivního", případně nenastane "cokoli velmi negativního".

Osobně bych malýmu našla jinou školku (nebo ho nechala doma) a v té současné do toho začala velmi šťourat, protože to nevypadá na stav, který by latentně neohrožoval i jiné děti.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Jak to tady tak čtu, tak mi jediné řešení vychází jiná školka. S ohledem na Nika určitě. Čím méněkrát to tam ještě uvidí, tím líp.
    ADD
    ADD --- ---
    A můj dokonale splachovací muž mi na tohle všechno řekl, že jsem přecitlivělá a konfliktní. :-(

On byl loni ochotný podepsat, že školka spí děti posílat na lékařská a psychologická vyšetření bez vědomí rodičů (což byl podle mě kiks ředitelky, to snad ze zákona vůbec není možné) a zlobil se, když jsem to podepsat odmítla. :-/
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: tak to je hodne divny.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: souhlasím, neměly, ale z mého pohledu dítěti míň ublíží jít jednou svlečený ven, než zažívat psychický nátlak a poslouchat takovéhle komentáře na svoji adresu, navíc když se neumí a nemůže bránit. A bránit se v tuhle chvíli neumí jinak, než že se zablokuje, třeba tak, že si neoblíkne kalhoty apod...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAURA: to vyděsilo mě taky. Ježiš, to je přeci jeden z klasických příznaků sexuálního zneužívání u malých dětí... být to moje dítě, v tuhle chvíli už je tam nastoupená kriminálka. a ať učitelka dokáže, že se to nestalo.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ADD: Jak který dítě... A tvrdost by se neměla snoubit s necitlivostí...ale to nemá cenu řešit, prostě jen říkám, že mě tohle velmi zaráží.
    ADD
    ADD --- ---
    LAURA: Divný je, že mi neposílaj mokrý oblečení. Celý léto kadí do spoďárů, a najednou doma dva týdny nekakal a mokrý oblečení žádný... Jestli on tam nesedí devět hodin na záchodě. :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: to není tvrdost, tohle je ponižování a šikana - a to s tím, že TEBE nechce nechat sáhnout na intimní oblasti, fakt zavání tím, že mu někdo ublížil a to je ještě ta lepší varianta).

Nebo snad chceš říct, že u vás ve skautu to mohlo fungovat tak, že by si VEDOUCÍ vybral jedno z dětí a to pak před ostatními zesměšňoval? To asi ne, doufám! Práce vedoucího nebo obecně člověka pracujícího s dětmi je naopak bránit tomu, aby děti šikanovaly jedno druhé - proboha, přeci nesmí být ten, kdo s tím začne!
    LAURA
    LAURA --- ---
    BEBERA: no mne tedy prijde naprosto nejdesivejsi ta reakce na myti.. to uz je opravdu extremni, je z toho vicemene jasne, ze mu tam nejakym zpusobem ublizujou. :(((
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: A ve třech letech by ho teda svlečenýho jít neměly nechat, myslím si.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: zásadně rozlišuju mezi tvrdostí (neoblíkneš se, půjdeš svlečený) a ponižováním (ten je hroznej, ten je pecka, popř. posmívání se, že jde dítě svlečené.)...
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: moc drzim palce, at to zvladnete nejak vyresit.. neboj se byt durazna. mam s krutym zachazenim od ucitelky ze skolky taky osobni zkusenost a opravdu je moc dulezity, aby malej vedel, ze se takhle k nemu dospeli nesmeji chovat...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: pročetla jsem si tvoje příspěvky ohledně učitelek od začátku a ačkoliv nechodím ráda do konfliktů, kdyby mi učitelka o mém dítěti říkala, že je "hroznej" nebo "pecka", rázně bych zakročila... Dítě může být pozadu, může mít výchovný problém, může mít psychický problém, dokážu pochopit, že to může být náročné, ale takhle se k němu přistupovat nebude! To je naprosto přes čáru!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam