• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: No, u nás teda ne. Vybraly se peníze, ředitelka řekla, na co chce příspěvek a kolik a SRPŠ jí podle toho peníze dalo. Vyúčtování dělala předsedkyně SRPŠ.

TUTIK: Nemyslím, že by to zkrátilo třídní schůzky, ale celkem to zaměstná těch pár rodičů, kteří něco udělat chtějí. Pokud teda takové ve školce máte. Samozřejmě práce je s tím fůra, už jen s přípravou založení, sepsáním stanov, registrací v rejstříku atd.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: já měla dycky pocit, že SRPŠ, což je dle popisu přesně to , co popisuješ, funguje tak, že na začátku roku odevzdáme peníze, ze kterých se hradí tebou popsané aktivity a na konci roku na nástěnku ve školce vyvěsí papír kolik co stálo a kolik peněz případně zbylo/chybí....takové vyúčtování....ale vedla to hospodářka školky, ne rodiče....
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: Pochopitelně já.:-) Ve školce klub rodičů fungoval jako občanské sdružení (nyní zapsaný spolek). Spravoval fond, z kterého se hradily kulturní akce (divadýlka, koncerty), výlety, vánoční besídky, dárky učitelkám ke Dni učitelů, dárky předškolákům na rozloučenou se školkou... Včera jsme zrovna byli v bývalé školce na tradičním podzimním opékání buřtů, tak to bylo určitě taky z toho.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LEPEK: tak to mi dost hnulo žlučí! pokud se nepletu, dá se dohledat, kdo hlasoval jak, ne?
    Plán na zítra: napsat blog - ať se laskavě vyjádřej, co je k tomu vedlo. Esi jako to, že by dítě mohloi chytit rýmičku? nebo wtf? A co jako maj dělat ty rodiny, který by tam dítě bývali byly daly, ale nemaj kam a žena musí na pracák. a co teprv samomatky.
    Napis vidím: My vám ty tisíce dětí přivedeme domů.
    asi.
    Nejdřív to musím nastudovat trochu ale celý.¨
    Jo a blog jim pak budu pastovat na facebooky a mejlem klidně taky.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Mate tu nekdo nejakou zkusenost z fungovanim nejake formy KRPS (Klubu nebo Sdruzeni rodicu atd) pri materske skole? Nejake pozitivni / negativni zkusenosti, pokud u vas je - jak se projevuji, co organizuji, pripadne ma tu nekdo (ze strany rodicu, nakonec i ucitelu) zkusenost s podilenim se na behu podobne organizace??

Dekuji.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dneska oheň s buřtíky v Tondově nové školce v rámci seznamování s rodiči, hrozně příjemná atmosféra, spoustu rodičů známe od vidění z hřiští a z Jáji, zahrada nádherná, Toník blažený, celou dobu v čoudu
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    Poslanci odsoudili tisíce míst pro děti k zániku | lesnims.cz
    http://www.lesnims.cz/aktuality/poslanci-odsoudili-tisice-mist-pro-deti-k-zaniku
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dneska jsem táhla řvoucího Toníka ZE školky, protože byl na zahradě a hrál si a nechtěl jít domů, chtěl si hrát a chtěl jít na s dětma na oběd, tak zítra až v jednu. Učitelky mi řekly, že vůbec neplakal, ale že hodně zlobil, dupal, rozčiloval se, třásl s dětmi, ale neříkaly to nijak dramaticky, s tím, že si to zvládly. Vypadá to čím dál lépe, protože teď má čtrnáct dní zase extrémní období, takže vím, o čem mluvily.
    ADD
    ADD --- ---
    To zni krasne, i kdyz ted to dela priroda sama a vubec se mi to nelibi. :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: takové trubky, ze kterých v létě můžou pouštět vodu ve formě mlhy na osvěžení, taky to měly holky ve školce....
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ADD: v létě to na děti stříká mlhu:o)
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: Co je to mlhoviste?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Resp. Jestli je.to husnikova 76 tal beru okamzite
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RENFRI: kde???? Presnou adresu prosim
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Nema nekdo zajem o misto ve statni skolce na Hurce? Velke hriste, mlhoviste, kvalitni krouzky a provozni doba do 17.30
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Tak holky, byla jsem na zápisu v té školce, a mají tam ještě místa, takže jestli chcete zběhněte tam. Ale jen do konce září. Paní ředitelka říkala, že se jí v srpnu odhlásilo 22 dětí.
    viz tady
    [ KOPRETKA @ mateřské školy ]
    ZRK
    ZRK --- ---
    Tak jsme dneska dostali na výběr ještě Emu Destinnovou. Zvítězila Čínská, jelikož tam mají úžasné hřiště, to v Emě nemají, budou mít časem nějaké přidružené nebo co. Plus teda kamarádka hlásila syna jen tam a jsou ještě 9 lidí po nás. Tak jsem jí teda vlastně jakoby uvolnila místo, aby měla větší šanci, že jí tam syna vezmou... No škoda, že se umístili tak daleko od nás, kdyby byla reálná šance, že budou chodit kluci spolu, tak bych rozhodně volila tu Emu no :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak dneska byl Toník ve školce poprvé, "hvozně moc se mu tam líbilo", učitelka taky nevypadala šokovaně a to se počůral a ona to odmávla, že holt byl zabraný do hry. Obě učitelky na mě působily dobře, laskavě. Zítra bude do 11 hodin, tak počítám, že ve středu bude obědvat:-)
    ZRK
    ZRK --- ---
    Právě mi volali, že berou Maxíka do Čínský od Nového roku. Má tam někdo odsud přihlášené děti nebo zkušenosti od tamtud?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Bambi je taky v nový školce, poslední dva dny se venku počůral, prej si myslí, že má plínku. Od února ji nemá na den, od září ani v noci. A utíká ze třídy, musej ho pořád mít v merku.. No, přikročila jsem k metodě zastrašování.. že nemůže sám běhat, kde se mu zachce, že tam může bejt někdo zlej... třeba železnej obr. A ten funguje dycky. (pohádka od disneyho, stahla jsem, pustili, za chvíli byl řev - železnej obr běžel lesem, pak snědl nějaký dráty).
    Jinak dobrý...líběj se mu vláčky, auta, nechce jít se mnou dom občas když přijdu, že si chce ještě hrát. Tak on je ve školce od února. tak jen změna režimu, prostředí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam