• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    XMARGE: Nevím, když se takhle chová k hodné a nekonfliktní Majdě, nechci vidět jak se chová k problémovějším dětem. Prostě nesnáším, když si někdo svoje problémy řeší skrz bezbranné děti. Tonda je zlobil a přitom dost citlivý, ještě navíc ta vada řeči, úplně se rosím, že by se ve školce s někým takovým setkal.
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: No jo, ale to je pohled matky / kamarádek matky. Ta učitelka takovouhle reakci fakt nemohla předpokládat, zvlášť, když Majdu skoro nezná. Je to pitomá smůla, je potřeba udělat vše, aby se to už neopakovalo, ale nejde to stavět tak, že učitelka vědomě Majdě vyvolala nemoc.
    SARGO
    SARGO --- ---
    RENFRI: Je to moc dlouhé, jinak v pohodě. Ale moc dlouhé, takže fajn to shrnutí na konci :-))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RENFRI: jak píše Trissie, je to slušné, nekonflitní, konstruktivní a asertivní. Za mě by to klidně mohlo být i míň slušné, nekonfliktní, konstruktivní a víc asertivní. Jak jsem znovu četla, jak se Majdě udělalo špatně, úplně se mnou začal lomcovat vztek... :(
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MARKYSHA: prehanis. Celej leden tam jeli tezce nadoraz, co se tyce personalu (v jednu chvili snad jen 2 ucitelky na celou skolku, normalne je jich tam 6), ted v unoru jedou stabipne bez dvou ucitelek,protoze maj obe nohu v sadre. Tridy se spojujou, na nektery veci se evidentne zapomina. Ta ucitelka se nezachovala moc adekvatne vuci majde, ale to ostatni nepronasela pred detma (nebo jsem to tak aspon pochopila). a jedna se o statni skolku, ne soukromou (Ale nemyslim si, ze na tom nejak zvlast zalezi).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RENFRI: RENFRI: to s těmi zadky je dost mimo, tchýně dětem zadky ve školce normálně utírá, v naší školce berou jako úplně normální, že se ty malé děti pokakají nebo počůrají, ředitelka nám doslova říkala: "no tak co, tak dítě osprchujeme, převlíkneme a jede se dál, nic se neděje". To si ta vaše paní měla vybrat jinou práci, když ji vadí utírat zadky malým dětem...

Měla jsem od začátku roku problém s jednou učitelkou, nikdy neřekla nic vyloženě přes čáru, ale ten posměšný ponižující tón, jaký občas používala, úplně jsem si ho z dětství ze školství vybavila. Když mi třeba syn řekl, že nemůže najít svůj hrnek, požádala jsem ji, jestli se po něm nemůže podívat, přinesla ho, postavila se před syna a teatrálně začala: "J., co to je?", syn se rozzářil: "to je můj hrnek" a ona se začala doslova pitvořit a změněným jakože dětským hlasem to po něm posměšně opakovala "to je můj hrnek, to je můj hrnek.." Nebo mi ještě utkvěl v hlavě moment, kdy jí slovensky mluvící holčička říkala, že pro ni každou chvíli přijde maminka a že půjdou domů, jak po ní zas tímhle pitvořivým hlasem přehnaně napodobuje její slovenštinu "no jasně, puojdětě domov" a kouká po mě, že to je legrace... Plus z ní čišela taková ta permanentní nervozita a náběh na hysterii. Pořád jsem v sobě řešila, co je ještě v normě, co je moje přecitlivělost a co už je na promluvu s ředitelkou. Zpětně jsem si vyhodnotila, že jsem se měla ozvat hned a slušně učitelku upozornit, že takhle ne. Naštěstí se to celé vyřešilo samo, syn přes 2 měsíce kvůli nemocem nechodil a když se vrátil, na dveřích viselo oznámení, že učitelka skončila a místo ní je jiná. Myslela jsem, že ji vyhodili, ale prý vzala lepší místo v jiné školce, kde dělá vedoucí učitelku nebo jinou podobnou vyšší pozici... No nezávidím jim ji...
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Myslím, že si nerozumíme.
    Jestli jsem to dobře pochopila, ta učitelka Majdu ve třídě nikdy neměla, nezná ji a nemůže vědět, jak je citlivá. Moji kluci by to, co řekla, jako negativní vůbec nezaregistrovali, maximálně by něco úsečného odpověděli. (Hlavně by si mysleli, že když to není jejich učitelka, nemá do toho co mluvit, a nebrali by ji vážně.)
    Je dobré ředitelku upozornit, že má ve školce málo empatickou učitelku a velmi citlivou žačku, ale pranýřovat učitelku mi přijde přehnané. Takové věci jdou většinou vysvětlit, vždyť v naší školce se to taky povedlo, drsná učitelka se drží zpátky, laskavá učitelka ví, že nemá projít kolem Nika, aniž by ho pohladila. Obě to dodržují a je to. Stačilo pár vět.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Kdyby se rozešla s přítelem a dělala ve svatební agentuře a byla nepříjemná na klienty, tak letí. Děti jsou taky její klienty, na rozdíl od dospělých se neumí bránit a o to je to horší. Pokud za svoje chování"nemůže", ať jde na neschopenku.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: takovýhle chování je na vyhození, já být ředitelkou, tak už letí, zvláště jestli to je soukromá školka. Není schopna vykonávat svoje povolání, které spočívá v práci s dětmi, je to na neschopenku nebo vyhazov, nazdar. To jako, když bude mít krámy, bude svoje dítě mlátit? Za mě bez omluvy.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Renfri sama píše, že se blbě sešla v komunikaci kombinace tahle učitelka - velmi citlivá Majda. Předpokládám, že ta učitelka děti netýrá, jen se vyjadřuje drsněji. To není na to, aby na to dostala neschopenku. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: jo, může mi to vadit, že se někdo na ulici líbá, ale nepůjdu a nebudu je napadat a výlevat si to na nich, to je rozdíl.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: upřímně mi to moc nejde, to přát někomu, kdo vědomě ubližuje malým dětem, tak ať jde na neschopenku nebo něco na to bere nebo nevím.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Ale to není tak, že nemá ráda děti, ale že z té snahy pořídit si vlastní člověku prostě hrabe. Tys nikdy nezažila, co já vím, že se s tebou někdo rozešel, byla jsi sama ve chvíli, kdy jsi někoho vedle sebe potřebovala, a viděla jsi rudě, kdykoli někdo na ulici někoho něžně políbil? Jasně, že by se člověk měl snažit tomu nepodléhat, ale zase je kruté ho okamžitě odsoudit, jako že on je zlý.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Mám v okolí paní, u které jsem si pořád říkala, proč je tak zlá a agresivní... teprve když úspěšně odnosila a porodila dítě, se najednou změnila a je milá a přátelská. Takže možná ani není třeba, aby přestala učit, stačí jí držet palce, ať se jí podaří mít miminko.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENFRI: je fakt, že tohle nepochopím, není mi jasné, jak někdo, kdo nemá rád děti, může mít rád vlastní. Jako jsou i tady, vím a zvládají, ale stejně mi to pořád není jasné. Ale už vůbec nechápu, proč někdo, kdo nemá k cizím dětem vztah a nemá je rád, s dětma pracuje.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    MARKYSHA: Tak zase prr, zoufale zeny delaji zoufale veci atd, at deti neuci si preju i ja, ona k tem cizim vztah fakt moc nema, ale at deti nema bych ji teda neprala a jako matku si ji soudit netroufla.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENFRI: ta ať snad děti nemá...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    MARKYSHA: To uz pouzit nemuzu, protoze to vim od Majdiny ucitelky, ne primo od ni, a to by nebylo kosher pouzit. Taky vim, ze se tato pani ucitelka pokousi o dite, neuspesne prochazi hormonalni lecbou a deti ji v dusledku serou, ale to nemuzu pouzit uz vubec, zejo...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RENFRI: napsala jsi to dobre a asertivne aniz bys nekoho urazela. Prekvapuje me, ze vam to oficialne poradne nikdo nerekl. Mne reditelka volala "jen" proto, ze si semnou chteji promluvit premkovy ucitelky kvuli jeho chovani... jestli budu tak hodna a sejdu se s nima...

Ale ony od zacatku ledna personalne fakt nezvladaji, premdu jsem mela skoro 14 dni doma,protoze me o to poprosily (jako matku na rodicaku s dalsim ditetem)... ale k tomu, k cemu doslo u vas by fakt dochazet nemelo.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Jo, ten výrok je jako by to řekl někdo z toho zdejšího herodesia. Neříkám, že utírání pozadí musí být pro učitelku blaho, ale takhle se veřejně vyjadřovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam