• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: hele je to tvoje dite a tvuj boj. pani ucitelka je evidentne drsneho razeni, ze tech spratku maj moc a uz to ma umet...

svy dite bych ji uz nesverila ani na minutu a hlavne by ji to jen tak neproslo.

a hlavne tim synovi a ji ukazes, ze mas sebeuctu a ze se umis za sebe postavit. podle me je tohle na stiznost na nejake instituci.

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: a prosímtě, jak jsi reagovala? Bila ses aspoň trochu za něj? Doufám, že jsi zas jen pasivně neposlouchala!
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: uz bych ho tam nedala. nevim, v jake jsi situaci, ale tohle je proste moc. stezovala bych si fakt vsude kde to jde, u reditelky, zrizovatele, klidne i na urade. takhle jednat s detma je proste nepripustny.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: A seřvala jsi jí? Stěžuj si na ni, takhle to nejde, to si nenech líbit.
    ADD
    ADD --- ---
    Tak tam byla ta pondelni ucitelka, ale pry ho ve skupine nema (uz se v tom fakt nevyznam), nenapadlo jim vysvetlovat detem, proc je kdo v ktere skupine, ve spodarech sel vychovne, protoze uz je velkej a ma to umet, maj ve skupine moc malejch deti, takze nemaji cas se s nim crcat, ale do starsiho oddeleni nemuze, protoze je malej. A na konci zautocila, ze jsem vcera byla v prostorach skolky nekolik minut po pate a to ze by neslo. (Ta ucitelka, ktera loni detem pred patou poustela pohadky, takze odejit treba ve 45 nebylo mozny...) Takze to dite ma fakt hroznou smulu. :-(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Úplně se mi udělalo špatně, co jsem to četla, rozhodně to nenechat být a jít po tom a tvrdě. Radši ho nech doma, však ona se časem nějaká jiná školka najde, ale stejně to tak nenechat.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    muj muz by mohl flegmu darovat, ale kdyz jde o deti a zly ucitelky, tak by trhal ruce.

a ano, je velky rozdil mezi spravedlivou tvrdou vychovou a ponizovanim na hranici s tyranim!
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Myslim, ze behem dvou tydnu mu ty dve carodejnice skolku pekne znechutily, nerada bych mluvila o traumatech a problemech s vylucovanim na cely zivot.

Razne bych s nimi promluvila, at mi to vysvetli, a ze si DURAZNE nepreji, aby takhle postupovaly v pripade meho ditete.

Promluvila s reditelkou, co to jako ma bejt???

Sve dite bych takove osobe rozhodne nesverila, bud jinou skolku nebo by byl doma.

Spojila se s dalsimi rodici, jake maji zkusenosti.

A podle reakce ucitelky a reditelky bych i dost zvazovala, jak zaridit, aby tato osoba jiz nemohla pracovat s detmi. I kdyby to mely byt jen stiznosti, nebo letaky vyveseny v okoli skolky, to me ted jen tak napadlo.

Pokud by se chovala nepristupne a jako krava, tak bych ji tou policii aspon vyhrozovala.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ADD: Tak od toho jsou ve vztahu dva. Můj muž je taky dost splachovací, naštěstí má mě na "řešení" věcí :o) Hodně štěstí ať to nějak vyřešíte...
    IORETH
    IORETH --- ---
    Co se týče toho sexuálního obtěžování, tak bych byla velmi opatrná a varovala bych se neuvážených kroků - nejdou vrátit. Klidně to mohlo být tak, že Nik přijal tezi, že pokud bude v oblasti intimní hygieny samostatnej, nastane "cokoli velmi pozitivního", případně nenastane "cokoli velmi negativního".

Osobně bych malýmu našla jinou školku (nebo ho nechala doma) a v té současné do toho začala velmi šťourat, protože to nevypadá na stav, který by latentně neohrožoval i jiné děti.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Jak to tady tak čtu, tak mi jediné řešení vychází jiná školka. S ohledem na Nika určitě. Čím méněkrát to tam ještě uvidí, tím líp.
    ADD
    ADD --- ---
    A můj dokonale splachovací muž mi na tohle všechno řekl, že jsem přecitlivělá a konfliktní. :-(

On byl loni ochotný podepsat, že školka spí děti posílat na lékařská a psychologická vyšetření bez vědomí rodičů (což byl podle mě kiks ředitelky, to snad ze zákona vůbec není možné) a zlobil se, když jsem to podepsat odmítla. :-/
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: tak to je hodne divny.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: souhlasím, neměly, ale z mého pohledu dítěti míň ublíží jít jednou svlečený ven, než zažívat psychický nátlak a poslouchat takovéhle komentáře na svoji adresu, navíc když se neumí a nemůže bránit. A bránit se v tuhle chvíli neumí jinak, než že se zablokuje, třeba tak, že si neoblíkne kalhoty apod...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAURA: to vyděsilo mě taky. Ježiš, to je přeci jeden z klasických příznaků sexuálního zneužívání u malých dětí... být to moje dítě, v tuhle chvíli už je tam nastoupená kriminálka. a ať učitelka dokáže, že se to nestalo.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ADD: Jak který dítě... A tvrdost by se neměla snoubit s necitlivostí...ale to nemá cenu řešit, prostě jen říkám, že mě tohle velmi zaráží.
    ADD
    ADD --- ---
    LAURA: Divný je, že mi neposílaj mokrý oblečení. Celý léto kadí do spoďárů, a najednou doma dva týdny nekakal a mokrý oblečení žádný... Jestli on tam nesedí devět hodin na záchodě. :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: to není tvrdost, tohle je ponižování a šikana - a to s tím, že TEBE nechce nechat sáhnout na intimní oblasti, fakt zavání tím, že mu někdo ublížil a to je ještě ta lepší varianta).

Nebo snad chceš říct, že u vás ve skautu to mohlo fungovat tak, že by si VEDOUCÍ vybral jedno z dětí a to pak před ostatními zesměšňoval? To asi ne, doufám! Práce vedoucího nebo obecně člověka pracujícího s dětmi je naopak bránit tomu, aby děti šikanovaly jedno druhé - proboha, přeci nesmí být ten, kdo s tím začne!
    LAURA
    LAURA --- ---
    BEBERA: no mne tedy prijde naprosto nejdesivejsi ta reakce na myti.. to uz je opravdu extremni, je z toho vicemene jasne, ze mu tam nejakym zpusobem ublizujou. :(((
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: A ve třech letech by ho teda svlečenýho jít neměly nechat, myslím si.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam