• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Hehe, tato epizoda se mimo jiné natáčela v naší školce :-D Můžete mít den otevřených dveří v MŠ Velvarská v televizi :-)))

Nevinné lži: Moje pravda — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10396559280-nevinne-lzi/21451212007-moje-pravda
    THERY
    THERY --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s touto školkou: http://www.tetty.cz?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    LEPEK: Obecně prospěšná společnost
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    ZEGA: a je jaky pravni subjekt? diky
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Je tu někdo, kdo mi dokáže poradit (má zkušenost) v možnosti spolupráce s HMP a městskou částí, která vlastní a spravuje pozemek (louku), o kterou se bohužel ale extra nestará a nedaleká školka, by o pozemek ráda pečovala a využívala ho k činnosti dětí?

A pak někoho kdo se vyzná a má přehled o připravovaných, nebo vyhlášených grantových výzvách týkajících se finanční podpory výstavby dětských a sportovních hřišť (NEJEN) z nejrůznějších zdrojů pro Prahu?

Jedná se školku co není zařazená do rejstříku škol MŠMT

děkuji
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EUCHENIE: mně je líto, že u nás ve školce neotevřeli angličtinu. Sice mi "učení" dětí anglicky ve školce moc nevonělo - moc peněz za málo muziky - jenže dítě mi tu minimálně jednou každý den sdělí, že se chce učit anglicky. Pouštím mu aspoň nějaké výukové video, když po tom tak touží...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    joa kroužky se platěj a berou od nejstarších, tak má bambin smůlu. V minulý se taky platili, to jsem mu neplatila, ale bylo jich asi 10, tak když mi začal anglicky počítat do 12, jsem pochopila, že ho asi vedle nezavíraj.))
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ADD: u bambiho jsou 4 třídy, na každou dvě pančelky a nějaký starší paní se tam pohybujou a i poznávaj bambina na ulici.) Kroužky maj mysím dopo, odpo jsou venku dost. Zahrada je vééliká!
    A ráno do 8 se dávaj děti do jedný třídy, po 16 se vyzvedávaj taky v jedný třídě (což je plus pro pančelky, minus pro šíření chorob napříč spektrem.)
    KATIA
    KATIA --- ---
    SANTAL: osobně si teda myslím, že zařazení do sítě MŠ je vhodné, protože to je jasné přihlášení se ke vzdělávacímu aspektu. narozdíl od dětských skupin. obecně je samozřejmě problém, že jak pro školky, tak nyní pro skupiny, se namísto zjednodušení pravidel vše komplikuje, ač skupiny pměly být levná alternativa, nenáročná na zřízení, s méně odborným personálem. tedy v zásadě ruku v ruce by mělo jít také zjednodušení a zpřehlednění pravidel pro školky. další aspekt je, že zařazení do sítě znamená (nejen) pro lesní školky, normativ na žáky, což je finančně/existenciálně výhodou. jiným aspektem je fakt, že takovou dětskou skupinu bude velmi drahé finančně udržet, protože náklady na zřízení budou vysoké, a běžná firma - běžný pracující rodič - prostě náklady neutáhnou bez dalších zdrojů, aspoň já se domnívám, že daňový odpočet, který tam tuším je, nemusí stačit. takže jsme tam kde jsme byli. hygienicky bezvadné zařízení, které ale nevzniká/neprovozuje/neposkytuje dostatek míst - v potřebné kvalitě. a to fakticky není nic zpochybnitelného na tom, že investice do předškolního vzdělávání se mnohonásobně společnosti vrátí...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    RACHEL: Což tedy výhra není, lesní školky se budou topit v papírech jako MŠ, vykazovat přípravy, naplňování průřezových témat, splňovat to, co má splňovat MŠ (a to vše - neboť se stanou MŠ! on si někdo myslí, že je snadnější být MŠ, než dětskou skupinou dle návrhu zákona?) a nakonec přestanou být alternativou (ty, co zbydou, protože ti lidi je nedělaj, aby spadli do osidel papírování, takže se na to vykašlou nejdýl, až jejich děti odrostou).
    Ale ono třeba ten pan ministr+ministryně nelžou, třeba prostě jen neví, že tohle výhra a "nicseneděje" není... (na neschopné ministry já docela věřím).
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    prosím, než se strhne bitva, jen to sem vkládám

Lesní školky zařadíme mezi mateřské, nic je neohrozí, slibuje ministr - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...42759_domaci_kop#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TATULAH:
    EDERA: moje dítě to měla teď. Jsou mu tři, mluví ve větách a vůbec už dávno, ale po nástupu nových dětí do školky (on tam chodil už minulý školní rok), začal zase patlat. Ale už to přešlo.

TATULAH
    TATULAH --- ---
    SANTAL: mam tri, starsim je 20 a 24, dalsi uz FAKT nebude:-)))
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    TATULAH: Ty máš jedno, viď... protože tohle snad vyzkouší každé starší dítě, hrát si na mimino... Nepodporovat, neděsit, až budeš mít druhé, máš to zas - šišlá, chce na ruce... a záchvaty se občas opakují.
    Občas si se starším ještě na to mimino zahraju, vemu do náruče, pomazlím, prstíčky spočítám, šišlání vydržím... a pak se zvedne a jde likvidovat nějaké zombáky na PC :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: no jak koho to přejde...kámošky syn nastoupil do školky jako dítě, které výborně mluví, vyslovuje všechny písmena bezvadně , paráda.....patlaví spolužáci ho natolik zblbli, že začal sám chybně vyslovovat x písmen a ve finále to byl on, kdo do deseti chodil na logopedii :-)))
    TATULAH
    TATULAH --- ---
    ušišlaná falešně zkřehotající bestie, to je ten správněj výraz! Děkuju za uklidnění.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TATULAH: Podle toho, co líčí moji rodiče z mého dětství, jsem nástupem do školky podobně zblbla. Z dítěte, které mluvilo v souvětích, ovládalo r i ř a čistě zpívalo, se stala ušišlaná falešně skřehotající bestie. Vydrž, přejde to.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TATULAH: syn se začal jednoslovně a hýkavě vyjadřovat ve chvíli, kdy se začala jednoslovně a hýkavě vyjadřovat jeho mladší sestra. za chvíli pochopil, že je doma lepší domluva, když mluví zpátky ve větách:-) zkoušeli jste mu vysvětlit, že hýkání je sice pro vás legrace, ale že on je moc šikovný a ostatní děti se od něj spoustu věcí můžou naučit, když bude mluvit normálně? (odpověď nepotřebuju, to je jen tip... to děcko to po takovém rozhovoru beztak nepřestane dělat ze dne na den, ale neboj, spraví se to)
    TATULAH
    TATULAH --- ---
    dotaz: můj syn mluví ve větách od 22. měsíců. Od září chodí do školky, kam chodí i asi tři děti, které šišlají, žvatlají, mluví v infinitivu, případně ukazují prstem a vydávají divné zvuky. A kluk, nyní tříletý, to začal dělat taky, má dny, kdy jenom takhle kvíká a mě může šlak trefit. Stalo se to někomu? Přešlo to brzo, že jo?
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ECLECTICA: Kamaradky syn tam chodil do skolky a ted do skoly a je spokojena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam