• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: taky takové dítě vlastním, to není norma ? :-P
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Ale zase má jiné výrobní vady. Někdy bych z ní až tloukla hlavou o zeď, jak moc je blonďatá.:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: Ano, všichni už víme, že blondýna je dokonalá, vždy čisťounká a nažehlená, nikdy si nesplete tričko a stačí jí troje legínky a jedny tepláky na týden. Mlč už. :-D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: zato já jsem organizovala kulový blesk - trojsměnu (pravda, kam se na Smoljaka hrabu). nějak si to chlapečci posunuli, resp. na našeho při jeho tempu už jiné nezbylo...
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Za celý ten rok ve školce s uniformama nepřinesla blondýna jiné tričko než svoje, ačkoliv tehdy byla čerstvě tříletá a podpis rozhodně přečíst neuměla:-P
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KATIA: jj, tchibo věci a kolekce z Lidlu jsou mor

a ještě větší mor jsou školní uniformy. zajistit, aby si dvacet školkáčků vzalo po spinkání SVOJE školkové tričko, se ukázalo nemožným, a to i když ten náš si podpis na tričku uměl přečíst
    KATIA
    KATIA --- ---
    BALAENA: zatím píšu jenom jedno písmenko, chodí do maličké školky, tak to zas není tak nutné... ale ty tchibo věci má prostě každej druhej :o)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KATIA: pravda, metoda je limitována tím, že bys musela volit křestní jmého, které začíná jako bratrovo příjmení ;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    BALAENA: uvidíme, co bude jednodušší :-))))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KATIA: anebo vyměnit tatínka za příjmení od B ;)

víš jak - iniciála KZ znamená u prvního dítěte Kryštof Zapletal, u druhého Kořínek Zbyněk ;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    BALAENA: to je dobrej podnět. holt další dítě bude zase od B :-DD
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    BALAENA: No vzdyt jo!
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    TUTIK: (...akorat teda tu zehlicku najit... :o)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TUTIK: zažehlovací štítky právě i proto, aby se to dalo sundat :)
    školní uniformu jsem vždycky prodávala dál a ostatní oblečení po našem děděj synovci, takže si ségra může jmenovku sloupnout a má vystaráno
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    BALAENA: to musim poridit, to zni jeste vychytaneji!! :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Odsud mam radu nazehlovaci pasek nebo kousek zaplaty a psat fixem az na nej...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EVIANAIVE: buď koupíš v galanterii zažehlovací štítky (plus případně fix na textil, pokud nebude v balení), anebo koupíš velkou bílou zažehlovací záplatu a stříháš si štítky, jak velký potřebuješ ;)

(mně se víc osvědčily ty spodní, ale ty horní se líp sháněj. ty spodní jsem vždycky sháněla jen v Kotvě a jednou na Proseku)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EVIANAIVE: TUTIK: (prave jsem nechtela, aby mela vsechno popsane)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EVIANAIVE: Ja ted dceri navazala treba na poutko (nebo tremy stehy prisila) na obleceni kousek stuzky. Mela jsem takovou zarive zelenou - tak jednak si to ona pozna podle te barevne stuzky a na tu stuzku jsem napsala jmeno, takze kdyz nepozna, da se dohledat. Psala jsem normalne propiskou, mam zkusenost, ze i to drzi.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EVIANAIVE: zakoupila jsem doporučovaný permanent fix a fixu na textil a střídám dle materiálu :-) obojí z kotvy z papírnictví
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    EVIANAIVE: fixy na textil
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    EVIANAIVE: Popisovačem na CD zevnitř.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam