• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    EDERA: když tě tak čtu, začínám mít pocit, že můj starší syn je holka :D
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jen na ukázku - exaktní informace blondýnu nezajímají, je jí šumák, že neví, co je almara (zarazila jsem ji při čtení pohádkové knížky), ale že mám na sobě triko od jednoho pyžama a kalhoty od jiného, si všimla během vteřiny. A to se teda i ptala PROČ.
    SARGO
    SARGO --- ---
    EDERA: ORIKA: Ale proč? :-D
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    EDERA: to má teď starší syn a já mám tendence skočit z mostu :D
    EDERA
    EDERA --- ---
    SANTAL: Tos mi připomněla - blondýna se sice neptá, zato měla několikaleté období, kdy každou větu začínala "ale". Taky velmi náročné.:-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: já používám trumpeta nebo kedlubna
    SARGO: jo to je náš běžný čas....
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MADIETTA: My říkali "ďoďo", tropit hlouposti pak "ďoďovat". Není to z ničeho, jen takové naše slovo..
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MEDVED007: hele, já chodila a mlela, taky protože mé děti prostě do 3 let nemluvili VŮBEC. Jediný hlas v domácnosti (kde není TV a nepouští se ani rádio) byl ten můj.
    Mlčet, děti nemluví ani po 3r.
    Pak se ptali, tak nějak normálně, a já nechápala matky, co proti tomu něco maj!

A pak jsem potkala sestřenku mých mláďat, která prostě začne větu s "a proč" - a pak se zamyslí, co dál dodá - prostě je to parazitující slovo! něco jako u nás "že", nebo u vás "vole" :-), nebo anglické "so..." - a trošku jsem pochopila.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MADIETTA: v tomhle směru se to dá pochopit,taky používám "ty můj mimoni" ale u té konkretní maminky to tak bohužel není.. přitom na ostatní své děti nekřičí..jen na toho nejmladšího.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Jééé, to jsem se "pochlubila"? Jen taková perlička: měli jsme dost času, tak jsem nechala mrňousa, ať se ze školky vyhrabe úplně naprosto svým tempem, bez sebemenšího popohánění, jen jsem mu tu a tam řekla, co má zrovna dělat. Ač jsme se v žádné chvíli nenudili a nebyly prostoje, zabral nám odchod tři čtvrtě hodiny. Ano, čtyřicet pět minut. Neuvěřitelné... :-D
    SARGO
    SARGO --- ---
    MADIETTA: Říkám jim "vořechu". A tuhle jsem dumala, kde jsem to vzala, a byli jsme na rodinné sešlosti a slyším z kuchyně mámu, jak vykřikuje na bráchu, co něco rozsypal - "Ježišmarjá ty zůstaneš vořechem nadosmrti!" - a bylo jasno. :-D

ZEMINO: Občas by člověk tak rád nějakou matkou zatřepal... taky už mi kolikrát ujely nervy, ale ve školce je hodně vidět, kde je to soustavně :-/
    Jenže s tím "může se to stát každému" jsem si na sebe ušila pěkný bič. Ať dítko provede cokoli, i něco opravdu hodně pitomého, hodí na mě vlídný pohled a praví chlácholivě: "To nic, to se stane!" - a já bych v té chvíli vraždila... :-D :-D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ZEMINO: zamyslela jsem se nad tím a uvědomila si, že já vlastně používám nadávku k tomu, abych vyjádřila, že se na kluky nezlobím. Vím, že to zní absurdně :), nicméně když prostě něco zmotají a já vím, že to není žádný zlobení ani zlá vůle, spíš jenom mimoňství, tak vždycky říkám s takovou láskyplnou intonací, ty jsi moje telátko oblíbené, viď? Případně používám ruské "těljonok". :-D A je zvláštní, že mám pocit, že to někdy kluky vyloženě potěší, protože vědí, že když to máma řekne, tak se vůbec nezlobí, ale má pro ně pochopení. Starší se toho někdy sám dožaduje: "Mamíí, že jsem tvoje telátko, viď?" :-D Vím, že by se to podle dnešních respektujících pravidel asi nemělo... no :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HELLEJU: To určitě neviděl:-)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    MARKYSHA: Neviděl náhodou nějaký klip Criss cross? :-)) https://www.youtube.com/watch?v=010KyIQjkTk
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Jinak u nás včera: Proč jedeme sem? -Protože sem vedou koleje. Proč nejedem nahoru? - Protože tam nevedou koleje. Proč tam nevedou koleje? Protože je tam nikdo nepostavil. Proč je tam nikdo nepostavil? Proč se směješ?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MARKYSHA: bambin chodil do ruský školky a taky měl věčně gatě obráceně, jsem si říkala, že to tam asi nosej v Rusku či co.. až pak jsem zjistila, že se oblíká sám.)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEMINO: Chudák. Tonda mi jednou řekl, že ty kalhoty obráceně má schválně a že se mu to tak líbí. A mám to:-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SARGO: já ten rozdil zažila s klukem ze školky..odpoledne jsem přišla pro Matyho,a přišel do šatny jeden kluk,co měl tepláky naopak.. tak mu říkám že má kapsičky na zadku,jestli o tom ví.. a on na to reagoval,to jsem ale blbý,že?tak mu říkám,že ne,že tohle se může stát každému,že i Maty má občas kapsičky na zadku a on na mě koukal jak tele na nové vrata.Jeho maminka totiž na něho pořád vříská, Peťane dělej/nedrzžuj/to snad děláš schvalně/ty jsi debil apod.. občas se musím držet,abych jí něco neřekla a prodíchat to..
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LBW:
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    KATIA: Jojo, je tu plno vstřícnejch školek, sami vidíme na Vesněnce, naší. V tý diskusi pod článkem tam pak autorka sama říká, že taky jsou i tady dobrý školky, z vlastní zkušenosti, to pak upravuje to č/b vyznění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam