MARKYSHA: Ja jsem taky doma s mladsim ditetem. A kdyz prvni zacala chodit do skolky, tak jsem byla doma s tou prostredni. Ale hlavni duvod pro nastup (a dochazeni) ditete do skolky (podle me) je to, ze to dite v tom veku potrebuje deti kolem sebe, potrebuje ty vjemy a prostredi a dalsi lidi, kteri mu muzou neco predavat, neco jineho, nez ja. Obe dcery nastupem a denni dochazkou do skolky ohrome pokrocily a rozkvetly. Starsi se vic otrkala, mladsi se vic zklidnila, kdyz se musi prizpusobovat dalsi detem a lidem kolem sebe.
Takze proto bych se snazila tohle diteti doprat. Nakonec (jak rika nase mistni pani reditelka :o) skolka neni hlidaci zarizeni pro rodice, ale prostor pro deti, kde se mohou rozvijet, ucit, atd...
Souhlasim s tim naprosto.
(Asi mene pak souhlasi matky, ktere maji dite o pul roku mladsi, ale musi do prace oproti jine, ktera je (treba jako ja) doma a teoreticky by dite mohla mit u sebe.... Ale to je jine tema... :)
Kazdopadne jestli mu tam nikdo neublizuje a netrapi se, snazila bych se zavest normlani dochazku, co nejdrive.
Nakonec sama si psala, ze mas dalsi povinnosti s mladsim ditetem a sebou a udelat si cas na to mladsi dite (a na sebe!!!) je taky hodne dulezite. Kdyz to zase srovnam - nejmladsimu ohromne prospelo, kdyz obe holky byly do odpoledne ve skolce. Protoze kdyz byla jedna do odpoledne a druha sla po obede, on se akorat tak stihl vyspat a protahnout a samotny cas tu nemel.. Pro mrne, ktere potrebuje zkouset lezt a porad ho nekdo laskyplne objima, pusinkuje, bere nebo mu dava hracky, to neni uplne idealni.. :)