• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: u nás je zamčeno a odemyká se pouze v době vyzvedávání a branka je na elektrický zámek, musí se zmáčknout zároveň tlačítko a klika a na to tlačítko sotva dosáhnu při svých 160 cm.
    TUTIK: mám obavy, že to tak nějak je, zvlášť, když Tonda je vztekloun a zlobil, tak je mi jasný, že ho tam nechtějí moc dlouho. Nicméně na telefonu se mi nechce být, to by mi naschvál volali kvůli každý blbosti, já to tenhle týden nechám a půjdem do toho příští týden, i když je mi jasný, že ze začátku opět budu na telefonu. Já nevím, mě tohleto tak štve, kdybych chodila do práce, tak by si to nedovolili. I když kdoví.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TUTIK: Tři a chodil od dvou let
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MARKYSHA: Kolik mu je? A do skolky uz chodil, jsi rikala, ze?
    Nech ho tam spat, bud na telefonu a kdyztak pro nej prijedes. (Snad tedy budou rozumne a nebudou te volat, aby ukazaly, ze maji pravdu... :o)
    Ja privedla mladsi dcerku do skolky od zari s tim, ze bude chodit, tak jak doporucuji, aspon prvni tyden po obede. I doporucuji chvili zustat prvni dny...
    No, dopadlo to tak, ze jsem tam s ni rano tedy chtela chvili zustat, po nekolika minutach uz mi rekla, at jdu domu, tak jsem sla. Vyzvedla jsem ji po obede. ale chtela zustat dele. Nakonec me obe holky ukecaly, ze uz druhy den muze zustat na 'spani' a sla jsem pro ni hned ve tri. Zase mala scenka, proc jdu tak brzo...

Stejne tak tam ale nekolik deti soustavne plakalo a jedna nebo druha (nebo obe) ucitelky mely vzdy minimalne jedno, vetsinou ale na sobe povesene tri az pet deti. Chlapecek, ktery s dcerou chodil vloni do stejne skolicky, jsou stejne stari, atd, mel hodne tezke zvykani.. .

Proste je to individualni a mozna jejich zkusenosti jsou jine, ale ty svoje dite znas a pokud je v pohode, chce tam zustat a vysvetlis mu to a domluvite se, ze muze, nevidim duvod mu to nepovolit.

Nepolevuj. :) NEvim, jaka je to skolka, ale taky to muze byt tak, ze tam proste chteji mit co nejdele co nejmene deti a tedy i co nejmene prace. :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    MARKYSHA: Presne z tohohle duvodu nase skolka vyslovene doporucuje nechat spat rovnou, aby si dite nezvyklo, ze se domu chodi po o a pak je najednou zmena, ze ne... a vysvetlovani proc to najednou nejde. Proste si rovnou zvykne, ze ve skolce se spi.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MARKYSHA: tak bud na telefonu a uvidite, jestli ho to bude bavit nebo ne. treba budou oni prekvapeni.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mi řekli, že kdyžtak zítra jo, ale mám být na telefonu a že na to moc tlačíme. Tak se teda na to vykašlu a nechám nějakou dobu po obědě. Jenže mám strach, že pak když to změním, tak bude dělat scény tuplem, když bude zvyklej, že chodí po o.
    AERIS
    AERIS --- ---
    VALENTINA: mě v době po O taky spí mladší. Ale co popisuješ je u nás technicky nemožné. Nešlo by o 10 minut, ale s trochou štěstí o 35 minut
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALENTINA: mně to nekolidovalo, protože mladší chodila spát později, ale znamenalo to, že jsme byli prakticky každé odpoledne doma zavření jak magoři, protože buď jsem letěla pro starší do školky nebo mladší spala a když se vzbudila, tak byly čtyři hodiny když to šlo dobře :-(
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MARKYSHA: mně to vyzvedávání po O hlavně kolidovalo se spaním mladšího, takže jsem to pak dělala tak,že jsem uspala malého, běžela s chůvičkou do školky, abych vyzvedla starší a modlila se, aby se mladší nevzbudil-sice to bylo tak 10 minut celkem, ale nebylo to nic příjemnýho.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: On tam vždycky vběhne, ani se neotočí, zpátky ho musím nahánět. Když byl nemocný, tak brečel, že chce do školky.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Tak prostě řekni, že je na to tak zvyklý a ty máš svoji práci. Tečka. Učitelkám do toho fakt nic není, dokud dítě neleží plačící v předsíni a nevolá maminku, neměly by ti do toho mluvit.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: Dneska nám taky řikaly pro měsíc. Já se nestydím za to, že ho tam dávám, kdybych ho chtěla mít doma, tak ho tam nepřihlášuju. Ale on byl zvyklý být celý den ve školce, já mám zaplaceno cvičení a plavání s Alčou. Nestihnu si doma nic udělat, protože mi nedá pokoj, byl zvyklý po školce, že se mu věnuju atd. A v neposlední řadě potřebuju do nemocnice na testy, který odkládám tu kvůli těhotenství, pak jsem plně kojila, teď zas tohle. Když znenadání odpadnu, tak by tam byl bez přípravy do pěti. Ale nechci s nima řešit svoje zdravotní potíže.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALENTINA: což letní prázdniny, ale jak byla zuza ve školce, která je v budově školy, tak každé školní prázdniny včetně těch různých jednodenních a včetně ředitelského volna, měla školka taky omezený provoz tj. děti nacpali do jiné budovy, protože nevařila jídelna...proč je do té druhé budovy, která je pět minut chůze, nezavedli na oběd procházkou, tak to jsem nikdy nepochopila....
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MARKYSHA: První dítě, když jsem byla na MD, tam nespalo vůbec, brala jsem si ji po O celý rok, spala tam snad jednou a to jí paní učitelky tak znechutily, že pak už nechtěla vůbec. A ano, taky nás každé prázdniny prosily, že kdo může, ať si nechá děti doma, což jsme taky dělali. Letní prázdniny neměla školka provoz vůbec, takže jsme to řešili s babičkou atd.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MARKYSHA: vím, že u bráchy ve školce prosili, aby si "nováčky" brali domů po obědě celý měsíc. ale myslím, že tohle vše je fakt v duchu "prosba", když to nejde, tak to nejde. a na nyxu se vymyslí nějaké pěkné důvody, aby to bylo podané chápavě pro učitelky (máte jich tu hodně) a nebylo na úkor matky (já bych si ho TAK ráda nechala doma, ale...). :-D
    ADD
    ADD --- ---
    RYBKA: Jj, s tímhle odůvodněním jsme tam Nika nechali spát od druhého dne, i když učitelky doufaly, že tam bude jen na dopoledne. Ale to nevyhovovalo ani mně, ani Nikovi. Tak jsem jim vysvětlila, že doma neusne po obědě, ale v pět, spí do devíti a aby spal před školkou od jedné od rána do sedmi, že to považuju za neúnosné. Nadšené nebyly, ale už to nijak nekomentovaly.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak jim to řekni, že potřebuješ, aby se vyspal, že je unavenej a doma ti neusne. A že v minulé školce taky spal. Třeba to přestanou řešit :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: No právě, on je pak fakt šílenej
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: K2 byla 3 dny, pak nemocná, a dneska rovnou spala. Ale u nás to spaní spíš doporučují, že jsou jinak děti hodně unavené, což zrovna na K2 sedí, ty první tři dny nespala a celý zbytek dne byla nesnesitelná. Na prázdniny, kdy je omezený provoz, si holky nechávám doma, zvlášť K1 špatně snáší, že není ve své třídě se svou paní učitelkou. Až budu chodit do práce, bude to taky jinak.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Takže když z něj nemám pocit, že tam je nerad, naopak říká, že se mu tam hodně líbí, tak se s nimi nemám bavit a prostě ho tam nechat spát?
    AERIS
    AERIS --- ---
    MARKYSHA: hned první den. po obědě jsem si ho vzala jen jednou a ořval to
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: teď ne, ale maj jich tři zadky, podzimní, jarní atd., jak ve škole
    MADIETTA: no, oni mi nic nenakazují, ani s těmi prázdninami, ale že prý je to na nás, že to moc nedoporučují, že plakal atd. A já se tam zas nechci nějak špatně uvést jako nějaká herodes matka atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam