• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Takže když z něj nemám pocit, že tam je nerad, naopak říká, že se mu tam hodně líbí, tak se s nimi nemám bavit a prostě ho tam nechat spát?
    AERIS
    AERIS --- ---
    MARKYSHA: hned první den. po obědě jsem si ho vzala jen jednou a ořval to
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: teď ne, ale maj jich tři zadky, podzimní, jarní atd., jak ve škole
    MADIETTA: no, oni mi nic nenakazují, ani s těmi prázdninami, ale že prý je to na nás, že to moc nedoporučují, že plakal atd. A já se tam zas nechci nějak špatně uvést jako nějaká herodes matka atd.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: já nevím, jak je to u vás, ale když si platíš celodenní pobyt dítěte, tak je snad tvoje věc, kdy ho tam necháš spát?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: tak moje tříleté dítě nastoupilo a první den tam spalo, žádné zvykání, žádné štráchy kolem nějakéh prodlužování pobytu....šla jsem do práce, tak nebylo co řešit....vstoupila tam navíc v polovině roku, tak nevím, jak by i provozně řešili, že tam já jako s dítětem jsem a ostatní matky nee

ale to musíš řešit přímo ve školce, na to asi žádný mustr není....mmch, teď jsou prázdniny ? jaké ????
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Za jak dlouho jste mohli dát děti na spaní do školky, Tonda tam byl týden do oběd, pak týden nemocný, dneska do oběda a zítra ho tam zase nechtěj na spaní, že prý plakal. Jenže on se tam vysloveně radostně vřítil, rozhodně se ke mně nehrnul, když jsem přišla a když jsem se ho na to ptala, tak prý plakal, protože se popral s nějakým chlapečkem. Mám strach, jestli mi to netvrdí, protože jsem na rodičovský. Už na schůzi padlo, že omezený prázdninový provoz znamená, že děti matek na rodičovské a mateřské zůstanou doma.
    MAKU
    MAKU --- ---
    Pro jistotu také manžel telefonoval přímo na ČŠI a skutečně je to tak, že školka má POVINNOST umožnit nespícím dětem klidovou činnost mimo lůžko - tzn. pokud se rodič nespokojí ani třeba s umožněním prohlížení časopisu na lůžku (v některých školkách to tak řeší, jinde je zakázané dokonce i to), tak i to je důvod ke stížnosti a školka má povinnost vyhovět a dětem umožnit vstát.
    MAKU
    MAKU --- ---
    RYBKA: Máme v tuto chvíli sepsaný dopis adresovaný zároveň starostce i ředitelce MŠ. Dopis dnes předáme osobně pouze ředitelce. Pokud nezareaguje potřebnými změnami, pošleme ho na radnici. Stížnost u ČŠI případně poté.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MONI: Zkusila bych jí dát poslední šanci ještě pouze slovně, ale aby bylo jasně vidět, že to myslím vážně, nenechám se odbýt a mám zjištěné možnosti a hotový plán :-) Třeba by k oficiálním cestám nemuselo ani dojít. Ale pokud už takový hovor proběhl, je čas přistoupit k dalším krokům.
    MONI
    MONI --- ---
    RYBKA: já bych to doporučila podat ředitelce jako písemnou stížnost, ideálně oficiálně přes kancelář školy. Oni tomu pak musí přidělit číslo jednací, založit to a nějak řešit. Ke zřizovateli a inspekci bych šla až v dalším kroku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAKU: A zmínila jsi případné další kroky před ředitelkou? Když před ní zmíníš tyhle vážné argumenty (jako rozpor mezi RVP a zavedenou praxí, možnou stížnost u zřizovatele, ČŠI), třeba si ještě dá říct.
    MAKU
    MAKU --- ---
    KAI: KATIA: Díky!!!
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAKU: já bych to teda v první řadě řešila na úrovni zřizovatele, tj. zřejmě městské části. obzvlášť teď před volbama by na to mohli slyšet. informovala bych je o nesouladu postupu s RVP a riziku problémů při kontrole ČŠI, ale primárně kontrolu bych na ně opravdu nehnala. anketa mezi rodiči je určitě dobrý nápad, ale asi bych se nebála to formulovat i sama za sebe...
    KAI
    KAI --- ---
    MAKU: jednoznacne te podporuju v podani stiznosti na skolku. Sama ve skolkach pracuju a vim, ze takove situace resitelne jsou a je to jen otazka ochoty ucitelek. Sice vim, ze ne vzdy je to jednoduche a fakt je, ze nemam vubec predstavu o statnich skolkach a znam jen soukrome, ale je naprosty nesmysl, aby byli predskolaci nuceni treba "jen" k jedne hodine spanku bez moznosti mit aspon knihu nebo si v tichosti u stolecku malovat. I statni skolka si musi umet zajistit kapacitu tak, aby takove zakladni pozadavky splnila.

Tady mas podrobne informace jak podavat stiznost primo na strankach Ceske skolni inspekce:
    Česká školní inspekce ČR - Podrobné informace
    http://www.csicr.cz/...-QL/Poradna/Jak-podavat-stiznosti,-podnety,-petice/Stiznosti,-podnety,-petice

Tady je dalsi navod, jak postupovat. Stiznost muzes podat i ustne, o cemz bude sepsan zapis, ktery ty jen podepises. Podle me to bude anonymni, takze strachem z kverulantsvi a soucinnosti dalsich rodicu bych se nezdrzovala:
    Virtuos - Předepsaný postup: Stížnost na školu nebo školské zařízení
    https://www.evirtuos.cz/...tuos/moduly/zivotni-situace/postup-predepsany.aspx?ID=408&zobrazeni=uplne

Nekde ve skolnim radu skolky nejspis i mate, ze skolka ma povinnost s rodici spolupracovat a ze rodic ma zastavat roli advokata ditete. Pokud skolka tuhle svoji povinnost neplni, chop se sve role v zajmu sveho ditete, budou ti vdecni vsichni predskolaci. Hodne stesti a pak dej vedet, jak jsi pochodila :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: taky takové dítě vlastním, to není norma ? :-P
    THERY
    THERY --- ---
    MAKU: Poradit bohužel neumím, jen bych se přimlouvala, abyste do té stížnosti/ankety zahrnuli i mladší děti než pouze předškoláky
    MAKU
    MAKU --- ---
    MADIETTA: a i kdybych byla jediná - to, že se školka neřídí Rámcovým vzdělávacím programem pro předškolní vzdělávání platí i tak.
    MAKU
    MAKU --- ---
    MADIETTA: Na tom pracuju, jediná nebudu zcela jistě. Ale všichni zatím pouze vyjadřují podporu, nikdo nechce převzít iniciativu. A mně dnes došla trpělivost, ředitelka ani učitelky neplní ani drobné kompromisy, které samy navrhly.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Myslíš řešení: barva na vlasy = umělá inteligence? To zatím testuju na sobě.:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAKU: no hlavně to chce nejprve zajistit součinnost dostatečného množství ostatních rodičů. Abys ve výsledku nebyla za jedinou kverulantku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam