• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SARGO
    SARGO --- ---
    MADIETTA: Říkám jim "vořechu". A tuhle jsem dumala, kde jsem to vzala, a byli jsme na rodinné sešlosti a slyším z kuchyně mámu, jak vykřikuje na bráchu, co něco rozsypal - "Ježišmarjá ty zůstaneš vořechem nadosmrti!" - a bylo jasno. :-D

ZEMINO: Občas by člověk tak rád nějakou matkou zatřepal... taky už mi kolikrát ujely nervy, ale ve školce je hodně vidět, kde je to soustavně :-/
    Jenže s tím "může se to stát každému" jsem si na sebe ušila pěkný bič. Ať dítko provede cokoli, i něco opravdu hodně pitomého, hodí na mě vlídný pohled a praví chlácholivě: "To nic, to se stane!" - a já bych v té chvíli vraždila... :-D :-D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ZEMINO: zamyslela jsem se nad tím a uvědomila si, že já vlastně používám nadávku k tomu, abych vyjádřila, že se na kluky nezlobím. Vím, že to zní absurdně :), nicméně když prostě něco zmotají a já vím, že to není žádný zlobení ani zlá vůle, spíš jenom mimoňství, tak vždycky říkám s takovou láskyplnou intonací, ty jsi moje telátko oblíbené, viď? Případně používám ruské "těljonok". :-D A je zvláštní, že mám pocit, že to někdy kluky vyloženě potěší, protože vědí, že když to máma řekne, tak se vůbec nezlobí, ale má pro ně pochopení. Starší se toho někdy sám dožaduje: "Mamíí, že jsem tvoje telátko, viď?" :-D Vím, že by se to podle dnešních respektujících pravidel asi nemělo... no :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HELLEJU: To určitě neviděl:-)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    MARKYSHA: Neviděl náhodou nějaký klip Criss cross? :-)) https://www.youtube.com/watch?v=010KyIQjkTk
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Jinak u nás včera: Proč jedeme sem? -Protože sem vedou koleje. Proč nejedem nahoru? - Protože tam nevedou koleje. Proč tam nevedou koleje? Protože je tam nikdo nepostavil. Proč je tam nikdo nepostavil? Proč se směješ?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MARKYSHA: bambin chodil do ruský školky a taky měl věčně gatě obráceně, jsem si říkala, že to tam asi nosej v Rusku či co.. až pak jsem zjistila, že se oblíká sám.)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEMINO: Chudák. Tonda mi jednou řekl, že ty kalhoty obráceně má schválně a že se mu to tak líbí. A mám to:-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SARGO: já ten rozdil zažila s klukem ze školky..odpoledne jsem přišla pro Matyho,a přišel do šatny jeden kluk,co měl tepláky naopak.. tak mu říkám že má kapsičky na zadku,jestli o tom ví.. a on na to reagoval,to jsem ale blbý,že?tak mu říkám,že ne,že tohle se může stát každému,že i Maty má občas kapsičky na zadku a on na mě koukal jak tele na nové vrata.Jeho maminka totiž na něho pořád vříská, Peťane dělej/nedrzžuj/to snad děláš schvalně/ty jsi debil apod.. občas se musím držet,abych jí něco neřekla a prodíchat to..
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LBW:
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    KATIA: Jojo, je tu plno vstřícnejch školek, sami vidíme na Vesněnce, naší. V tý diskusi pod článkem tam pak autorka sama říká, že taky jsou i tady dobrý školky, z vlastní zkušenosti, to pak upravuje to č/b vyznění.
    LBW
    LBW --- ---
    SARGO:
    EDERA:
    ja obecne myslel dite, ktere je opakem synatora, ktery neustale mluvi a porad se pta a porad to s nim sije...aspon na chvilku :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: No, jestli zítra dorazíte, tak uvidíš/uslyšíš.:-) Musela jsem jí najít text (foneticky přepsanej) a vytisknout (dvakrát - kamarádka Bára chtěla taky:-). Trvám aspoň na tom, aby si to nezpívala na ulici. A pochopitelně už to naučila i brunetu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    EDERA: Její přístup zní prostě holčičkovsky. Měla bych začít brát vážně, že o sobě mrňous tvrdí, že je holčička? :-D
    Kaťuša... :-D :-D
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: No, fakt. Blondýna se prostě neptá, resp. ptá se jinak. Pro ni jsou důležité pocity, ne nějaké exaktní poznatky. Nehoní se za informacemi a je jí úplně šumák, že nezná přesný význam nějakého slova. Jako SARGO - pořád si na to nemůžu zvyknout a přepnout do jiného módu.

LBW: Žiješ v bludu, pokud si myslíš, že dítě, co se neptá, nemluví. Blondýna mluví FURT. A když nemluví, tak zpívá. Poslední měsíc nejčastěji Kaťušu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: no vidíš, takhle jsem se na to nikdy nedívala :-) ale nemyslím, že to tak bylo i za mého dětství....spíš ne, to by nikdo nemohl dlouhodobě vydržet....teď je to dané spíš tím, že se vidí jednou za x týdnů.....
    SARGO
    SARGO --- ---
    LBW: Ono se to bohužel vzájemně nepodmiňuje :-D
    Menší se sice neptá, ale hlavně proto, že všechno sám vysvětluje. Sice mu nikdo nerozumí ani slovo, ale musí mluvit on. Ovšem v dialogu! Když se mu snažím povídat pohádku, chvíli zdvořile čeká, pak usoudí, že už je na řadě, tak si řekne svoje (co na tom, že pořád mluvím a je tam zrovna dramatická scéna!), zase mě chvíli nechá... to jsi asi neměla na mysli... :-D

MEDVED007: To by vysvětlovalo tvůj odpor k vysvětlování :-))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: no je fakt, že mojí mámy se děti ptají o dost míň než mě, protože ona na ně furt chrlí kvanta informací, vesměs "výchovných" a hlavně je moc nepustí ke slovu :-) taky taktika, ale na ní asi dlouhodobě nemám :-)
    LBW
    LBW --- ---
    pujcte mi prosim na chvili nejake deti, co se neptaji
    a vydrzi sedet 5 minut v klidu a nemluvit
    :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    Ale neodolám přidat banální historku, kterak mě Jáša zase jednou dostal. Když byl malý, prostě se pořád hýbal, občas jsem měla na hřišti pocit, jestli nejsou všechny ostatní děti retardované, když tam jenom sedí jako pecky nebo o-tá-čí-hla-vu tak divně pomalu, a když mluví, musí člověk čekat (!) na konec věty. Teď už je v běžném časovém módu, víceméně, když pomineme, že ve škole má vždycky všechno mezi prvními a pak tropí alotria. Ale: byli jsme na soutěži "programování", všem dětičkám chodil po obrazovce panáček a dělal něco vánočního. Pak svou prezentaci pustilo mé milé Jášátko a jeho panáček nechodil, ale zběsile běhal sem a tam. Deja vu! Některé věci se nemění. :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: Třeba ještě začne? Nebo mluvím víc, než si myslím, a stačí mu to? Nebo má dojem, že slyšel dost, když slyší, co všechno vysvětluju bráchovi? Ono těžko říct, člověk nemá moc referenční vzorek k běžnému provozu a každý dojem o míře je nutně velmi subjektivní :-D
    Jooo, tu křížovku jsem viděla, skvěle vymyšleno :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam