• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARUU
    MARUU --- ---
    Máte někdo reference na školky na Proseku? Vybírám mezi MŠ Veltruská a Litvínovská. Kdyžtak prosím info do pošty. Případně kdyby se našel někdo se zkušenostma se soukromou školkou Kašpárek nebo Knoflíček (taky Prosek). Díky
    AERIS
    AERIS --- ---
    Když ono je to i o tom, kolik odejde dětí do školy. U nás na tenhle školní rok brali 130 dětí. maximální kapacita školky je 280 dětí. Dost pochybuju, že teď jich taky budou brát 130...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONEMINA: ale stejně jsou to občas záhady. Naše státní školka loni vzala všechny děti, včetně těch sotva tříletých - naše dítě ne, protože jsme to ani nezkoušeli, když rok předtím jich 23 odmítli, navíc v té době měl ještě plenky a tak vůbec.
    Letos se ovšem obcí nese informace, že jich zase spoustu nevezmou. A tváří se tak i ředitelka státní školky, ovšem náš rozpočet už by ji uvítal a nakonec by ji uvítal i B, protože do soukromé chodí spíš menší děti a jemu budou v červnu čtyři a příští školní rok už by tam byl spíš starší.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Dlouhý lán a Velvarskou mám v užším výběru, ale ještě radši rozložím záběr. Zítra má DoD školka Antonína Čermáka, podle webu působí taky sympaticky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BONEMINA: vzhledem k tomu, že v mém okolí dodatečně vzali snad každého tříletého, tak si myslím, že by to nemuselo být už tak strašné. Přibyla ta Čínská, přibyla ta druhá Na Dlouhém lánu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MADIETTA: I tahle přibližná matematika je lepší než nic.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BONEMINA: na úřadu MČ můžeš zjistit celkový počet dětí v příslušném věku, ale kolik se jich bude reálně hlásit do školek, to asi dřív než po zápisu nezjistíš. Leda že by ses jala počítat - zjistila si počet dětí ve všech školkách, zjistila si, kolik bude každá školka přijímat nových dětí, a pak to porovnala s tím údajem zjištěným od MČ (ale stejně to nebude přesné, protože nevíš, kolik třeba tříletých dětí se bude hlásit, kolik čtyřletých vloni nepřijatých, atd. atd.).
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Dá se někde zjistit, jak je na tom letos na Praze 6 přetlak dětí do školek? Syn je narozený koncem ledna, takže v září mu bude tři a třičtvrtě. Nerada bych si podávala preventivní přihlášky na všechny školky po šestce, tak přemýšlím, na kolik dní otevřených dveří má smysl chodit. Nechci podávat přihlášku někam, kde jsem to předtím neprohlídla, byť by to měla být jen pojistková.
    LBW
    LBW --- ---
    Kamarad se stehuje do Prahy, nekde jak jsou Cakovice/Miskovice a potrebuje dat 3 a 5 lety dcerky do skolky - nemate tam nekdo spokojene deti ve skolce? diky
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Není tady náhodou někdo z Uherského Hradiště? Sháním reference na zdejší školky. Děkuji.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MARUU: na p6 myslím byly body pro ty, co tu mají trvalé tuším déle než rok ( tedy nemění si ho kuli školce) ale jasan, někdo se může stěhovat neplánovaně a nenadělá nic
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SARGO: Záleží na školce, u nás se na zápis (odevzdání přihlášky) má chodit s dítětem, na čekání je vymezený prostor s hračkama, když jsem tam viděla frontu, řekla jsem si, že to zkusím druhý zápisový den a nečekala jsem ani 5 minut :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BONEMINA: ... ani nemusíš mít obavy přijít někam, kam neplánuješ se hlásit, čistě ze zvědavosti. Nikdo se neeviduje, leda strčí do ruky přihlášku. Naopak na odevzdání přihlášky doporučuji raději bez dítěte. Určitě to bude jak kde a jak kdy, a taky podle toho, jak mají vypsané hodiny, ale pod hodinu jsem snad ještě nikde nečekala.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SARGO: Díky.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BONEMINA: Určitě s dítětem, většinou je tam pro ně nějaký "program", nebo se alespoň počítá s tím, že si tam pohrají, prohlídnou si... ale chodí i rodiče bez nich a taky jich není málo, zvlášť jestli máš seznam otázek na A4 (viděla jsem na vlastní oči! :-)), tak to přijde vhod :-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Koukám, že v lednu už začnou dny otevřených dveří. Tam se vlastně chodí s dítětem, nebo bez něj? Na stránkách vytipovaných školek jsem bližší informace nenašla.
    MARUU
    MARUU --- ---
    Je tu někdo z Proseka? Začínám pomalu hledat info o státních školkách a psychicky se připravovat na zápis. Ráda bych se s někým poradila o tom, jak si zvýšit šance, že dceru příští rok vezmou. Budu si kvůli tomu měnit trvalý bydliště, tak abych to nedělala zbytečně. Uvítám nějaké tipy, kde by mohl být menší nával. Kamarádka měla teď štěstí, že jim otevřeli novou školku, o které moc lidí nevědělo a měli zápis už dřív, takže se jim krásně vešli do limitu. Tak kdyby jste někdo věděl o něčem na Proseku, prosím do pošty. Případně nějaké šikovné stránky, kde se dozvím, jak celá ta mašinérie zápisu do školek funguje.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: ne jak "Eli jde", ale jak Eli je...
    psaní na iPadu je mor :-/
    omlouvám se za překlepy
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    QASHQAI: dlouho jsem sem nechodila - zkus si projít mé příspěvky z loňského roku.
    Byli jsme v podobné situaci. U nás navíc byla jedna učitelka poměrně direktivní.

Ad vaše situace - na jedné straně by ty učitelky nejraději rozcupoval, ale z osobní zkušenosti - ve školce u nás tehdy měla praxi holčina, která měla Eli ve třídě v původní soukromé školce. Požádala jsem ji, jestli by se na Eli a slavnou Zůzu mohla zaměřit. A řekla mi, že si spolu hrají, že naopak - Zůza je mezi dětmi velmi oblíbená a ostatním dětem ráda pomáhá. Akorát, že Eli cestou ze školky a po večerech plakala, že do školky už nechce a Zůza proti ní poštvává, že krade a smrdí to u nás atd.
    Sama jsem už pak fakt nevěděla, co s tím... Ta holčina by mi přece nelhala, věděla jsem, že má Eli moc ráda (doteď nám hlídá po večerech děti).
    Jenže pak jsem takhle Eli hubovala, kde zase ztratila sponku a ona začala hledat po šatničce a našla to v polici Zůzy. Příště jsme už šli u podobných věcí najisto.
    A celé to vlastně prasklo náhodou, když té "milé a chválené" Zůze natolik narostl hřebínek, že Eli v závěsu za svým otcem ukázala gesto, jak se podřezává krk - myslela si, že to nevidím. Ela se klepala jak ratlík.
    A tehdy mi bouchly saze - manžel to neviděl, prý se mi to možná zdálo.
    Nevěřil mi to tehdy nikdo. A mně navíc došlo, jak Eli jde.
    Doma bylo zle, šla jsem proti vlastní rodině (že budeme mít nálepku problémových) - zašla jsem za ředitelkou a požádala ji o přeložení do jiné třídy. Řekla jsem, že si v původní třídě nesedla s jedním dítětem a byli bychom rádi, aby šla za svými původními kamarády z první školky.
    Eli teď má užasné paní učitelky a s dětmi si skvěle sedla - je z ní vážně jiná holčička, která opětovně (jak za starých časů v původní soukromé školce) skučí, že musí ze školky domů.

Učitelky tedy ber s rezervou - ty vaše jsou prostě husy. Postavila bych se za dcerku, vzala to přes ředitelku a trvala na přeřazení malé do jiné třídy v rámci školky. Já se tehdy málem kousala do zadku, abych zůstala milá, ale ustálo se to - viděla jsem snahu a opravdu dostála slova. V říjnu či listopadu jsem teď za ní zašla s kytkou a bonbonierou poděkovat.

Přeji hodně sil. Sama na toto období nerada vzpomínám, i teď, když jsem to psala, se mi svírá žaludek. Děti se musí otřískat, v životě potkají spoustu hlupáků a hajzlíků, ale musí to mít určité hranice.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Vláda schválila zákon, který má uchránit lesní školky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/357085-vlada-schvalila-zakon-ktery-ma-uchranit-lesni-skolky.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam