• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    TUTIK:
    SARGO: já tedy dětem taky říkám, když mají vše hotovo ať si jsou na koberec číst, případně těm, kteří již plynule čtou jsem řekla že si mají nosit do školy knížku...
    Je to rozhodně užitečnější než je nechat se nudit v lavici a otravovat ty kteří si musí dodělávat... Takhle nikoho neruší a nerozptylují, protože jsou v jiné části třídy :))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    QUAACA: Uvidíš, třeba to nebude tak horký... U nás jsou vlastní hračky dovolené, jen učitelky prosily, aby si děti braly aspoň velké hračky, co se dobře hledají :-) A musí se samozřejmě počítat s tím, že se hračka poničí/ztratí. Po tom, co tam dcera ztratila poměrně velkou plyšovou opici (měla tak 40 cm určitě), už nošení hraček do školky zakazuju já doma. K. z toho tehdy byla dost špatná pár týdnů. Zapomněla ji na hřišti, když jsme se tam šly po obědě podívat, už tam opice nebyla, a ani učitelky ji už nenašly.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Jen doufám, že to nepředvede ve školce, ale pobavilo nemálo: mrňous si hrál s panáčkama z Dupla na kamarádění a najednou slyším: "S tebou nekamarádím, protože jsi černej! A my jsme krásně oranžoví!" Následné: "A s tebou nekamarádím, protože máš na sobě kytičky!" to už moc nezachránilo... :-D
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: Jj, u nás též, kdo má hotovo, může si číst. :-)

VALENTINA: U nás si chodíme do trezoru k paní zástupkyni :-D Asi už jí navrhnu tykání... :-)
    Trezor je náhodou zajímavá sonda: má tam opravdu ledacos. Namátkou i pár mobilů, o které se prý nikdo nepřihlásil už celé týdny. :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SARGO: u nás stejné, syn tahá do školy gormity, v družině si s nima hrajou, vyměňujou atd...včera jsem se dozvěděla, že již ovšem několika klukům píučka gormity zabavila s tím, že je dostanou na konci školního roku:) takže si syn stěžuje, že nechce v družině tvořit, ale že si chce hrát s klukama s gormitama:) chudák paní družinářka, vymýšlí jim zábavu a je to naprd:)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Ehm a kdyzje u propirani tech skolek,nekdo nejakou zkusenost s MS v Brne Zidenicich?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUAACA: já to zažila v soukromé školce, opravdu neustále hysterické hledání jednoho mrnavého autíčka, zapomenutého plyšáka kdesi na výletě, fakt děs. Ale pokud je to povolený celou dobu a najednou ne, tak mi to přijde jako blbost.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MEDVED007: To je dobre. Doufam, ze nase mistni skola bude stejne pokrokova. Starsi dcera zatim cist neumi, tak me to nijak zvlast netrapi, ale jestli se bude mladsi vsechno ucit od ni (a s ni), rozhodne nechci, aby neco podobneho potkala..

SARGO: :-P
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TUTIK: naše Zuza si do první třídy od začátku nosí vlastní knížky a to není zakazováno, ale naopak podporováno.....
    SARGO
    SARGO --- ---
    TUTIK: Oni už dneska naštěstí v té škole moc neposedí, v první třídě rozhodně, tak třeba na vlasy nedojde :-D
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    SARGO: To jim rikaji ucitelky, ze do skoly nebudou... :-D Ja si pamatuju, jak jsem se priserne v prvni tride nudila, nosila si hracky, to mi bylo zatrhnuto a zabaveno, tak jsem si delala panenky z hackovanych satku/sal na krk, to mi tez bylo zakazano... Tak jsem si zacala kousat vlasy.
    Pak si ucitelka stezovala mame, ze si ve skole kousu vlasy.... :-/
    SARGO
    SARGO --- ---
    Jen teda s tím "do školy nebudou"... pravidelně vyhazuji mladýmu z aktovky věcí, že jich je víc než učení, bez nadsázky. To ukázat klukům, s tím si pohrát o přestávce, tohle do družiny, a tohle se mu prostě nechtělo vyndavat, takže to nosí už týden... :-D
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    V nasi skolky si mrnata hracky nosi, kdyz chteji. Dcera (nastupovala v necelych ctyrech letech) si nosi neco temer denne. Obcas samozrejme neco zapomene, nekdy nechavame hracku cekat v aute. Uz jsem ji tedy zatrhla nosit si kabelku plnou pidiveci (to jsem jednou nahodou objevila, mela v ni predtim jenom plysovou mys) a dovoluji ji vzit jenom jednu vec dovnitr.

Starsi dcera (preskolak) si vloni hracky obcas vzala, ale letos najeli na pravidlo od zacatku roku, ze do skolky hracky nenosi (stejne jako do skoly nebudou). Kdyz musi neco duleziteho ukazat kamaradkam, vezme si to, ukaze v satne, a necha ji tam.

Maji ale ve skolce treba tyden, kdy naopak maji prinest svou oblibenou hracku a povidat o ni. Ted uz si nepamatuju, jestli i ti predskolaci, nebo jen ostatni tridy, nase predskolacka ma zrovna ted tyden knizkovy, takze si nosi oblibene knizky.
    SARGO
    SARGO --- ---
    QUAACA: Hlavně je to až za strašně dlouho - to už bude zase nový dítě :-) V tomhle věku jsou to velké skoky :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ZEMINO: +
    SARGO: +
    EDERA: díky holky, snad to nebude tak zlý. budu jí hlásit ještě do jedný školky, která vypadá sympatičtěji, tak třeba to tam půjde.
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás bylo pravidlo, že v pondělí si děti můžou přinést nějakou vlastní hračku a pochlubit se, ale jiné dny ne. Důvody byly asi podobné jako v medvědovic školce - minimalizovat riziko, že si ty hračky navzájem poničej, zabordelej, že se budou dohadovat, co je čí etc. Nicméně teda předpokládám, že kdyby dítě bylo nadměrně fixivané na nějakou hračku a nebylo schopné bez ní dát ani ránu, tak by výjimka po domluvě byla možná.
    SARGO
    SARGO --- ---
    QUAACA: U nás se může, ale snažím se to právě kvůli ztrátám omezovat, a nakonec u mrňousa docela dobře prošlo, že sice bereme ovečku do školky, ale čeká ve skříňce v šatně. Co jsem tak koukala, nejsme jediní :-) Třeba by to takhle vzala? :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    QUAACA: my máme ve školce smíšené třídy,tak i náš Maty předškolák si nosí plyšáčka "hakuse-šmoulu" .. mohli si nosit i jiné hračky,ale kvůli nějakým problémům to zrušili (což mi nevadilo,protože občas domů přinesl lego figurku a tvrdil,že ji dostal..to sice dostal,ale od kluka,který ji předtím vzal někomu jinému),tak zůstali aspon plyšáčci..mají na ně spešl poličku,kam si je dávají,aby je pak našli
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MAKU: z toho je mi teda úplně smutno.
    to bude tvrdej přechod z naší vřelý kreativní školky do reality všedních dní.
    MAKU
    MAKU --- ---
    QUAACA: jak píše MEDVED007: , obhajují to tím, že se tak děti připravují na školu. (V mladších třídách svě plyšáky/hračky mít můžou.) Krom toho u nás třeba taky při podepisování obrázků používají zakladní tvar jména (žádné zdrobněliny), prý opět kvůli škole. Naše školka je ovšem zastaralá zkostnatělá instituce bez snahy o nějaký modernější přístup k dětem, než byl za mého dětství...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam